Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologiniai žaidimai, kurie padeda lieknėti

Lieknėjant svarbu ne tik laikytis mitybos režimo, aktyviau judėti, bet ir daug dėmesio skirti savo vidinei būsenai. Mūsų kūnas – labai sudėtinga sistema, kuriai diriguoja smegenys. Taigi, ne vienas sveikatos specialistas patvirtins – pokyčių siekti pirmiausiai reikia pradėti galvoje.
Moteris su svarstyklėmis
Moteris su svarstyklėmis / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Lieknėjimas

Mistinė 21 diena

Ne vienoje psichologinėje literatūroje galima rasti teiginį, kad trys savaitės yra būtent tas laiko tarpas, per kurį galima atsikratyti senų ir pradėti formuoti naujus įpročius. Būtent tiek laiko trunka ir projekto „Lieknėjame dviese“ iššūkis, kurio metu įvairios poros stengiasi pakeisti savo gyvenimo būdą ir padailinti kūno linijas.

Žinoma, per 21 dieną, be valios pastangų ir sąmoningumo stebuklas neįvyks, tačiau kryptingai siekiant savo tikslo, galima pasiekti pirmųjų džiuginančių rezultatų.

Mitybos specialistas Artūras Sujeta savo darbe susiduria su daugybe atvejų kai žmonės, entuziastingai pradėję keisti gyvenimą, palūžta pačiu netikėčiausiu metu.

„Jeigu žmogus skaičiuoja dienas ir galvoja, kaip jas ištverti, o sveiką mitybą ir aktyvų gyvenimo būdą suvokia kaip kančią, net ir ilgesnis laiko tarpas vargu ar padės pasikeisti. Labai svarbu suvokti, ką ir kodėl darote, koks yra jūsų galutinis tikslas. Pokyčiai vyksta, tačiau tik tuomet, kai kryptingai ir sąmoningai jų siekiate“, – sako A.Sujeta.

Trys savaitės yra tas laiko tarpas, kai pasimato pirmieji ryškesni išoriniai kūno pokyčiai.

Pasak jo, trys savaitės yra tas laiko tarpas, kai pasimato pirmieji ryškesni išoriniai kūno pokyčiai. Sulaukęs pastabų ir komplimentų iš aplinkinių, matydamas teigiamus pokyčius veidrodyje, žmogus, dažniausiai nebenori grįžti ten, nuo kur pradėjo.

„Įdomu tai, kad mūsų organizmas labai greitai prisitaiko prie pokyčių, o sunkumai – užsimiršta. Jei pirmosiomis dienomis žmogui atrodė, kad taip gyvendamas jis mirs iš bado ir daugiau nebepatirs gyvenimo džiaugsmo, tai po kelių savaičių tie išgyvenimai jau kelia šypseną. Taigi, svarbiausia, ištverti sunkiausią laiką, nes po jo visuomet ateina palengvėjimas“, – tikina A.Sujeta.

Leisti, negalima drausti

„Burneika Fitness“ studijos įkūrėjas, asmeninis treneris Bronius Burneika ne kartą patyrė, kad po naujųjų metų, likus keliems mėnesiams iki vasaros sezono arba didžiųjų švenčių – klientai vos telpa į sporto salę. Tačiau entuziazmo tęsti ką pradėjus ilgesnį laiką užtenka mažiau nei pusei.

„Man visada baisiausia, kai visiškai nesportavęs žmogus ateina ir pareiškia, kad nuo šiol jis aktyviai treniruosis. Kai pasiūlau pradėti nuo lengvų treniruočių, net įsižeidžia. Toks jau žmogaus bruožas – jeigu griebti jautį, tai tiesiai už ragų. Kuo visa tai baigiasi? Dažniausiai dideliu fiziniu ir psichologiniu nuovargiu, nusivylimu arba traumomis“, – sako specialistas.

Dar blogiau, jeigu žmogus vadovaujasi vien draudimais: nuo šiol nevalgysiu saldumynų, nepraleisiu nei vienos treniruotės, nebeleisiu savaitgalių naktiniuose klubuose.

Taisyklė – jei tik žmogus pasako sau griežtą „ne“ – greičiausiai jau po kelių dienų grįš prie senų įpročių.

„Taisyklė – jei tik žmogus pasako sau griežtą „ne“ – greičiausiai jau po kelių dienų grįš prie senų įpročių. Esu girdėjęs daugybę istorijų, kai tik žmogus kažko nutaria atsisakyti – po kurio laiko būtinai siaubingai to užsinori. Geriausia strategija – leisti sau viską, tačiau visada pasverti, kokią iš to gausiu naudą ir ar ji bus didesnė už žalą. Pasirinkimo laisvė labai išlaisvina“, – sako B.Burneika.

Pavyzdžiui, jeigu savaitgalį labai norite pasilepinti ledais ir jau esate suplanavęs kitos savaitės sveiką meniu bei treniruotes – nuo vieno deserto nieko blogo nenutiks. B.Burneika šypsosi – įdomiausia tai, kad vos tik atsikratote draudimų, labai dažnai dingsta ir noras „maištauti“.

Dar viena populiari savęs motyvavimo strategija: „Pradėsiu nuo pirmadienio“. B.Burneika merkia akį – nepražiopsokite, šiandien būtent ta diena!

Prisijunkite prie projekto „Lieknėjame dviese“ dalyvių ir įrodykite sau, kad jeigu gali jie – galite ir jūs. 15 dieną pagal naują „Nutriless“ metodą lieknėjanti būsimoji nuotaka Kristina ir jos brolis Gediminas šį pirmadienio rytą pasitiko džiuginančiais svarstyklių skaičiais. Iš Kristinos 130 kilogramų liko 123, o Gediminas, vietoje 104,6 kilogramų dabar sveria 97,4 kilogramus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius