Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksas pagal grafiką

Po vedybų daug kas keičiasi: sutuoktinį kasnakt randate šeimyninėje lovoje, nebereikia planuoti pasimatymų... Regis, gyvenk ir džiaukis. Bet štai atsiranda problema, kuri vadinasi „seksas pagal grafiką“...
Seksas. Taip ar ne?
Seksas pagal grafiką / Fotolia nuotr.

Vyrai negali atsitokėti, kai naujai iškepta žmona jam netikėtai pareiškia, kad ji pavargo, nenusiteikusi ir „apskritai geriau rytoj arba trečiadienį“. Štai dar keletas priežasčių, dėl kurių žmonos stulbina sutuoktinius, iki tol įpratusius viską gauti tik panorėjus.

♦ Žmona trokšta kuo greičiau pastoti, todėl mylisi tik per ovuliaciją. Jei dienos pastoti netinkamos, vyrui sakomas griežtas „ne“. Ir tuo labai rizikuojama. Tyrimai rodo, kad į tam tikrus rėmus įsprausti intymūs santykiai vyrams kelia didžiulį stresą, o tai gali turėti neigiamų pasekmių darniam poros gyvenimui. Pavyzdžiui, vyrui gali pasireikšti potencijos sutrikimai, dėl sekso pasukti „į kairę“ arba apskritai palikti šeimą. Medikai aiškina, kad streso hormono – kortizolio – padidėjimas vyro kraujyje mažina testosterono gamybą, dėl to jam sumažėja lytinis potraukis. Taigi atsiranda užburtas ratas: pastoti nesiseka, krinta vyro savivertė. Kad vėl pasijustų tikru vyru, jis ima ieškoti sekso už šeimos ribų. Aišku, taip elgiasi toli gražu ne visi vyrai, bet net ir dorieji tokiomis aplinkybėmis kartais nepraleidžia progos...

♦ Kartais seksą pagal grafiką imama praktikuoti tada, kai žmona pasijunta nėščia. Daugumos ginekologų teigimu, ypač rizikingo nėštumo atvejais, per pirmus tris nėštumo mėnesius ir paskutines 6–7 nėštumo savaites lytiniai santykiai nerekomenduotini. Tokiu periodu irgi sumažėja seksualinis vyro pajėgumas.

♦ Kartais lytiniai santykiai tampa nereguliarūs dėl moters ligų. Tuomet vyrams reikia daug supratingumo, kuriuo, deja, ne visi pasižymi.

♦ Būna, kad moteriai taip nusibosta šeimyninis seksas, kad ji ima riboti jį, trokšdama išvengti rutinos ir siekdama atgaivinti įspūdžius ir emocijas. Na, jeigu jai ir pasiseka, to nepasakysi apie jos partnerį. Pasak specialistų, tokie apribojimai teigiamai neveikia vyro organizmo.

 

Ką daryti?

♦ Norint pastoti, neverta sureikšminti tam itin tinkamų dienų, o tiesiog dažniau užsiimti seksu. Taip ir pastojama greičiau, ir vyro nervai patausojami.

♦ Jei vaginaliniai santykiai tam tikru nėštumo periodu uždrausti, o partneris labai jau nekantrus, vis tik galima surasti ne tokių klasikinių jo patenkinimo būdų...

♦ Jei moteris sveika, kartais patartina švelniai save priversti lovos malonumams, o ne eilinį kartą dejuoti, kad skauda galvą. Aktorinių sugebėjimų turinčios damos retkarčiais gali suvaidinti „beprotišką aistrą“. Jei tai jus piktina, būkite pasiruošusi, kad liūdniausiu atveju tamstos vyro lytinės funkcijos galės atsistatyti tik medikams padedant. Tad jei sutuoktiniai nenusiteikę skyryboms, verta vengti sekso pagal grafiką ir prisiminti spontaniškus aistros protrūkius, kuriais džiaugdavotės iki vedybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius