Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slapti grožio priešai

Grožis reikalauja ne tik aukų, bet ir žinių. Rodos, visai nereikšmingi aplinkos veiksniai, mūsų gyvenimo būdas ir netgi iš pirmo žvilgsnio nekalti įpročiai kenkia mūsų išvaizdai.
Akys
Akys / Shutterstock nuotr.

1. Bėgiojimas

Nors pastaruoju metu susidomėjimas šia sporto šaka auga lyg ant mielių, kasmet maratonuose dalyvauja vis daugiau žmonių, tikinčių, kad bėgiojimas ne tik didina ištvermę, bet ir atitolina senatvę, specialistai pataria moterims rinktis kitą sporto šaką. Mokslininkai tvirtina, kad bėgiojimas tirpdo poodinį riebalų sluoksnį – tai plonina odą. Vadinasi, bėgiojimas ne stabdo, bet pagreitina senėjimo procesus, skatina raukšlių atsiradimą.

Mokslininkams pritaria ir plastinės chirurgijos specialistai. Pasak jų, net 25 proc. pacienčių, pageidaujančių raukšlių lyginimo procedūrų, yra aistringos bėgikės. Teigiama, kad bėgiojimas kaip rūkymas ar saulės vonios kenkia mūsų odai. Ką rinktis? Išbandykite pastaruoju metu itin populiarų šiaurietiškąjį vaikščiojimą. Ši sporto šaka ne tik mažiau kenkia sąnariams, slopina stresą, bet ir geriau nei bėgiojimas padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų! PLAČIAU SKAITYKITE STRAIPSNYJE „ŠIAURIETIŠKO VAIKŠČIOJIMO ABC“.


2. Dantų balinimas

Deja, kol kas nekenksmingų dantų balinimo būdų nėra. Balti dantys – didelė puošmena, bet tik tada, kai perliniais dantukais jus apdovanojo gamta.

Nerekomenduojama dantų balinti dažniau nei kartą per pusmetį ir jokiu būdu nuolat nenaudokite balinamosios dantų pastos. Antraip pasekmės bus liūdnos. Piktnaudžiavimas balinimo priemonėmis pažeidžia emalį, dantys tampa jautrūs ir ima trupėti. Rinkdamasi balinamąją dantų pastą, atkreipkite dėmesį, kad jos sudėtyje nebūtų silicio dioksido ir aliuminio oksido.

Deja, cheminio balinimo būdu išgautas dantų baltumas yra trumpalaikis, todėl procedūras tenka nuolat kartoti. Be to, po dantų balinimo procedūros reikėtų vengti kavos, arbatos, raudonojo vyno, tabako.

Ką daryti, jei norite baltų dantų, bet bijote jiems pakenkti? Išbandykite namines priemones. Du kartus per savaitę nušveiskite dantis natūraliose citrinų sultyse pamirkytu dantų šepetėliu. Be to, į dantų pastą galite įlašinti kelis lašus eterinio citrinų aliejaus.


3. Svetima kosmetika

Naudotis svetimomis kosmetikos priemonėmis – tas pats, kas valytis dantis svetimu dantų šepetėliu. Juk šito niekada nedarote, ar ne? Neatsakingai elgdamasi rizikuojate užsikrėsti viena iš parazitinių ligų – odos grybeliu, konjunktyvitu, pūsleline. Dėl tos pačios priežasties niekam neskolinkite kosmetikos. Vadovaukitės taisykle: geriau jokios kosmetikos nei svetima.

Kosmetikos parduotuvėse apstu mėginukų, kuriuos, prieš perkant prekę, norisi išbandyti. Tačiau nepamirškite, kad prieš jus šiuos mėginukus lietė, jais lūpas ar veidą tepėsi šimtai moterų. Todėl norimos kosmetikos priemonės mėginį tepkite tik ant rankų. Geriau išsirinkti netinkamos spalvos lūpų blizgį, negu užsikrėsti pūsleline.


4. Veido lietimas

Daugelis moterų dažnai liečia savo plaukus ir, žinoma, veidą. Kiekvieną kartą tai darant, ant veido nusėda milijonai bakterijų, kurios vėliau gali sukelti rimtų odos problemų. Per visą dieną rankomis paliečiame daugybę objektų – viešojo transporto sėdynių atlošų, durų rankenų, pinigų, spaudos leidinių, įvairių prekių ir pan. Šiuos daiktus prieš jus lietė tūkstančiai žmonių, dalis jų gali būti ligų nešiotojai. Vos tik atsiranda galimybė, plaukite rankas, o rankinėje turėkite antibakterinio kremo, kuriuo išsitepkite rankas iškart po kontakto su kitu žmogumi ar daiktu. Ir, žinoma, atsikratykite įpročio nuolat liesti veidą.

Beje, ar žinojote, kad nusiplovus rankas būtina jas nusišluostyti. Atlikus tyrimus nustatyta, kad prie drėgnų rankų limpa 1 000 kartų daugiau bakterijų nei prie sausų.


5. Greitasis maistas

Dažniausiai moterys bulvių traškučių, mėsainių, kokakolos atsisako, nes bijo sustorėti. Tačiau labiausiai šie produktai kenkia odai. Juose yra daug riebalų, milžiniškas kiekis cukraus, druskos, dažiklių ir konservantų. Šios medžiagos skatina skysčių ir vitamino C pašalinimą iš organizmo. Rezultatas – išsausėjusi oda. Dėl tos pačios priežasties reikėtų vengti ir pernelyg aštrių prieskonių, alkoholinių gėrimų, pusgaminių, konservuotų produktų. Alkoholis plečia kraujagysles, todėl veido odą rausta, nikotinas stabdo kraujo cirkuliaciją, todėl po akimis atsiranda tamsūs ratilai. Jei nepavyksta atsikratyti šių žalingų įpročių, gerkite kuo daugiau vandens, nuolatos vartokite česnakų ir imbierų. PLAČIAU APIE NETINKAMOS MITYBOS PASEKMES SKAITYKITE STRAIPSNYJE „3 FAKTAI APIE GREITĄJĮ MAISTĄ“.


6. Dažnas plaukų šukavimas

Anksčiau manyta, kad plaukus reikia dažnai ir ilgai šukuoti – bent valandą per savaitę. Tai neva gerina šaknų būklę, iš plaukų iššukuojamos dulkės ir purvas. Tačiau Izraelio dermatologai, atlikę eksperimentą, nustatė, kad dažnai šukuotis kenksminga. Pats laikas pamiršti močiučių patarimą – prieš miegą plaukus šukomis perbraukti šimtą kartų. Pasirodo, šis procesas skatina plaukų slinkimą. Be to, per dažnas ir stiprus šukavimas labai kenkia plaukų galiukams – jie ima skilinėti.


7. Per sunki rankinė

Vis daugiau moterų sparčiai kyla karjeros laiptais. Tai, savaime suprantama, įpareigoja kasdien į darbą ir iš darbo tempti šūsnis dokumentų, darbo kalendorių, nešiojamąjį kompiuterį ir kt. Dažnai visa tai sveria tris ir daugiau kilogramų. Neigiamo svorio poveikio iš karto nepajusite, bet tai kenkia jūsų laikysenai. Ne veltui sakoma, kad lašas po lašo ir akmenį pratašo. Jei privalote tampytis daugybę daiktų, paskirstykite juos į kelias rankines ir neškite skirtingose rankose.

Ne mažiau jums kenkia ir netinkami bateliai. Per aukšti kulniukai formuoja netaisyklingą laikyseną, todėl kasdienai rinkitės apavą, kurio pakulnė yra ne aukštesnė kaip 4 cm.


8. Kompiuteris

Gydytojai dažnai įspėja, kad ilgas sėdėjimas prie kompiuterio kenkia mūsų akims. Tačiau retai girdime, kad šis įrenginys labai kenksmingas ir mūsų grožiui. Kompiuterio skleidžiami impulsai skatina raukšlių atsiradimą bei odos išsausėjimą. Pasistenkite bent šiek tiek sumažinti neigiamą šios darbo priemonės poveikį. Darykite pertraukėles, trumpai pasivaikščiokite gryname ore. Nuolat gerkite vandenį su citrinų ar greipfrutų sultimis. Veidą vilgykite mineraliniu vandeniu sudrėkinta servetėle. Labai veiksmingi specialūs purškalai, kurie palaiko odos drėgmę. Patalpoje, kurioje yra kompiuteris, pasistatykite oro drėkintuvą ar didelį indą vandens. Mokslininkai nustatė, kad kompiuterio daromą žalą mažina ir žalioji arbata. Tad gerkite į sveikatą!


9. Vienatvė

Vieno iš Ohajo valstijoje (JAV) esančių universitetų mokslininkų komanda nustatė, kad vienišos moterys išvaizda nusileidžia ištekėjusioms bendraamžėms. Pastarosios atrodo bent dvejais metais jaunesnės už tas, kurioms dar nepavyko sukurti šeimos. Taip pat moters grožiui kenkia ir nelaiminga santuoka – jos nustoja savimi rūpintis, mat „neturi dėl ko stengtis“.


10. Viršvalandžiai

Australų mokslininkai nustatė, kad darbomanija kenkia moterų grožiui. 55 procentai darbomanių, darbe užtrunkančių iki vėlumos, sveria daugiau už savo koleges, kurioms karjera rūpi mažiau. Anot mokslininkų, ilgos darbo valandos sutrumpina laiką, kurį moterys galėtų skirti maistui gaminti. Vietoj namie gaminto sveiko maisto darbe jos tenkinasi greitaisiais užkandžiais ir kava. Dažniausiai darbomanės gausiai pavalgo vėlų vakarą grįžusios iš darbo. Be to, daug dirbančios moterys neturi laiko sportuoti, miegui taip pat skiria nepakankamai dėmesio. Dėl to sulėtėja jų medžiagų apykaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius