Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdai, padėsiantys pasikalbėti su partneriu apie seksą ir stiprinti intymų ryšį

Kalbėti apie seksą nėra lengva. Kai kurie nedrįsta net ir ištarti šio žodžio... Tačiau jeigu kuriate gyvenimą su mylimu žmogumi, akivaizdu, kad intymumas užims tikrai ne paskutinę vietą jūsų prioritetų sąraše.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Kaip padėti vienas kitam atsiverti ir išsakyti, tai kas svarbu? Pataria knygos Relate Guide to Sex and Intimacy autorė Cate Campbell.

Sąrašas: „Ko aš noriu“

Jeigu su partneriu negalite pasikalbėti, tarkime, kuriam nors iš jūsų tai nepriimtina ar kainuoja pernelyg daug neigiamų emocijų, pabandykite viską surašyti ant popieriaus lapo. Vienoje pusėje turi būti jūsų prašymai, o kitoje partnerio – atsakymai.

Atsakymai turėtų skambėti pozityviai. Pavyzdžiui, „Aš apie tai pagalvosiu“, „Aš šiandien tai aptarsiu su tavimi vakare“ ir panašiai. Tai reikalinga, kad neįskaudintumėte vienas kito ir jaustumėtės vienas su kitu lygūs. Turėdami tokią norų ir pageidavimų knygą šalia, galėsite ramiai ir be streso aptarti intymias problemas.

Būkite supratingi

Pagalvokite apie tai, ką partneris padarė dėl jūsų ir jums tai patiko. Ar nepamiršote jo pagirti? Tai gali būti paprasčiausi dalykai, pavyzdžiui skanūs pietūs, už kuriuos padėkosite, ar jo palaikymas, kai jums reikėjo pagalbos. Vertinkite paprasčiausius dalykus, nes nuo jų prasideda intymumo kibirkštys.

Dažniau kartokite „aš“, o ne „tu“

Nuolat sakydami ir sakinį pradėdami „tu“, tarsi kaltiname savo mylimą žmogų. Jeigu norite padiskutuoti apie tai, kas jums nepatinka, jaučiatės nelaimingi, verčiau nešaukite, kad „tu ir vėl kaltas/-a“. Verčiau sakyti: „Aš jaučiuosi toks/-ia nelaimingas/-a, kai tu pamiršti svarbias progas“. Taip partneris įvertins jūsų jausmus ir nesijaus kaltas, kuomet kalbėtis yra kur kas sunkiau.

Prisiminimų keliu

Prisiminimai gali būti puikus pasirinkimas, norint sužadinti seksualinius jausmus. Pavyzdžiui, kuo ypatingas buvo pirmas susitikimas? Kas jus traukė vienas prie kito? Kokia buvo pirmoji naktis? Visa tai gali padėti pasijausti labiau susijaudinusiems, laimingesniems ir paskatinti prisiminti, kodėl esate kartu.

Taip pat skaitykite: Ar jau esate pasirengę rimtiems santykiams?

Ką daryti, kai nenorite mylėtis?

Vertinkite paprasčiausius dalykus, nes nuo jų prasideda intymumo kibirkštys.

Dauguma žmonių mano ir greičiausiai yra teisūs, jog kalbėtis apie tai, kad šiandien esi nenusiteikęs seksui, gana sudėtinga.  Vienas iš poros dažniausiai lieka tarsi susigėdęs ir įskaudintas. Taigi, aptarkite vienas su kitu, kaip reikėtų tai spręsti. Tegu tai būna švelnūs ir malonūs jausmai, o ne isteriškas atstūmimas. Bučinys ir apkabinimas išsakant, kodėl šiandien nesinori mylėtis, kur kas lengviau priimamas nei rėksmingas atmetimas.

Tyla kartais nėra gera byla

Ką jums reiškia tyla santykiuose? Tai blogas dalykas, nejaukus, o gal visiškai natūralus dalykas? Svarbiausia įsitikinti, kad tylą jūs suprantate taip pat, t. y. ne pyktį vienas ant kito, o tiesiog įprastą dalyką. Galiausiai paklauskite partnerio, ką jis turi galvoje, kad nekiltų nesusipratimų. Juk tyla veikia mūsų nuotaiką, savijautą ir jeigu vienas poroje dėl to jaučiasi siaubingai, reikėtų padaryti atitinkamas išvadas.

Pasirinkite tinkamą pokalbio laiką

Jeigu reikia, suraskite laiko savo užimtoje dienotvarkėje, tik jokiu būdu neskubėkite kalbėtis, kai partneris ką tik grįžęs iš darbo, yra piktas, pavargęs, susierzinęs, alkanas... Turite būti ne tik ramūs, bet ir susitelkę į savo problemą, kurią norite aptarti. Verčiau palaukti, negu paskubėti ir įsivelti į konfliktų sūkurį.

Būkite tiesūs

Neikite užuolankomis norėdami, kad partneris jus suprastų. Verčiau sakykite viską tiesiai šviesiai – kaip yra. Pagalvokite, ką norite pasakyti, ir sakykite. Geriau „Norėčiau romantiškai praleisti vakarą rytoj“, o ne „Ką veiksi šeštadienį“? Spėliojimas ir užuominų mėtymas nėra paslaptinga – tai erzina.

Pokalbio laiko limitas

Duokite sau atitinkamą laiko tarpą problemai aptarti. Valandų valandos ginčijantis tik dar labiau paaštrins situaciją. Pabandykite susidoroti per 20 minučių ir, jeigu nepavyksta rasti išeities, tuomet verčiau pokalbį atidėkite kitam kartui.

Skirkite vienas kitam pasimatymus

Liūdna, kai pasimatymų etapas baigias, ar ne? Tačiau niekas nedraudžia susikurti savo tradicijų. Bent kartą per savaitę ar mėnesį galite visiškai atsipalaiduoti ir skirti dėmesį tik vienas kitam – nueiti į teatrą, kiną, užsisakyti staliuką mėgstamame restorane. Svarbiausia tokiu metu neaptarinėti jokių rimtų klausimų, kelti skaudžių problemų. Džiaukitės vienas kitu, o problemas ir bėdas palikite užnugaryje. Ir dar šis tas – neturėkite susiplanavę vakaro baigties. Spontaniškumas – naujasis seksualumas. Juolab, jeigu negausite to, ko norite, galite likti nusivylę.

Taip pat skaitykite: Kramtomosios gumos reklama iki ašarų sujaudino daugiau kaip 4 mln. internautų

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius