Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 02

Mitybos polinkiai pagal horoskopą

Kodėl vieni žmonės mėgsta mėsą, o kiti iš tolo ją aplenkia? Vieni kemša didžkukulius ir… nepriauga nė gramo, o štai kitiems, rodos, ir salotų lapelis “eina į kūną”? Astrologų manymu, renkantis maistą, verta pasidomėti ir žvaigždėmis. Mat tai, kas tinka Avinui, visiškai nedera Mergelei.
Mityba. Ką pairinkti?
Mityba. Ką pasirinkti? / Fotolia nuotr.

ŽEMĖS ŽENKLAI

Gimusiesiems po Žemės ženklais nuolat reikia stiprinti kaulus, t. y. papildyti organizmą kalciu ir baltymais. Patariama daugiau valgyti augalinių baltymų, kurių, beje, itin gausu tamsiuosiuose nevalytuose ryžiuose. O tam, kad organizmas gerai įsisavintų kalcį, būtina rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Kaip ją išlaikyti? Tereikia vos pabudus išgerti stiklinę vandens, pagardinto arbatiniu šaukšteliu obuolių acto (arba citrinų sulčių) ir tiek pat medaus. Toks kokteilis dar ir užkerta kelią artritui. Nors žmonių, gimusių po Žemės ženklais, organizmas lengviau nei kitų įsisavina gyvulinius baltymus, patartina vengti riebios mėsos, ypač kiaulienos.

Jautis

Jaučiai kaip niekas kitas moka mėgautis maistu. Dievina gardumynus ir niekada neatsisako pasmaližiauti. Laikytis dietų, šiam ženklui būtų nepakeliama kančia.
Kaip derėtų maitintis? Pietumis galite mėgautis maistu į valias - valgykite visko, ko širdis geidžia. Tačiau ryte ir vakare savo apetitą verčiau pristabdyti.
Patiekalas Jaučiui - Paelija

Mergelė

Kaip ir kitiems žemiškiems ženklams, Mergelei nesvetimas polinkis pasimėgauti skaniu maistu. Šio ženklo žmonės moka ragauti, pajusti maisto niuansus prieskonius. Tarp jų nemažai gurmanų. Kitaip tariant, Mergelei bet ko neįkiši.
Kaip derėtų maitintis? Kadangi mėgstate užkandžiauti, derėtų pasekti per dieną gaunamų kalorijų kiekį. Geriausia valgyti po nedaug 5-6 kartus per dieną.
Patiekalas Mergelei - Ryžiai su daržovėmis

Ožiaragis

Kadangi šio ženklo atstovas tvirtai stovi ant žemės jo maistas taip pat dažniausiai esti „tvirtas“ ir sotus. Ožiaragio nesuviliosi išskirtiniais gurmaniškais įmantriai skambančiais patiekalais. Jie pirmenybę teikia tradicinei virtuvei. Taip pat nevengia aštrių patiekalų.
Kaip derėtų maitintis? Pasistenkite save kontroliuoti. Neleiskite apetitui įsisiūbuoti. Ir nepadauginkite mėsos bei aštrių prieskonių, jūsų skrandis už tai padėkos.
Patiekalas Ožiaragiui - Sotus troškinys

ORO ŽENKLAI

Oras veikia mentalinę energiją ir nervų sistemą, todėl po šiuo ženklu gimę žmonės turi valgyti kuo daugiau produktų, stimuliuojančių smegenų ir nervų sistemos veiklą. Smegenys “mėgsta” įvairias jūrų gėrybes – austres, moliuskus, jūros kopūstus, sardines ir pan. O produktai, kuriuose yra vitamino B12, gerina nervų sistemos veiklą. Šio vitamino yra sojų gaminiuose (ypač tofu – sojų sūryje), liesoje varškėje, kepenyse. Taip pat nervų sistemos veiklą teigiamai stimuliuoja įvairios žalių daržovių salotos, apelsinai, migdolai.

Dvyniai

Jaučiate potraukį nuolat kažką kramsnoti? Tai būdinga Dvyniams. Negali pasakyti, kad šio ženklo žmonės yra maisto vergai, tiesiog kramsnojimas jiems tarsi ritualas, padedantis nurimti ir atsipalaiduoti.
Kaip derėtų maitintis? Privalote skaičiuoti kalorijas. Ir tai daryti nuolat, o ne tada kai užeina įkvėpimas. Tai vienas paprasčiausių būdų be didelių kančių ir alkio priepuolių kontroliuoti savo svorį.
Patiekalas Dvyniams - Greipfrutų salotos

Svarstyklės

Nereta šio ženklo atstovo silpnybė - saldumynai. Smalsios Svarstyklės mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, išbandyti egzotiškų neragautų patiekalų. Deja, dažnai, užuot paragavę, jie nejučia tiesiog persivalgo...
Kaip derėtų maitintis? Patarimas toks pat kaip Dvyniams: nepatingėti paskaičiuoti kalorijas. Ne daugiau kaip 1500 kilokalorijų per dieną.
Patiekalas Svarstyklėms - Cezario salotos su užpilu

Vandenis

Dažnas vandenis dievina įvairias užkandėles. Ir būtinai su riebesniu padažu ar kaloringu sūriu. Mėgautis gyvenimo teikiamais malonumais ir nekelti sau streso Vandeniams atrodo kur kas svarbiau, nei kamuotis dietomis ir jaustis nelaimingiems. Užtat į mitybą jie žiūri filosofiškai, per daug nesigilindami į tai, kas sveika ar ne.
Kaip derėtų maitintis? Gerkite pakankamai vandens. Valgykite sočius pusryčius, o per dieną tris kartus lengvai užkąskite. Ir svarbiausia, nepamirškite, kad maistas nėra vienintelis gyvenimo malonumas...
Patiekalas Vandeniui - Salotos su krevetėmis

UGNIES ŽENKLAI

Gimusieji po Ugnies ženklais turėtų itin rūpintis kraujotaka. Jiems derėtų valgyti produktų, valančių kraują ir gerinančių kraujo cirkuliaciją. Reikėtų vengti riebalų, miltinių patiekalų, produktų, kuriuose ypač daug cholesterolio, kemšančio kraujagysles. Valgykite kuo daugiau įvairių košių, grūdų duonos, petražolių (ypač gerai valo kraują), aguročių, morkų, špinatų ir pan. Neatsisakykite skiltelės česnako ar gabalėlio svogūno. Šios daržovės ne tik užkerta kelią įvairioms infekcijoms, bet ir mažina kraujospūdį.

Avinas

Negalite ramiai praeiti pro bistro, iš kurio sklinda viliojantis karštų bandelių ar dešrainių kvapas. Šio ženklo žmonės neretai būna aktyvaus gyvenimo šalininkai. Todėl jie niekada nepraleidžia progos greitai ir patogiai pasistiprinti.
Kaip derėtų maitintis? Gal ir nebūtina liguistai sekti kiekvieną sudėtinę patiekalo dalį svarstant sveika tai ar ne, visgi susimąstyti apie maisto kokybę neprošal. Stenkitės valgyti reguliariai - bent tris kartus per dieną. Ir ramiai, prie stalo, o ne bet kur ir bet ką.
Patiekalas Avinui - Paninis su varške ir saulėje džiovintasi pomidorais

Liūtas

Jūs įsitikinę, kad esate verti visko, kas geriausia, todėl valgydami savęs nevaržote. O derėtų bent mažumėlę. Ypač derėtų riboti mėsą ir gyvulinės kilmės riebalus – jūsų širdžiai jie tikrai ne į naudą.
Kaip derėtų maitintis? Mėgautis galima ir daržovėmis bei vaisiais - tereikia tinkamai visa tai pasigaminti ir patiekti. Valgykite augalinio maisto kuo daugiau ir... nepamirškite sportuoti.
Patiekalas Liūtui - Lęšių sriuba su apelsinais

Šaulys

Itin mėgstate Rytų virtuvę, tačiau per daug piktnaudžiaujate aštriais patiekalais. Ir dar bėda - valgydami esate linkę prasilenkti su saiku. Nors giliai širdyje ir žinote, kas jums į naudą, o kas nelabai.
Kaip derėtų maitintis? Pirmiausia, pasikliaukite savo intuicija, jos balsas visada pasakys jums tiesą. Ir neapgaudinėkite savęs, kad šio balso negirdite. Taip pat pasistenkite “švelninti” maistą. Aštrių prieskonių vartokite tikslingai ir saikingai.
Patiekalas Šauliui - Rytietiškos salotos

VANDENS ŽENKLAI

Gimusiųjų po Vandens ženklais jautriausia organizmo vieta – virškinimo sistema. Maiste neturėtų stigti kalio. Jis veikia skysčių pasišalinimą iš organizmo ir slopina alergines reakcijas. Kalio yra braškėse, datulėse, bananuose, migdoluose, bulvėse, saulėgrąžose, įvairiose žuvyse – ypač tune. Vandens ženklų žmonėms reikia daug skysčių, o jų itin gausu arbūzuose, be to, per dieną patartina išgerti pakankamai vandens. Geriausiai šilto su šlakeliu šviežių citrinų sulčių. Mat šių žmonių organizmo audiniuose dažnai kaupiasi skysčiai. Vanduo suaktyvina inkstų veiklą, todėl skysčiai lengviau pasišalina iš organizmo. Skysčių pasišalinimą skatina petražolės, ridikai, agurkai.

Skorpionas

Jus galima priskirti azartiškiems valgytojams. Visą dieną galite išbūti be kąsnio, tačiau vakare prisikimšti į valias. Dar viena silpnybė – kone narkotinis potraukis saldumynams. Beje, neretas Skorpionas, ypač moterys, yra visiškai abejingos mėsai. Todėl subalansuota mityba, kurioje nestigtų baltymų ir kitokių medžiagų, labai svarbu.
Kaip derėtų maitintis? Jums neprošal būtų susidaryti mitybos planą, taip būtų kur kas paprasčiau kontroliuoti kokį maistą ir kada valgyti.
Patiekalas Skorpionui - Daržovių pyragas

Vėžys

Esate įsitikinę, kad kelias į mylimojo širdį veda per skrandį. Todėl norėdami pamaloninti mylimąjį stengiatės pagaminti ar nupirkti kuo gardesnių patiekalų. Nieko nuostabaus, kad jūsų svoris neretai priklauso nuo meilės reikalų. Kitaip tariant, meilė jus tukina...
Kaip derėtų maitintis? Pasistenkite į savo valgiaraštį įtraukti kuo daugiau nekaloringo maisto. Stenkitės valgyti daugiau vaisių ir uogų, jie ir egzotiški, ir skanūs, ir tinka romantiškam vakarui, ir visų svarbiausia, taip smarkiai „neina į kūną“.
Patiekalas Vėžiui - Vaisių salotos

Žuvys

Žuvys bene labiausiai iš visų ženklų mėgsta gurkšnoti įvairius gėrimus: arbatą kavą, vaisvandenius. O su šiais gėrimais kaip žinia labai tinka ir gabalėlis torto ar pyragėlis. Tiesa, reikėtų pastebėti, kad Žuvų apetitas gana glaudžiai susijęs su jų nuotaika. Šio ženklo žmonės yra iš tų, kurie mėgsta „sukrimsti“ savo liūdesį ar nerimą.
Kaip derėtų maitintis? Kai užklumpa liūdesys, neskubėkite prie šaldytuvo - verčiau pagulėkite kvapnioje vonioje, išeikite pasivaikščioti ar paklausykite mėgstamos muzikos. Maistas jūsų problemų neišspręs. Miltinius patiekalus bei saldumynus stenkitės keisti sveikesniu maistu: džiovintais vaisiais ar riešutais.
Patiekalas Žuvims - Sveikuolių sausainiai
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius