Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokiems grožio produktams dermatologai nešvaistytų pinigų?

Jeigu peržvelgtumėte savo kosmetiką, greičiausiai atrastumėte, kad naudojate tikrai ne visas priemones, o kai kurios taip nė karto ir nebuvo atidarytos. Kartais prisiperkame to, ko mums nė nereikia, kartais pasiduodami mados klyksmui, tikėdamosi greito rezultato. O ką pataria dermatologai?
Veido priežiūra
Veido priežiūra / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Grožis Oda

Štai tinklapyje rd.com dermatologai dalijasi savo patarimais – kam jie niekada nešvaistytų savo pinigų?

Brangūs odos valikliai

„Valikliai ant odos būna labai trumpą laiką ir jie retai atlieka kažką daugiau nei tik kad nuvalo purvą, riebalus, pašalina makiažą, t. y. visus šiuos veiksmus atlieka bet kuris jų“, – tikina dermatologė Christine Choi Kim. Ji pataria verčiau investuoti į kokybišką prausimosi ir šveitimo šepetėlį, turintį ne vieną funkciją – pavyzdžiui, šalina negyvas odos ląsteles, padeda geriau įsigerti kosmetikos priemonėms, gydo spuogelius ir saugo nuo raukšlių susidarymo.

Madingi „anti-aging“ produktai

Gyvatės nuodai ar kamieninės ląstelės skamba puikiai ir netgi gali turėti naudos, tačiau, kaip teigia dr. Ch.Kim, dar nė vienas produktas nesumušė AHA rūgščių ir retinoidų pasiekimų. Abu šie ingredientai šviesina pigmentines dėmes, išlygina raukšles, išvalo poras. „Pridėkite prie šių pasirinkimų dar ir apsaugą nuo saulės ir turėsite geriausius pagrindinius odos priežiūros produktus“, – tikina specialistė.

Prabangūs apsauginiai kremai nuo saulės

Jeigu kremą nuo saulės renkatės tik dėl to, kad jis skaniai kvepia, verčiau žvilgtelėkite į tai, ar jis jus tikrai gerai apsaugo nuo saulės žalos. Įsitikinkite, ar tikrai neišleidžiate pernelyg daug pinigų šiai priemonei: „Prabangus įpakavimas dar nereiškia daugiau apsaugos“, – tikina Jeilio medicinos mokyklos dermatologijos profesorė Mona Gohara.

Kremai nuo celiulito

O taip, kuri gi mūsų nėra tokių išbandžiusi? Žinoma, tikėjomės stebuklingų rezultatų, bet... „Celiulitas yra kompleksinis biologinis procesas, kurio tikrai neišnaikins kremas“, – sako dermatologas Davidas Bankas. Tiesa, jis pažymi, kad kai kurie kremai gali šiek tiek laikinai pagražinti odą, padaryti ją lygesne ir švelnesne, ypač tie, kurie turi kofeino, kadangi pagerina limfos drenažą. Kitas būdas pagerinti odos išvaizdą, kaip tikina dermatologas, išmėginti savaiminio įdegio priemones, kadangi taip oda atrodo lygesnė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Indijos moterų gražių plaukų paslaptys

Kremai nuo strijų

„Nešvaistykite jiems pinigų“, – sako dermatologė M.Gohara. Jos nuomone, jeigu jie tikrai padėtų, strijos neegzistuotų. Vienintelė išeitis – retinoidai, kurie gali sumažinti naujai atsiradusių strijų žymes, jeigu yra naudojami šešis mėnesius, tačiau jie negali būti pasitelkiami nėštumo ar žindymo metu. Taip pat dermatologė sako, kad kitas būdas išvengti strijų, – tai lazerinės procedūros, tačiau jas būtina aptarti su specialistu ir žinoti visus pašalinius poveikius.

Poras sutraukiančios priemonės

Daugelis gamintojų sako, kad jų produktai gali sutraukti poras, tačiau dažniausiai jos yra užpildomos silikono pagrindo produktais. Kiti tikina, kad tikrai sumažins porų dydį, tačiau tuo niekada netikėkite: „Porų dydis yra nulemtas genetiškai ir jos tikrai nesumažės“, – tikina dermatologė Ch.Kim. Tačiau jeigu poros išsiplečia dėl spuogų ir saulės žalos? Tuomet specialistė sako, kad geriausia išmėginti rūgštis ir retinoidus, kurie pagražina odą ir suteikia jai skaistumo.

Kremai su dideliu SPF

Jeigu manote, kad kremai su 100 SPF apsaugo dvigubai labiau nei 50 SPF, tuomet labai klystate. „Vienas iš didžiausių nesusipratimų yra tas, kad kremai su didesne apsauga yra kelis kartus veiksmingesni. Tiesa tokia: kremai su 15 SPF blokuoja 93 proc. saulės spindulių, SPF 30 – 95 proc., SPF 50 – 97 proc., SPF 100 – 99 proc.“

Taip pat dermatologai pastebi, kad tie, kurie naudoja kremus su aukštu SPF, ilgiau būna saulėje ir pamiršta iš naujo užtepti dar vieną kremo sluoksnį, nes klaidingai mano, kad dėl aukšto SPF saulėje gali būti ilgiau. „Jie suteikia apgaulingą saugumo jausmą“, – sako dermatologė M.Gohara, tikinanti, kad geriausia rinktis plataus apsauginio kremus, kurie turi bent 30 SPF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius