Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistas grožiui: ką valgyti, kad sumažėtų raukšlių, spuogų ir nesiformuotų dvigubas pagurklis

Dažna moteris, norėdama atsikratyti ar užkirsti kelią tam tikroms odos problemoms, pirmiausia griebiasi kosmetikos priemonių ir pamiršta, kad odos būklė priklauso ne tik nuo naudojamų kremų, bet ir nuo mitybos įpročių.
Mergina prižiūri odą.
Mergina prižiūri odą. / 123RF.com

Verta žinoti, kad nepriekaištingai odos išvaizdai vien kremų nepakanka. Didžiosios Britanijos kosmetologė Abigaile James papasakojo, kokius maisto produktus turėtumėte įtraukti į racioną, jeigu nesate patenkinti savo odos būkle.

  • Tikslas: oda be spuogų ir pigmentinių dėmių

Ką valgyti: trumpai tariant – cinką. Šis elementas yra būtinas greitam žaizdų gijimui, odos ląstelių atsinaujinimui ir žmonėms, kuriuos kamuoja spuogai ir kiti veido odos uždegiminiai procesai.

Cinko gausu špinatuose, moliūgų sėklose ir kakavos pupelėse.

Ko negalima vartoti: venkite riebių, perdirbtų, daug cukraus turinčių maisto produktų – jie užkemša poras. Taip pat pabandykite atsisakyti pieno produktų. Kai kurie žmonės, patys to net nežinodami, netoleruoja laktozės, o tai išprovokuoja dėmių ir spuogų atsiradimą. Ypač apatinėje veido dalyje.

  • Tikslas: skaistesnė, sveikesnė veido odos spalva

Ką valgyti: šiuo atveju organizmui neturėtų trūkti vitamino E. Jis padeda išlaikyti odos drėgmę ir apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų.

Geriausias vitamino E šaltinis – goji, arba kininio ožerškio, uogos. Šio vitamino taip pat rasite kviečių ir miežių daiguose, grūdinėse kultūrose, špinatuose, kukurūzuose, grikių kruopose. Kad oda nebūtų išbalusi, organizmu neturėtų trūkti likopeno. Jo daugiausia yra pomidoruose.

Ko negalima vartoti: alkoholio. Jis dehidratuoja organizmą, apkrauna kepenis ir sulaiko organizme toksinus. Viso to rezultatas – tamsūs ratilai po akimis ir išblyškusi oda.

  • Tikslas: mažiau raukšlių

Ką valgyti: pakankamai vitamino A. Tai pagrindinis vitaminas tiems, kurie bijo pasenti. Šis vitaminas lėtina ne tik odos, bet ir viso organizmo senėjimo procesą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip kuo ilgiau išvengti raukšlių: 12 naudingų patarimų

Jeigu norite turėti glotnią ir stangrią odą, į racioną įtraukite daugiau riebios raudonos žuvies, kepenėlių, putino uogų, sviesto, grietinės, jūros kopūstų, brokolinių kopūstų.

Ko negalima vartoti: cukraus. Jis naikina odai būtiną kolageną ir elastaną, o oda tampa minkšta ir suvytusi.

  • Tikslas: veidas be dvigubo pagurklio

Ką valgyti: produktų, turinčių pakankamai vitamino B3. Geriausias pasaulyje vitamino  B3 šaltinis – avokadai. Juose taip pat gausu vitaminų C ir E, kurie skatina kolageno gamybą ir „patempia“ odą.

Ko negalima vartoti: kofeino. Kava itin stipriai dehidratuoja odą. Gėrimai su kofeinu ne tik varo skysčius ir organizmo, bet ir skatina kraujagyslių išsiplėtimą. Viso to rezultatas – raukšlės, išsiplėtusios poros ir suglebusi oda. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius