Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dilema lovoje: kai vienas labiau patyręs...

Specialistai teigia, kad norint gyventi laimingą seksualinį gyvenimą, reikėtų abiem partneriams turėti panašios patirties. Jei vienam tos patirties itin daug, o kitam – trūksta, gali iškilti sunkumų.
Brandaus amžiaus pora
Brandaus amžiaus pora / Shutterstock nuotr.

Dažnai pasitaiko, kad patyrusiam partneriui tiesiog nusibosta neišrankus mylimasis, ir ilgainiui jų santykiai ima vėsti. Įsivaizduokime situaciją, kai patyręs, daug ko gyvenime matęs, nemažai moterų turėjęs vyras veda, tarkime, vos ne dvidešimčia metų jaunesnę merginą „iš geros šeimos“. Iš pradžių, kol pilve skraido drugeliai, viskas nuostabu, ir,  atrodo, kad tokia šeiminė idilė niekada nesibaigs.

Bet ima ir baigiasi. Jauna žmonelė ima ir susiranda (ne visada, bet...) savo amžiaus meilužį. Jis neprilygsta išradingumu jos patyrusiam vyrui, tačiau kažkodėl su tuo, nelabai patyrusiu, jai patinka labiau leisti laiką... Nes jų gyvenimiška, intymi ir visokia kitokia patirtis – labai panaši.

Pažvelkime, kokie gali būti partirties pliusai ir minusai. Patyrusiojo vaidmenyje gali būti tiek vyras, tiek moteris.

Pliusai

► Patyręs vyriškis žino, kaip suteikti žmonai ar draugei neprilygstamą malonumą. Todėl didelė tikimybė, kad intymus gyvenimas bus puikus. Vyriškam ego tai labai svarbu – suvokti, kad jis yra viršesnis ir gali kuo nors nustebinti moterį, ją pamokyti ir „auginti“.

► Vyras, kuris jau turėjo nemažai moterų, vargu ar pradės tuoj pat žvalgytis į kitas. Patikėkite, jis jau sotus tų nesusiklosčiusių santykių ir moteriškų kaprizų. Po audrų jis nori ramaus užutėkio. Nepatyrusi moteris jaučia tokiam vyrui pagarbą, noriai iš jo mokosi.

► Jei patyrusi moteris, tai gali vyrui tapti neprilygstama meiluže. Ką čia slėpti, juk ir sakoma, kad geriausios žmonos būna tos, kurios ilgą laiką vertėsi seniausiu pasaulyje amatu. Jos jau žino, kaip sakant, su kuo valgoma druska. Tačiau patyrusių moterų privalumas – ne sekso technika, o atsipalaidavimas. Jos nėra drovios, žino, ko nori, moka tai pasiimti (ir duoti!) ir svarbiausia – tuo kūnišku artumu mėgautis. O tai santykiams yra neabejotinas pliusas!

Minusai

► Kuo vyras labiau patyręs, tuo, tikėtina, daugiau metų nugyvenęs... O gyventi su tėčio amžiaus dėdule nėra labai lengva. Vien todėl, kad jis vargu ar norės derintis prie partnerės tiek buityje, tiek lovos reikaluose. Bioritmai nesutampa: jis jau nori sėslumo, ramybės, o partnerė gali turėti daugiau energijos ir gyvenimo džiaugsmo. Net jei iš pradžių ta jaunystės injekcija vyrui būna gera ir įkvepianti, vėliau viskas grįžta bumerangu ir net gali baigtis infarktu. Vyro.

► Pažvelkime ir iš kitos pusės: partnerių skaičius nebūtinai reiškia, kad vyras (moteris) bus geras meilužis/-ė... O gal viskas – kaip triušių gyvenime ir nieko gilaus, pastovaus ir prasmingo tame santykyje nėra? Pagaliau – gal todėl partnerių tiek daug ir buvo, nes žmogus vis žongliravo tuo pačiu seksualiniu vaidmeniu bei keliomis sekso pozomis? Kai tik prieina ribą, kai partneriui reikia pasiūlyti kažką daugiau, sprunka ir ieškosi naujos aukos. Kodėl? Nes neturi įgūdžių palaikyti ilgalaikius santykius. Nuo žiedelio prie žiedelio... Todėl klausimas: ar lengvas gyvenimas su tokios patirties turinčiu partneriu? Jūs nesate gailestingoji seselė ir neprivalote jo gydyti.

► Jei vyras jau solidaus amžiaus, gali iškilti įvairių intymaus gyvenimo problemų. Vis dėlto, metams bėgant, vyrų libido silpnėja... O dar tas tingumas, nerangumas ir poilsio troškimas. Ištvermė nebe ta. Moterims šiuo aspektu (dėl amžiaus) – jos ir nori, ir gali.

Na, bet visi šie pasvarstymai netenka jokios reikšmės, jei žmonės iki ausų įsimylėję. Argi tokios būsenos galima įžvelgti nors vieną minusą? O be to, ten kur karaliauja meilė, jokios taisyklės netenka galios. Svarbiausia, kad sutamptų požiūris ir temperamentas, o visa kita...

Jei jie myli vienas kitą, tai vieno iš partnerių patyrimas ar nepatyrimas neturi itin didelės reikšmės. Na, o jei pora būna drauge tik dėl finansinių sumetimų ar tik dėl sekso, tai įmanoma, kad intymiajame jų gyvenime anksčiau ar vėliau kils problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius