Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Supermadinga: tamsių lūpų dažų sugrįžimas

Atitrepsėjęs ruduo įneša naujovių ne tik į drabužių spintą, bet ir į makiažo krepšelį. Natūralu, kad jaukiau jaučiamės įsisupusios į tamsesnių atspalvių drabužius. Taigi, nieko keista, kad ir makiažo pasaulyje vyrauja ryškesnės, bet ramių ir tamsių atspalvių spalvos.
Aktorė Lily Collins
Aktorė Lily Collins / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lūpdažis Lūpos

10-ajame dešimtmetyje ant bangos buvę tamsūs lūpų dažai šiemet sugrįžta su didžia jėga ir ant podiumo, ir ant garsiojo raudonojo kilimo. Burgundiško vyno atspalviai, atrodo, iš visos širdies užvaldė Holivudą!

O kaip tokią spalvą reikėtų įlieti į kasdienį stilių? Ar tai neatrodo per daug provokuojamai? Ar tamsios lūpos ne tinkamesnės vakarėliams ir iškilmingiems renginiams? Štai MAC kosmetikos atstovė Caitlin Callahan tvirtina, kad tamsūs lūpų dažai sugrąžina mus į retro laikus, suteikia išvaizdai netikėtos galios, žavi ir traukia akį.

10-ajame dešimtmetyje makiažas buvo kiek „sunkokas“: veidą puošė netikros blakstienos, ryškios akys ir skruostai, makiažo pagrindas... Tačiau dabar verta žinoti, kad tamsūs lūpų dažai gali atrodyti ir labai natūraliai.

„Jei jaučiatės patogiai lakuodamos nagus itin tamsiomis spalvomis, kodėl gi neišbandžius ir tamsių lūpų dažų? Galite atrodyti labai elegantiškai atitinkamoje vietoje ir atitinkamu laiku“, – sako makiažo specialistė.

Ar tinkama būtų pasirodyti darbe su burgundiško atspalvio lūpomis? „Viskas priklauso nuo jūsų pačių. Moterys žino, kas joms geriausia. Tarkime, raudonas lūpdažis taip pat turi savo vietą, laiką, aprangos stilių ir įvaizdį...“ – tikina C. Callahan.

Norite ir jūs savo lūpas pagražinti tamsiais lūpų dažais? Įsiklausykite į šiuos MAC kosmetikos atstovės C. Callahan patarimus:

1. Imkite pavyzdį iš įžymybių

Jei jaudinatės, ar rasite sau tinkamą atspalvį, žvilgtelėkite į pasirinktą įžymybių įvaizdį. Labiausiai patikusįjį, atsižvelgdama į savo poreikius, veido bruožus, gymį, kaulų struktūrą, galite pabandyti įgyvendinti. „Pavyzdžiui, Rihanna jau kuris laikas dievina tamsius lūpų dažus. Puikiai atrodo ir Katy Perry, Dita Von Teese, Beyonce“, – sako C. Callahan.

Ia kairės: Claire Danes, Dita Von Teese ir Rihanna
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Claire Danes, Dita Von Teese ir Rihanna

2. Pasirinkite tinkamą atspalvį

Tamsios lūpos dailiausiai žiūrisi ir tinka tamsesnės odos savininkėms. O štai baltaodės atrodo kur kas dramatiškiau. Taigi, atsižvelgdamos į tai, kokį efektą norite sukurti, rinkitės atitinkamą lūpų dažų atspalvį. Įvaizdį sustiprinti gali ir ant lūpų užteptas blizgis. Tik nepersistenkite, kad neprimintumėte išėjusios pasivaikščioti vampyrės.

3. Naudokite lūpų pieštuką

Būtinai! Pirmiausia reikėtų pasakyti, kad lūpų pieštukas tiesiog nepamainomas apibrėžiant lūpas ir suteikiant joms formą. Juk, tarkime, dažytis bespalviu blizgiu kur kas lengviau nei tamsiais lūpų dažais. Pastaruoju atveju akivaizdžiai matyti kiekviena klaidelė. Taigi neignoruokite šio patarimo.

4. Dailaus makiažo paslaptis slypi paprastume

Pamirškite perdėtai baltą veidą ir akį rėžiantį makiažą. Dažydamosi lūpas tamsiai, nepakartojamą įvaizdį susikursite tiesiog vos perbraukusi skruostikaulius brozine pudra ir tamsiu tušu paryškinusi užriestas blakstienas. Taip pat atkreipkite dėmesį į odos atspalvį – ji turi atrodyti sveika ir švytinti!

5. Ryškumą prislopinkite lūpų balzamu

Pasidažiusios tamsiais lūpų dažais moterys dažnai jaučiasi keistai ir nejaukiai, todėl puikus būdas prisijaukinti madingąją rudens spalvą – tai išmėginti lūpų balzamą. Tiesiog užtepkite jo ant lūpų ir švelniai patrinkite išsklaidydamos atspalvį. Perteklių pašalinkite servetėle. Beje, jeigu negalite džiaugtis putliomis lūpomis, geriau nesirinkite matinių lūpų dažų – šie jas dar labiau susiaurins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius