Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 išsiskyrusio vyro patarimų vedusiems vyrams

Išsiskyrę vyrai slapčia apmąsto savo praeitį: ką jie darytų kitaip, jei gautų antrą galimybę. Kartais po antrų ar trečių nesėkmingų vedybų suvokiama, kad būtent su pirmąja žmona buvo išgyventi gražiausi gyvenimo momentai.
Brandus vyras.
Brandus vyras. / Shutterstock nuotr.

Ir kartais prireikia daug laiko suprasti, kad santuoka – tai ne pasaka su moralu „paskui jie gyveno ilgai ir laimingai“, bet nuolatinis darbas. Abiejų. Tad patarimai bus naudingi ir moterims.

1. Niekada nesiliaukite rodę jai dėmesio. Pati didžiausia vyrų klaida – nustoti kreipti dėmesį į savo žmoną. Ji – pati brangiausia ir geriausia likimo dovana, kurią jūs JŪS PATYS išsirinkote.

2. Saugokite savo širdį. Nuo ko? Nuo kitų moterų. Mylėkite save, nebarstykite savęs menkoms intrigėlėms. Jūsų širdis priklauso jūsų žmonai. Daugiau niekam.

3. Įsimylėkite. Vėl ir vėl. Jūs nuolat keičiatės – šiandien jau nesate tas žmogus, kuris kažkada vedė. Tad kovokite, nuolat kovokite už mylimos moters meilę – taip, kaip pirmąsias jūsų pažinties savaites.

Fotolia nuotr./Porelė valgo vynuoges.
Fotolia nuotr./Porelė valgo vynuoges.

4. Ieškokite joje tik pačių geriausių bruožų. Koncentruokitės į tai, kas joje jums patinka, o ne tai, kas nervina. Tik tuomet jūsų meilė stiprės. Prisiminkite akimirkas, kai su ja jautėtės visiškai laimingas. Juk ne veltui vedėte būtent ją !

Taip pat skaitykite: Vyrai, dėmesio: devynios iš dešimties moterų to nori, bet nežino, kaip jums tai pasakyti

5. Nesistenkite jos pakeisti. Tai ne jūsų užduotis. Jūsų užduotis – ją mylėti. Nenorėkite jos pakeisti. Neverskite jos keistis. Tik tada ji pati pasikeis – taip, kad mylėsite ją dar labiau.

6. Prisiimkite visą atsakomybę. Jūsų asmeninė laimė – tai ne jūsų žmonos rūpestis. Ji nepadarys jūsų laimingo, jei pats to nenorėsite. Jūs atsakote už tai, kad jūsų šeima būtų laiminga. Jei pradėsite nuo savęs, išloš visi.

7. Niekada jos nekaltinkite už tai, kad pykstate. Jei ant jos pykstate – tai tik jūsų emocijos ir jūsų pasirinkimas. Jūsų žmona neprivalo užgydyti jūsų vaikystės traumų ir klausyti jūsų verkšlenimų. Kai susitvardysite, pastebėsite, kaip pasikeitė klimatas šeimoje.

8. Leiskite savo žmonai tiesiog gyventi. Kai ji blogos nuotaikos ar nuliūdusi, nesitenkite jos nuotaikos iškart pakeisti. Pykti, liūdėti ar nusivilti – normalu. Moterys pasaulį priima kur kas emocionaliau. Duokite jai suprasti, kad visada ją palaikote.

Fotolia nuotr./Jis ir Ji
Fotolia nuotr./Jis ir Ji

9. Kartais pakvailiokite. Nevaidinkite rimtuolio – dažniau juokitės. Ir priverskite ją juoktis. Juokas daug ką supaprastina.

10. Domėkitės ja. Kasdien. Sužinokite, kas leidžia jai jaustis mylima ir saugia. Tegul visi tie dalykai būna jūsų rūpestis. Pabandykite kiekvieną dieną leisti jai pasijusti karaliene.

11. Būkite šalia. Jei ji jums kažką pasakoja – klausykitės. Bendraukite su ja tarsi ji būtų pats svarbiausias žmogus pasaulyje. Nes taip ir yra.

Taip pat skaitykite: Kodėl jie, vyrai, myli save, o mes – ne?

12. Gerbkite jos seksualumą. Nevertinkite sekso kaip būdo sumažinti įtampą. Tegul jūsų mylima moteris pasitiki jumis šimtu procentų  – leiskite sau ištirpti jos švelnumo jūroje.

13. Nebūkite idiotas. Bet nebijokite klysti. Klysite ir jūs, ir ji. Turėkite drąsos pripažinti, jog klydote, nes kitaip pridarysite dar rimtesnių klaidų.

14. Suteikite jai erdvės. Ji turi turėti laiko sau. Ir leisti jį kaip nori – su draugėmis, ar atsiduoti savo pomėgiams. Leiskite jai atsipūsti nuo namų rutinos. Jai to reikia.

Shutterstock nuotr./Moteris ant sūpuoklių
Shutterstock nuotr./Moteris ant sūpuoklių

15. Nebijokite atrodyti pažeidžiamas. Pasidalykite su ja savo baimėmis. Pripažinkite klaidas. Turėkite drąsos dažnai atsiprašyti.

16. Būkite su ja sąžiningas. Įsileiskite ją į savo gyvenimą – su visomis savo keistenybėmis ir paslaptimis. Atverkite jai savo širdį. Žmonėse galite dėvėti kaukę, bet nusiimkite ją grįžęs namo.

Taip pat skaitykite: Kokie sveikatos sutrikimai gresia per ilgai miegant

17. Nenustokite augti. Nedirbantys raumenys atrofuojasi, taip ir su santykiais. Jei juos apleisite, jie nuvys. Suraskite BENDRŲ tikslų ir svajonių. Ir stenkitės KARTU juos įgyvendinti.

18. Nesikrimksite dėl pinigų. Išmokite pasitikėti savo moterimi. Neslėpkite nuo jos savo finansinės būklės. Jūs – viena komanda.

„Fotolia“ nuotr./Pinigai
„Fotolia“ nuotr./Pinigai

19. Pamirškite nuoskaudas. Išmokite atleisti ir neleiskite praeičiai gadinti dabarties.

20. Visada rinkitės meilę. Tai pagrindinis patarimas. Meilė viską ištvers  – jei tik jai atiduosite pirmenybę...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius