Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralios priemonės, šiek tiek sumažinančios randus

Randas – tai odos darinys, atsiradęs gyjant odos pažeidimui. Taip atsitinka susižalojus, įsipjovus ar nudeginus odą.
Alavijas
Alavijas / Fotolia nuotr.

Kai kuriuos randus galima paslėpti po drabužiais ir laukti, kol jie išnyks savaime. Tačiau ką daryti, jei jis yra, pavyzdžiui, ant veido ir yra nemenka kosmetinė problema? Kaip panaikinti ar bent jau sumažinti šį odos darinį? Tam yra kelios natūralios priemonės.

Alavijas

Alavijų sultys itin efektyviai kovoja su randais. Alavijų sultimis taip pat galima gydyti įdrėskimus, nudegimus ar netgi iškilius randus. Du kartus per dieną užlašinkite alavijo sulčių ant pažeistos vietos ir palaikykite 5 min. Po to nuvalykite drėgna servetėle.

Arbatmedžio aliejus

Pasižymi antiseptiniu ir antivirusiniu poveikiu, turi atstatomųjų savybių. Du kartus per dieną tepkite juo randus, kol pastebėsite, kad jie tapo mažiau pastebimi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baltoji magija: 40 būdų panaudoti sodą buityje

Valgomoji soda

Kiekvienoje virtuvėje turima maistinė soda padės jeigu ne išnaikinti, tai bent jau sumažinti randus. Ji švelniai ir palaipsniui pašalina negyvas odos ląsteles. Šiam tikslui į sodos miltelius įpilkite vandens, kad viskas pavirstų į pastą primenančią košelę. Užtepkite ant rando ir leiskite išdžiūti. Po to viską gerai nuplaukite.

Levandų aliejus

Levandų aliejus turi raminamąjį poveikį, paspartina odos gijimą ir nuima skausmą. Šiam tikslui užtepkite aliejaus ant pažeistos vietos ir švelniais, masažuojamaisiais judesiais įtrinkite, kad įsigertų į odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius