Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savojo aromato beieškant: 4 žingsniai, padėsiantys jį išsirinkti

„Moteris, kuri nesikvepina, – neturi ateities“, – sakė legendinė dizainerė Coco Chanel. Tačiau, kaip nepaskęsti svaigių kvapų jūroje ir išsirinkti tą vienintelį aromatą?
Moteris kvėpinasi.
Moteris kvėpinasi. / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Kvepalai

Štai 4 žingsniai, padėsiantys jį atpažinti.

  • Kiekvienos mūsų kūnas unikalus, o jo skleidžiamas aromatas yra skirtingas. Todėl pasikvėpinusi tais pačiais kvepalais niekuomet nekvepėsite taip pat, kaip kitas žmogus. Užpurkšti ant popierėlio, jie taip pat kvepės ne taip, kaip ant odos. Tačiau to pakanka nustatyti, ar aromatas jums yra malonus. Luktelėkite penkias minutes ir vėl pauostykite. Jei kvapas vis dar patinka, pamėginkite užsipurkšti ant odos.

Taip pat skaitykite: 5 natūralūs kvepalai, kuriuos verta išmėginti

  • Įvertinkite odos tipą. Ji sausa, normali, riebi? Nuo sausos odos aromatas išgaruoja greičiau, todėl vertėtų rinktis didesnę kvapiųjų medžiagų koncentraciją turinčią priemonę, pavyzdžiui, kvepalus ar kvapųjį vandenį. Beje, į kvapų paieškas verta keliauti po pietų. Nes vakare mūsų uoslė tampa aštresnė.
  • Neuostykite vienu metu daug skirtingų kvepalų rūšių. Vienam kartui pakanka išsirinkti keturis skirtingus aromatus. Jei uosite daugiau aštrių kvapų, uoslė tarsi apmirs. Ar pastebėjote, kad kvepalų parduotuvėse tai šen, tai ten yra padėta indelių su kavos pupelėmis? Rinkdamasi kvepalus, tarpais pauostykite jų. Kavos kvapas bemat užgoš visus pašalinius ir galėsite pratęsti savojo kvapo paieškas.
  • Kai išsirinksite patinkantį aromatą, nepamirškite atnaujinti ir kosmetikos krepšelio. Visi kvapai (losjono, dezodorantų, kitų kūno priežiūros priemonių) turi derėti.

Auksinės taisyklės

  • Kvepalai turi būti tepami ten, kur yra ploniausia oda ir gali būti užčiuopiamas pulsas: už ausų, kaklo apačioje, vidinėje riešų ir alkūnių pusėje. Jeigu norisi lengvesnio aromato, papurkškite kvepalais orą ir pereikite kvapų debesėlį. Kvepintis reikėtų tik ant švaraus kūno.

Taip pat skaitykite: Menopauzė gali kamuoti ir vyrus?

  • Jeigu norite, kad aromatas išsilaikytų kuo ilgiau, prieš kvepindamasi pirmiausia odos vietas, kurias purkšite, patepkite vazelinu. Arba kvepinkitės iš karto po dušo. Prasivėrusios poros leis kvepalams prasiskverbti giliau į odą.
  • Saiko negalima pamiršti net kvepinantis. Labiausiai kvapai erzina ryte, todėl šios taisyklės verta nepamiršti ruošiantis į darbą. Kad aromatas būtų lengvesnis, galite pakvepinti drabužius. Pavyzdžiui, apatinį kraštelį vidinėje palto pusėje. Būkite atsargi, tiesiogiai ant drabužių purškiami kvepalai gali palikti dėmę.

Tekstas G. Stanislovaitės

Plačiau apie tai, kaip išsirinkti kvepalus, skaitykite 14-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Archyvo nuotr./ Žurnalo „Ji“ balandžio mėnesio viršelis (Nr. 14)
Archyvo nuotr./ Žurnalo „Ji“ balandžio mėnesio viršelis (Nr. 14)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius