Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų stilistai apie klientus: ko verčiau nedaryti sėdint kėdėje?

Plaukų stilistų darbas išties nėra lengvas – jiems reikalingas visiškas klientų atsidavimas ir pasitikėjimas, kad paties kliento patirtis praeitų be jokių nesklandumų, o rezultatas džiugintų dar ilgai.
Šukuosena
Šukuosena / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Šukuosena

Vis dėlto neretai patys klientai gali pridaryti klaidų, kurios kaip reikiant apsunkina stilisto darbą – tinklaraštis blog.lookbooker.co vardija dažniausias iš jų.

Apie šiuos nesklandumus pasakoja patys plaukų stilistai, tad jei ruošiatės vizitui, sukluskite! Tad ko gi jie nemėgsta?

TAIP PAT SKAITYKITE: Kada kirpti plaukus pagal Mėnulio kalendorių

Kuomet klaidžioja jūsų mintys. „Man sunkiausia dirbti, kuomet klientas yra su manimi, tačiau jo mintys sutelktos kitur: į telefoną, į kompiuterį, į savo šeimos dramas“, – tikina Kim Kardashian plaukų stilistas Michaelis Silva.

Vėluojate ir reikalaujate būti priimtas. „Visų pirma, paskambinkite ir praneškite, kiek laiko vėluosite. O pagaliau atvažiavę nesiveržkite ir nereikalaukite tuojau pat būti priimti. Kiekvienas žmogus nusipelno pagarbos“, – tikina Lenos Dunham ir Karlie Kloss stilistas Mattas Fugate'as.

Sėdėdami kėdėje kryžiuojate kojas (užmetate vieną ant kitos). „Jei taip darysite, gali būti, kad plaukų kirpimas bus nelygus“, – tikina Olivios Palermo plaukų stilistė Lacy Redway.

Atsivedate ir būrį draugių. „Žinoma, smagu, kuomet ryžusios pokyčiams šalia galime turėti ir palaikymo komandą, tačiau atminkite, kad čia ne sportinės varžybos ir sirgalių daug tikrai nereikia. Kuomet mergina ateina lydima septynių draugių, kurios pasiryžusios pas mane salone surengti vakarėlį, man to jau būna per daug. Tai trukdo dirbti visam salonui, o ir su kliente susišnekėti būna daug sunkiau“, – tikina Mattas Fugate'as.

Pasukate galvą versdama žurnalo puslapį. „Kai taip darote, jūsų plaukai ištrūksta man iš rankos ir tai reiškia, kad man reikia pradėti nuo pradžių, taigi plaukų sruoga gali būti nukirpta nelygiai ar kirpimas vien dėl to tiesiog užtruks ilgiau“, – tikina plaukų dažymo ekspertas Danielis Galvinas.

Pasukate galvą, kuomet stilistas rankoje laiko žirkles. „Dėl tokių atvejų jau gal keletą kartų įsikirpau sau į pirštą“, – tikina plaukų stilistė Jennifer Yepez.

Negražiai kalbate apie savo ankstesnį plaukų stilistą. „Supraskite, aš žinau, kad ne visiems įmanoma įtikti ir tikrai ne kiekvienas stilistas privalo būti tobulas derinys jums, tačiau neikite ir nesakykite savo plaukų stilistui, koks neišmanėlis, kerėpla ar prastas specialistas buvo ankstesnis jūsų plaukų stilistas. Mes esame nedidelė bendruomenė, ir kiekvienas iš mūsų stengiamės, kaip tik mokame“, – tikina Mattas Fugate'as.

Atsinešate nuotrauką įkvėpimui, nors jūsų plaukams ši šukuosena niekaip negali tikti. „Nebūna labai smagu, kuomet klientė atsineša, tarkime, Jennifer Aniston nuotrauką ir prašo jos plaukus nudažyti lygiai tokia pačia šviesia spalva arba parodo ilgaplaukės Jennifer Lopez nuotrauką ir prašo tokios pačios šukuosenos, nors jos pačios plaukai yra itin ploni, trumpi ar pernelyg tamsūs, tad tokių rezultatų negalėtų išgauti net ir stebukladarys. Visuomet patariu klientėms iš pradžių atsižvelgti į savo plaukų tipą“, – tikina plaukų stilistas Tyleris Coltonas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šukuosena pagal Zodiaką: kas jums tinka ir kada geriausia kirptis?

Pirštais purenate plaukus vidury kirpimo. „Pirmiausia taip daryti nederėtų, nes pirštus tiesiog galiu sužeisti. Mūsų naudojamos žirklės ya ganėtinai aštrios, tad tokiu atveju sužeidimai tikrai gali pasitaikyti, ką jau kalbėti apie tai, kad tai paprasčiausiai trukdo kirpimui“, – tikina Orlando Bloomo plaukų stilistė Losi.

Kuomet neaiškiai išsakote savo norus. „Labai nemėgstu, kuomet klientė tikina esanti labai atvira pokyčiams, tačiau paskui pateikia visą sąrašą apribojimų, kurių aš šiukštu negaliu pažeisti. Kad ir kalbant apie plaukų ilgį – klientė sako norinti gerokai pasitrumpinti plaukų ilgį, tačiau galiausiai sutinka tik vos patrumpinti jų galiukus“, – tikina Tyleris Coltonas.

Vertinate savo šukuoseną nepamatę galutinio rezultato. „Kai kurių kirpimų grožis pasimato tik plaukus atitinkamai išdžiovinus ir suformavus šukuoseną, tas pats galioja ir kalbant apie plaukų dažymą. Taigi, mielos moterys, palaukite, kol stilistas užbaigs savo darbą, ir tik tada vertinkite galutinį rezultatą“, – pataria stilistė Lacy Redway.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius