Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 dalykai, kurių moterys nedrįsta paklausti apie seksą

Kalbėjimas apie seksą dažnai gali būti labai nemalonus. Tačiau apie tai reikia kalbėti, nes, anot psichologų, kuo greičiau bus gautas atsakymas į rūpimą klausimą, tuo geresnis taps poros seksualinis gyvenimas. Atminkite, jeigu jūsų seksualinės fantazijos nesukelia grėsmės nei jums, nei aplinkiniams – viskas yra normalu.
Graži moteris.
Graži moteris. / Shutterstock nuotr.

1. Kaip dažnai žmonės mylisi?

Tikroji klausimo esmė yra ta, jog jūs nerimaujate, kad aplinkiniai žmonės mylisi daug dažniau negu jūs. Nusiraminkite. Anot tyrimų, dauguma seniai susituokusių porų mylisi ne dažniau kaip 1–2 kartus per savaitę. Ir tai tik tuomet, kai mylėjimuisi netrukdo peršalimas, nėštumas, stresas ir pan. Tos poros, kurios tik neseniai pradėjo bendrauti, mylisi dažniau, bet laikui bėgant ir jų poreikis mažėja. Tai normalu ir natūralu.

2. Kaip pasakyti vyrui, ko aš norėčiau?

Turite suprasti, kad jūsų vyras neturi telepatinių sugebėjimų. Todėl vienintelis būdas išsakyti savo norus – garsiai juos įvardinti. Svarbi taisyklė: nekaltinkite vyro, kad jis kažką daro neteisingai. Geriau savo pageidavimus „apvilkite“ į komplimento formą: „Atsimeni tą naktį, kai mes... Man taip patiko! Gal pakartojam?“ arba „Atsimeni, mes žiūrėjome tokį filmą? Gal ir mes taip pabandom?“ Kiekvienas vyras nori žinoti, kad jis yra geras lovoje. Ir jeigu jūs tiesiogiai, bet taktiškai leisite jam suprasti, kas jums patinka, jis padarys viską, kad suteiktų jums malonumą.

Jeigu iki šiol seksas nesuteikdavo jums malonumo, tai tikrai ne dėl to, kad vyras tyčia darė viską ne taip. Iš tiesų jis labai nori padaryti jus laimingą, bet greičiausiai nežino, kaip tai suteikti. Daugumai vyrų moters kūnas – didelė paslaptis, todėl jis bus jums dėkingas už taktišką užuominą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksualinės elgsenos tyrimas: lietuviai karšti, bet nepasileidę

3. Kodėl dingo noras?

Sumažėjęs lytinis potraukis – tai normali organizmo reakcija į moters amžių, prasidedančius hormoninius pokyčius, prieš menopauzę ir pan. Libido gali pradingti ir dėl vartojamų vaistų, pavyzdžiu, antidepresantų ir kontraceptikų, dėl fizinės veiklos trūkumo, miego stokos, nuolatinio nuovargio ir nerimo.

Jeigu neturite jokio noro seksui, kreipkitės į gydytoją, kad jis padarytų reikiamus hormonų tyrimus, pasidomėkite, galbūt dėl sumažėjusio libido yra kalti vartojami vaistai. Būtinai subalansuokite dienos režimą: reguliariai ir sveikai maitinkitės, išsimiegokite, pasistenkite suvokti, kodėl kyla nerimas ir atsikratykite jo. Galiausiai dažniau raskite laiko sau ir savo malonumams, kurie padėtų jums ne tik pailsėti, bet ir prisiminti, kad jūsų kūnas, tai džiaugsmo šaltinis. Šilta vonia, skani vakarienė su draugėmis, savaitgalis su vyru gamtoje – visa tai padės jums užsimiršti ir prisiminti apie savo poreikius.

4. Vyras buvo neištikimas/aš buvau neištikima. Kaip gyventi toliau?

Jeigu po nuėjimo „į kairę“ vis dėlto norėsite likti kartu, tai žinokite, kad išsaugoti santuoką po vieno iš partnerių neištikimybės yra įmanoma. Tiesa, tam reikės nemažai pastangų.

Jūsų santuoka – tai jūsų šeimos pagrindas, ir ji reikalauja ypatingo jūsų dėmesio. Jokias būdais nelaukite, kol laisvo laiko atsiras savaime – patys atraskite jį.

Pirmiausia tas, kuris buvo neištikimas, turi tvirtai nuspręsti, kad nori išsaugoti santuoką ir nutraukti bet kokį bendravimą su meiluže/meilužiu. Antra, neištikimasis/neištikimoji turi leisti suprasti savo antrajai pusei, kad yra pasiryžęs išsaugoti santykius. Svarbu ir tai, kad dėl neištikimybės nebūna kaltas tik vienas žmogus. Todėl tokiais atvejais geriausia būtų kreiptis į psichologą, kuris padėtų jums suprasti, kodėl taip įvyko ir patartų, kaip vėl atstatyti santykius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šimtus griūvančių santuokų išgelbėjęs psichologas: „Neištikimybė turi gilias psichologines priežastis“

Jeigu į psichologą nenorite kreiptis, galite išbandyti tokį jų siūlomą metodą: tas, kuris buvo apgautas, gali kiekvieną dieną po 10 min. kaltinti tą, kuris buvo neištikimas: išlieti savo pyktį, nuoskaudas, išsiverkti, išsirėkti ir pan. Neištikimasis/neištikimoji privalo viską išklausyti ir pripažinti savo kaltę. Laiko apribojimas iki 10 min. leis jums per daug neištęsti kaltinimų tirados ir palaipsniui grįžti į normalų gyvenimą. Naudojant šį metodą dažniausiai prireikia 6 mėn., kad įskaudintas sutuoktinis galėtų visiškai „nuleisti garą“.

5. Kaip papasakoti vyrui apie savo seksualines fantazijas?

Papasakoti savo slapčiausius norus gali būti sudėtinga net pačiam artimiausiam žmogui. Ypač, jeigu anksčiau nieko panašaus nedarėte. Tokiu atveju jums padės „fantazijų biblioteka“, kuri turi būti laikoma spintelėje šalia lovos.

Shutterstock nuotr./Mylimųjų pora.
Shutterstock nuotr./Mylimųjų pora.

Kiekvienas iš jūsų turėtų ant atskirų lapelių užrašyti savo erotines fantazijas ir sudėti jas į šalia lovos esantį stalčių. Tuo metu, kai užsimanysite pasimylėti, ištraukite vieną lapelį ir padarykite tai, kas jame parašyta.

Galbūt šis metodas atrodo juokingas ir labiau tinkantis studentams, o ne seniai susituokusiai porai? Neskubėkite jo atsisakyti! Pabandykite įgyvendinti savo fantazijas, ir jūs nustebsite, kaip gerėja jūsų seksualinis gyvenimas.

6. Kaip surasti laiko seksui?

Ši problema yra ypač aktuali tose šeimose, kuriose jau yra vaikų, kur abudu sutuoktiniai yra užsivertę darbais, o laiko poilsiui ir malonumams visai nelieka. Atminkite, nesvarbu, kaip stipriai esate užsiėmę, bet privalote nepamiršti apie santykius. Jūsų santuoka – tai jūsų šeimos pagrindas, ir ji reikalauja ypatingo jūsų dėmesio. Jokias būdais nelaukite, kol laisvo laiko atsiras savaime – patys atraskite jį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitai ir tiesa apie priklausomybę nuo sekso

Visai geras metodas yra, pavyzdžiui, sutarti, kad tam tikrą savaitės dienos vakarą jūs būtinai turite praleisti kartu: nueiti į kiną, pasivaikščioti parke ar pavakarieniauti restorane. Turite griežtai laikytis šios taisyklės ir tik dėl labai rimtų priežasčių galite jos neįvykdyti. Jeigu reikia, atšaukite susitikimą su draugais ar giminaičiais, neužsibūkite darbe, atidėkite „svarbius“ namų ruošos darbus. Pilna skalbinių dėžė ar neišplauti indai – tai menkniekis, palyginti su jūsų santuoka. Jūsų santykiai turi visada būti pirmoje vietoje.

7. Seksas tapo rutina. Ką daryti?

Fotolia nuotr./Seksuali pora
Fotolia nuotr./Seksuali pora

Šį klausimą dažniausiai užduoda tos poros, kurios ilgą laiką gyvena kartu. Šią problemą, įdėjus nors šiek tiek pastangų, galima lengvai išspręsti.

Pirma – inicijuokite seksą jums neįprastu laiku. Visada mylėjotės vakare? Padarykite tai ryte. Kai vyras grįžta iš darbo, pirmiausia siūlote jam pavakarieniauti? Vietoj sočios vakarienės pakvieskite jį į miegamąjį.

Antra – pabandykite naują pozą. Po ilgų santuokos metų poros dažniausiai nusistovi ties viena ar dviem įprastomis pozomis. Pakeiskite šį įprotį! Poros, kurios 10 metų neišbando nieko naujo, rizikuoja paskęsti rutinoje.

Trečia – flirtuokite. Atminkite, kad jūsų vyras yra ne tik jūsų vaikų tėvas, bet ir medžiotojas. Praleiskite savaitgalį romantiškoje sodyboje, pasėdėkite prie laužo, ir jūs pastebėsite, kaip gerėja jūsų santykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius