Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido ir paakių kaukės iš daržovių, vaisių ir žalumynų

Norint turėti gražią, skaisčią ir sveiką veido odą, ją reikia nuolat prižiūrėti ir lepinti kaukėmis.
Agurkas – puikiai puoselėja odą
Agurkas – puikiai puoselėja odą / „Fotolia“ nuotr.

Siūlome įvairių veido kaukių, kurias lengvai pasigaminsite namuose. Jums, priklausomai nuo poreikių ir odos tipo, belieka tik išsirinkti tinkamiausią receptą.

Daržovių kaukės

Shutterstock/Vaisiai ir daržovės
Shutterstock/Vaisiai ir daržovės

Priešuždegiminė kaukė. Smulkia trintuve susmulkinkite cukiniją, kopūstus ir burokėlius. Gautą masę užtepkite ant veido bei kaklo ir palaikykite 20 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Pupelių kaukė nuo raukšlių. 2–3 valg. š. pupelių šiek tiek pamirkykite šiltame vandenyje. Po to išvirkite ir sutrinkite per sietelį. Į gautą masę įpilkite pusė citrinos sulčių, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Palaikykite ant veido 10–15 min., o po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Veidą balinanti agurkų kaukė. 2 valg. š. agurkų sulčių sumaišykie su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 1 valg. š. pieno. Palaikykite ant veido 20 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Valomoji kopūstų kaukė. Šviežių kopūstų lapus sumalkite mėsmale. Dėkite ant veido ir kaklo taip, kad neliktų tuščių tarpų. Palaikykite 20–30 min., o po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Vaisių kaukės

Fotolia nuotr./Sveika gyvensena
Fotolia nuotr./Sveika gyvensena

Maitinamoji obuolių kaukė. Nulupkite 1 obuolį, susmulkinkite trintuve ir sumaišykite su 1 arbat. š. grietinės ar alyvuogių aliejaus ir 1 arbat. š. krakmolo. Gautą mišinį palaikykite ant veido 20–25 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Taip pat skaitykite: 10 įstabiosios Audrey Hepburn grožio pamokų

Atkuriamoji vynuogių kaukė. Perpjaukite per pusę 2–3 vynuoges. Vynuogių puselėmis ištepkite veidą ir palikte 7–10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Raminamoji apelsinų kaukė. Išspauskite vieno apelsino sultis ir sumaišykite su 2 arbat. š. medaus. Užtepkite kaukę ant veido ir palaikykite 10 min. Nuplaukite šaltu vandeniu.

Džiovintų slyvų kaukė nuo spuogų. 2 džiovintas slyvas užpilkite 0,5 stiklinės verdančio vandens. Palikite, kol slyvos suminkštės. Vėliau (tame pačiame inde) slyvas sugrūskite, pridėkite 0,5 stiklinės avižinių miltų ir 1/3 stiklinės medaus. Maišykite, kol išeis tiršta košelė. Užtepkite ant veido ir laikykite 20 min. Likučius nuvalykite vatos diskeliu, suvilgytu silpname žaliosios arbatos nuovire.

Žalumynų kaukės

Fotolia nuotr./Petražolės
Fotolia nuotr./Petražolės

Petražolių ir krapų kaukės patinusiems paakiams. 1. Susmulkinkite kelias petražolių šakeles ir sumaišykite jas su riebiu maitinamuoju kremu (arba grietine). Uždėkite ant apatinių akių vokų ir palaikykite 15 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

2. Užpilkite 2 arbat. š. džiovintų krapų 0,5 stiklinės verdančio vandens. Palaikykite 15–20 min. Gautame nuovire suvilgykite vatos diskelius, uždėkite juos ant apatinių akių vokų ir palaikykite 15–20 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Tonizuojantis petražolių losjonas. Užpilkite 1 valg. š. susmulkintų petražolių 1 stikline verdančio vandens ir palaikykite valandą. Nukoškite per marlę ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Šiame losjone suvilgykite vatos diskelius ir kelis kartus per dieną valykite veido odą.

Taip pat skaitykite: XX a. grožio patarimai: išbandykite juos ir šiandien

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius