Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirūpinkime rankomis: optimalus nagų ilgis, gaivinančios procedūros ir kasdienė rutina

Sakoma, moters amžių galima nustatyti iš jos rankų. Sakoma, kad gražios, švelnios rankos ir tvirti nagai – tai elegancijos požymis. Apžiūrėkite savo rankas. Ar oda švelni, elastinga? Kaip atrodo jūsų nagai – ar stiprūs?
Manikiūras.
Manikiūras. / Fotolia nuotr.

Jeigu manote, kad jūsų rankos galėtų atrodyti geriau, patarimais, kaip paprastomis priemonėmis ir greitai atkurti rankų bei nagų grožį, dalijasi „Marmozel“ natūralios kosmetikos kūrėja Vilma Žmakova.

Patarimai kasdienai

Rankų oda labai plona, ji neturi apsauginio riebalinio sluoksnio, todėl, dažnai prausiant rankas muilu, nuplaunamas ir apsauginis riebalinis dangalas, kuris sulaiko drėgmę odoje. Dėl to rankos džiūsta, sausėja, šiurkštėja. Neigiamai rankas veikia ir įvairios plovimo priemonės, todėl plaunant indus ar dirbant kasdienius buities darbus tikrai verta mūvėti apsaugines pirštines.

Mūsų rankoms reikia nuolatinės priežiūros. Svarbiausia yra palaikyti rūgštinį odos pH (5,5 ir mažiau), nes būtent sveikas apsauginis odos sluoksnis nulemia odos, o šiuo atveju – rankų, grožį. Rankoms plauti naudokite riebius – natūralius muilus, kurie gaminami iš natūralių aliejų; labai naudinga rankas perskalauti citrina ar actu parūgštintu vandeniu.

Nusiplovusios rankas rūpestingai ir švelniai nusausinkite, venkite karšto oro džiovintuvų. 1–2 kartus per dieną rankas patepkite natūraliu kokybišku kremu. Jei kremas labai riebus, tepkite ant drėgnų rankų – taip net pats riebiausias kremas lengvai susigers, neliks perteklinio blizgesio ir po kelių minučių galėsite užsiimti norima veikla.

Itin vertingi rankų kremai, kurių sudėtyje yra sviestmedžio, mangų ar kakavos sviesto, kokosų aliejaus. Šie augaliniai riebalai ilgam apsaugo rankų odą, todėl net plaunant muilu oda išlieka atsparesnė, sutepta. Tepdamos rankas kremu, pamasažuokite juo ir nagus (jei šie nelakuoti) – kremas geriau susigers, sustiprins nagų paviršių.

Nepamirškite pasirūpinti savo vyrų rankomis – prireikus paraginkite ir juos pasitepti rankas kremu, ypač šaltuoju sezonu. Šaltą dieną eidamos į lauką mūvėkite pirštines. Rankų odai kenkia stiprus karštis ir šaltis, įskaitant labai karštą ar šaltą vandenį.

Procedūros rankų odai ir nagams atgaivinti

Remiantis senolių išmintimi, vertingos kaukės rankoms gaminamos iš varškės ar rūgpienio su trupučiu citrinos sulčių ir šaukšteliu medaus. Tokia namine kauke rankas verta palepinti 1–2 kartus per mėnesį ar dažniau, palaikant 10 minučių.

Taip pat skaitykite: Efektyvūs patarimai, kad rankos būtų švelnios ir gražios

Labai naudinga rankas perskalauti citrina ar actu parūgštintu vandeniu.

Mėgstančioms augalinius aliejus rekomenduojamos aliejaus vonelės: patepkite rankas iki 35 laipsnių pašildytu aliejumi (alyvuogių, sezamų, saulėgrąžų, abrikosų branduolių ar kitokiu) ir apsimaukite medvilnines, vilnones ar plastikines pirštines arba apvyniokite rankas natūraliu šiltame aliejuje suvilgytu audiniu. Palaikykite bent 15 min., galite ir ilgiau.

Jei į šiltą aliejaus vonelę įlašinsite eterinio aliejaus, poveikis bus stipresnis. Tinka levandų, citrinų, rožių, gauruotųjų švitrūnų, šlamučių, ramunėlių ir kiti švelnūs, odą tausojantys ir regeneruojantys eteriniai aliejai. Tokios aliejinės procedūros greitai ir pastebimai padeda sausoms, šiurkščioms, sutrūkinėjusioms rankoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius