Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 požymiai, kad meilė partneriui blėsta

Meilė yra nepastovus dalykas. Vieną dieną negalime įsivaizduoti gyvenimo be to žmogaus, o kitą – svarstome, ar išvis kada nors jį mylėjome. Tačiau žmonės nepamąsto, ar iš tiesų jie įsimylėję, ar ne. Tiesą pasakius, dauguma žmonių mano esą „įsimylėję“ gerokai prieš tai, kai iš tikrųjų patiria tą jausmą.
Pora.
Pora. / Scanpix/Panthermedia nuotr.

Mes greitai patikime, kad atradome meilę, lygiai taip pat greitai patikime, kad ją prarandame. Mes esame patys kontroversiškiausi sutvėrimai šioje planetoje, todėl nuolat ieškome komforto, tačiau kai jį surandame, skubame ieškoti naujo nuotykio, naujų iššūkių, naujo jaudulio. O tai taip pat yra savotiška komforto forma.

Nepaisant to, žmonės įsimyli. Kartais tai, ką jie patiria, galima pavadinti tik magija. Deja, pačios magiškiausios patirtys yra tos, kurios greitai išnyksta ir pavirsta tuštuma. Paklausykite žmogaus, kuris įsimylėjo, abejojo ta meile ir tik tam, kad suvoktų, kad tai, ką kažkada turėjo, buvo geriausia, ką kada nors turės.

Tikra meilė neišnyksta.

Ji silpsta. Ji kinta. Kartais gali atrodyti, kad ji užmiega ir miega ištisus mėnesius, kartais net ištisus metus. Bet ji yra. Tai dalis jūsų, kurios negalite ir niekada neatsikratysite. Būtent todėl geriausias būdas „išsimylėti“ – niekada iš tiesų neįsimylėti.

Bet kaip pajusti skirtumą? Na... vienintelis būdas iš tiesų žinoti, ar esate įsimylėję, ar ne, yra palaukti ir pažiūrėti, ar jausmai pradės blėsti. Tai uždaras ratas.

Bet yra keli pastebimi požymiai, kurie padės jums suprasti, ar tai, ką jaučiate, yra silpstanti meilė, ar slopstantis susidomėjimas, rašoma elitedaily.com.

1. Slopsta ne tik meilė jūsų partneriui, bet ir susidomėjimas juo

Žmogaus psichika sudėta iš susipinančių minčių sluoksnių. Norėdami supaprastinti palyginimą, įsivaizduokime, kad visi mūsų ilgalaikiai norai ir poreikiai yra viename sluoksnyje, o mūsų skubūs norai ir poreikiai yra kitame, atskirame sluoksnyje.

Mūsų ilgalaikiai norai ir tikslai varo mus į priekį, o trumpalaikiai norai ir poreikiai labiausiai mus sujaudina. Kodėl? Todėl, kad jie egzistuoja dabartyje.

Mūsų ilgalaikiai norai ir poreikiai yra pagrindas, kompasas, rodantis mums esminį gyvenimo kelią. Tie ilgalaikiai norai ir poreikiai formuluoja mūsų ilgalaikius tikslus. Kita vertus, mūsų trumpalaikiai norai ir tikslai egzistuoja nuolat kintančioje plotmėje. Vieną akimirką norime šito, kitą – ano.

Meilė – tikra meilė – egzistuoja ilgalaikėje plotmėje. Ji įsišaknija pačiuose giliausiuose mūsų noruose ir tiksluose. Kadangi meilė yra viską užgožianti, visa jos romantika egzistuoja labiau paviršutiniškoje plotmėje. Problema, su kuria mes dažniausiai susiduriame, yra ta, kad mūsų ilgalaikiai norai ir tikslai varo mus į priekį, o trumpalaikiai norai ir poreikiai labiausiai mus sujaudina. Kodėl? Todėl, kad jie egzistuoja dabartyje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Darniam gyvenimui: 10 dalykų, kuriuos vyrai ir moterys turėtų žinoti vieni apie kitus

Jie reikalauja neatidėliotinų veiksmų, pokyčių, pasitenkinimo. Mūsų paviršutiniški norai ir poreikiai yra lengviausiai pasiekiami, būtent todėl dauguma žmonių didžiąją savo gyvenimo dalį vaikosi kažko trumpalaikio.

Tačiau ta meilė, kurią paleidžiate, vis dar egzistuoja kažkur jumyse. Galbūt jūs ją ignoruojate, leisdami savo susidomėjimui nuklysti link kitų dalykų ar žmonių, tačiau jei iš tiesų mylėjote jį ar ją, jūs vis dar mylite tą žmogų.

2. Partneriui keičiantis, kinta ir jūsų meilė jam – į bloga

Pirmiausia – šioks toks įspėjimas. Suprantame, kad visas jūsų pasaulis pastatytas pagal tai, kaip jūs jį matote. Visiems taip yra. Bet tiesa tokia, kad dauguma nemato žmonių tokiais, kokie jie iš tikrųjų yra. Mes smerkiame ir darome prielaidas, nes mūsų tokia prigimtis. Tačiau mes neturėtume per greitai daryti prielaidos, kad realybė yra tokia, kokią mes ją suvokiame.

Žmonėms tai taikoma ypač, kadangi mes esame psichologiškai painūs gyvūnai. Tai, kaip žmonės elgiasi ir ką kalba, atspindi tikruosius jų ketinimus ir tikruosius jų charakterius.

Būkite atsargūs vertindami žmones – net širdžiai artimiausius.

Visi turime personažą – kaukę, kurią užsidedame, kai norime pasislėpti nuo likusio pasaulio. Kai kuriems žmonėms labai gerai sekasi atskleisti tai, kas slepiasi po kaukėm. Tačiau dauguma mūsų daro prielaidą, kad žinome daugiau, nei iš tikrųjų yra.

Būkite atsargūs vertindami žmones – net širdžiai artimiausius. Jums gali atrodyti, kad žinote, ką jie patiria, tačiau dažniausiai paaiškėja, kad taip nėra. Žmonės keičiasi. Būtent todėl, kad meilė yra visų dalykų, kuriuos mes žinome ir mylime žmoguje, suma, kai kažkokie dalykai minėtame žmoguje pasikeičia, meilė pasmerkta išnykti. Bet vėlgi – žmonės keičiasi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Darniam gyvenimui: 7 frazės, kurios įkvepia kiekvieną vyrą

3. Meilė jūsų partneriui kinta, o jis nesikeičia. Galiausiai tiesiog suprantate, koks iš tiesų yra jūsų partneris

Laikui bėgant galima pažinti žmogų labai intymiame lygmenyje. Nepaisant to, kokį personažą jis bando parodyti, tikrasis žmogaus „aš“ galiausiai visada prasiskverbia, išlenda. Galbūt jausmai žmogui, kurį kažkada įsimylėjote, neblėsta. Galbūt jūs suvokiate, kad žmogus, kurį visą tą laiką mylėjote, niekada neegzistavo.

Mes patys renkamės būti akli, kad liktume įsimylėję.

Žmonės myli žmones tik už tai, ką mato. Neįmanoma mylėti žmogaus už tai, ką dar tik patirsite – deja, ne taip mes veikiame. Ir kaip minėjome aukščiau, žmonėms nelabai sekasi įvertinti, koks žmogus yra iš tikrųjų. Ypač kai kalbama apie meilę – ji labai greitai mus apakina. O tiksliau, mes patys renkamės būti akli, kad liktume įsimylėję.

Meilė gali būti labai gražus dalykas, bet gali būti ir labai bjaurus. Be abejonės, tikra meilė yra pats gražiausias dalykas pasaulyje. Tačiau žmonės labiau koncentruojasi į romantiškąjį meilės aspektą, o ne į jos gilumą. Būtent todėl mes greitai įsileidžiame žmones į savo širdį, bet toli gražu ne visi nusipelnė vietos joje. Galbūt jūsų meilė blėsta todėl, kad neturėjote įsimylėti.

TAIP PAT SKAITYKITE: 9 finansinės klaidos, kurias daro dažna moteris

Greičiausiai patys žinote, ar meilė blėsta ar ne. Tiesiog nenorite to pripažinti. Tikimės, kad viskas, ką ką tik perskaitėte, patvirtino tai, ką jau žinojote, ir padės jums padaryti tai, kas turi būti padaryta.

Jei tai nebuvo tikroji meilė, greičiausiai tokia niekada ir nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius