Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intymios traumos: pavojingiausi mylėjimosi būdai

Būkite atsargūs! Nesinori žlugdyti smagybių, tačiau per daug šėlsmo miegamajame gali būti rizikinga, ypač jūsų išrinktajam. Nors rizikingas gyvenimas vilioja, kartais, žaidžiant su ugnimi, galima ir nudegti.
Pora.
Pora. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Seksas

Pasak mokslų daktarės, Indianos universiteto tyrėjos ir knygos „Great in Bed“ autorės Debby Herbenick, sužeidimai sekso metu vyksta nedažnai, tačiau kai jie įvyksta, jų priežastis dažniausiai būna sekso vieta, o ne tai, kaip jūs tai darote.

Seksas tokiose vietose, kaip lėktuvo tualetas ar darbo kabineto stalas, dažniau baigiasi traumomis nei atliekant sudėtingą sekso pozą, kadangi pamatas ar kitos atramos priemonės yra nežinomos ir neįprastos, teigia moteris, cituodama Merilendo universiteto tyrimą. Nepaisant to, abu variantai daugeliui gali skambėti itin viliojamai.

Štai 4 sekso pozos, kurių derėtų vengti – arba bent jau atlikti labai atsargiai.

Nekantrus šeimininkas

Poza: vyras pasistiebęs, o moteris sėdi ant virtuvinės spintelės priešais jį. Toks seksas yra... spontaniškas.

Kodėl ši poza rizikinga: didžioji dalis varpos lūžių – trauma, kuomet plyšta standusis varpos dangalas, – įvyksta energingo sekso metu, aiškina mokslų daktaras Justinas Lehmilleris, Harvardo universitete dėstantis žmogaus seksualumą ir psichologiją.

Jei jums sėdint ant spintelės vyras nepataiko (na, juk gali taip būti), jo varpa atsitrenks arba į jūsų Vaneros kalnelį, arba į spintelės paviršių.

Taip pat pavojinga: bet kokia stovima poza, kai vyrui reikia pasistiebti. Dėl suvirpėjusios blauzdos jo pasididžiavimas gali atsitrenkti į kietą barjerą.

Kamuolio šturmas

Poza: vyras sėdi ant kamuolio, moteris – šiam ant kelių. Gali sėdėti veidu į vyrą arba nusisukusi (kitaip tariant, jojikės ir atbulos jojikės poza, tik vyras ne guli lovoje, o sėdi ant kamuolio).

Fotolia nuotr./Moteris ant kamuolio.
Fotolia nuotr./Moteris ant kamuolio.

Kodėl ši poza rizikinga: pratimų kamuolys įsiskverbimui gali pridėti šiek tiek spyruokliavimo ir šoklumo, todėl būkite atsargūs: „Varpos lūžio tikimybė sulig kiekviena frikcija didėja, jei varpa visai išeina iš makšties ir vėl į ją įsiskverbia“, – pabrėžia D.Herbenick.

Kadangi kamuolys sukuria didesnį „aukštyn-žemyn“ intervalą, dėl per didelio aistros proveržio vyro varpa gali išslysti iš makšties prieš pat moteriai leidžiantis žemyn (jojikės judesys).

Taip pat pavojinga: bet kokia kita poza, kur jūs esate viršuje, ir seksas yra ypač energingas. Kai viršuje moteris, kontrolė atitenkai jai, vyras mažiau valdo „į–iš“ judesį, todėl didesnė tikimybė susižaloti varpą, aiškina D. Herbenick.

Atsilošusi jojikė

Poza: vyras guli ant nugaros, moteris sėdi ant jo. Rankomis remiatės ne į jo krūtinę, bet labai stipriai lenkiatės atgal.

Kodėl tai rizikinga: jei per dažnai ar per stipriai spausite varpą žemyn, bus toks pat efektas, kaip ranką per alkūnę ar koją per kelį lenktumėte į priešingą pusę, teigia vienas San Fransisko Kalifornijos universiteto tyrimas.

Laikui bėgant toks mylėjimosi būdas gali sukelti Peirono ligą, arba plokštelių susidarymą, dėl kurio vyro varpa erekcijos metu sulinksta. Tokiu atveju seksas tampa neįmanomas.

Jei vyras jaučia traukimą – arba nors mažiausią sąnarių traškėjimą primenantį jausmą prie varpos pagrindo, greičiausiai moters-jojikės atsilenkimo kampas yra kiek per didelis. Pabandykite šiek tiek daugiau palinkti į priekį.

Taip pat rizikinga: Atbula į priekį pasilenkusi jojikė ar bet kuri kita poza, sukurianti tempimo pojūtį ties varpos pagrindu.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 seksologų patarimai, kuriuos jie taiko ir savo santykiams

Šoklus misionierius

Poza: Ji primena misionieriaus pozą, atliekamą stovint. Vyras laiko visą jūsų svorį, šiek tiek palinkęs į priekį, „į–iš“ judesį jis atlieka nuo kelių – lyg šokinėtų, taip versdamas moterį judėti aukštyn žemyn.

Kodėl tai rizikinga: Bet kokie akrobatiką primenantys judesiai ir pozos vyrui gali sukelti nugaros skausmus ar raumenų patempimus, teigia D.Herbenick. O ką jau kalbėti, kad praradęs pusiausvyrą jis gali nukristi ant moters...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius