Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jis įkalbinėja seksui. Nusileisti?

Paprastai vyrai laikosi tokios taktikos: „Mes juk suaugę žmonės, vis vien TUO baigsis!“ arba „Gyvenimas ir taip sudėtingas, negi jį dar apsunkinsime atsisakydami malonumo?“ O paskui, po meilės nakties, netikėtai dingsta iš akiračio.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Seksas

Tai kaipgi elgtis? Laikytis kaip tvirtovei ar nusileisti jo įkalbinėjimams? Psichologų nuomone, daugumos vyrų galvose susiformavęs gana dvilypis idealios moters paveikslas: viena jų uoli namų židinio kurstytoja, rūpestinga mama, moteris, tvirtai besilaikanti moralės principų, kita gi – jos priešingybė: ryški ir seksuali meilės deivė, išsivadavusi iš bet kokių kompleksų ir linkusi į erotinius eksperimentus. Priimta manyti, kad sutikęs tą, „gerąją“ – vyras išsyk užsimano ją vesti. Iš pradžių – taip. Bet paskui jam tampa nuobodu. Taigi, vyrai svajoja apie tokią, kuri savyje derintų abiejų idealių moterų savybes. Tad moteris turėtų manevruoti: neatsiduoti per greitai, tačiau ir per ilgai vyro nekankinti. Nes seksas juk ne tikslas ir ne prizas, o vienas iš suaugusių žmonių bendravimo būdų.

Atsiskaityti...savimi

Tad kaip elgtis damai, kai vyriškis primygtinai siūlo keisti vertikalią padėtį į horizontalią? Kai vyras susipažįsta su jam itin patrauklia moterimi, iškart prabunda jo medžiotojo instinktas: kuo greičiau ją užvaldyti. Tuo metu jis visiškai įsitikinęs, kad visa, ko jam reikia – fizinis artumas. Tolimos ateities jis neprojektuoja: kad, pavyzdžiui, pasismaginęs ją paliks. Ne. Jam svarbu pasiekti tikslą. Tačiau jei  jau po pirmojo ar po antrojo pasimatymo gauna tai, ko siekė, jį apninka abejonės: „Hm... kažkaip greitai viskas įvyko...“ Ir netgi jaučiasi šiek tiek nusivylęs: per lengvai gautas grobis nebeatrodo toks brangus.

Dabar, kai į intymius santykius dauguma žvelgia kitaip, nei tėvų ar senelių karta, visuomenę užvaldęs, specialistų teigimu, „rytinis sindromas“: po audringos nakties lovoje prabunda du nepažįstami ar menkai pažįstami žmonės, kurie nejaukiai žvelgia vienas į kitą ir kartais net nesupranta, kaip dar vakar tokiam subjektui galėjo jausti aistrą. Kalbant skaičių kalba ir naudojantis 10 balų skale, jų fizinis artumas jau pasiekė 10 balų, tačiau emocinis – tik 2 ar 3. Tokiu atveju vyro galvoje sukasi tik vienintelė mintis: kaip kuo greičiau išsinešdinus. Taigi moteriai po tokios nakties geriau niekada vyrui neskambinti pirmai, o tuo labiau jį kaltinti, kad pasinaudojo ja ir dingo. Jei vyras tokiuose santykiuose užsimanė pauzės, po tokio skambučio jis gali pasiryžti nutraukti bet kokius ryšius su jį spaudžiančia partnere.

Pageidautina, kad vyras investuotų į moterį nemažai savo laiko ir dėmesio, prieš gaudamas sekso. Gyvūnijos pasaulyje tai norma: patinėlis patelei pirmiau atneša maisto. Vyras turėtų pajusti, kad užkariauja moterį, o ne kad grobis pats puola į glėbį. Blogiausia, kai mergina atsiduoda vyrui, nes jai nepatogu atsisakyti. Kai kurioms atrodo, kad už dovaną, gėles ar vakarienę restorane ji turi atsiskaityti... savimi. Kai kurios prieš savo norą nusileidžia gerbėjui, nes bijo jį prarasti. Tai irgi nesąmonė. Intymūs santykiai turi džiuginti abi puses.

Ką reikia žinoti moterims

Vyriškumas ir seksualumas labai susiję, tad vyras įsitikinęs: per pasimatymą jis būtinai turėtų pademonstruoti, kad geidžia moters, kitaip bus nesuprastas. Tačiau užsimindamas apie intymų suartėjimą jis nesitiki, kad tai įvyks tą patį vakarą. Jis tiesiog bando – gal netyčia pavyks? Jei ne – nieko baisaus.

Gudrios moterys moka „tempti gumą“ – tai jos po vakarienės turi skubėti į kokius nors kursus, tai pas mamą, tai rytoj anksti keltis – randa būdų, kaip neatstūmus kavalieriaus švelniai išsisukti iš kaistančios situacijos. Jos, be to, nėra naivios, kad suprastų, kas slypi po tokio pasiūlymo: „Užsukim pas mane 15 minučių kavos“. Jos gali tiesiog pasakyti, kad vyras labai patinka, bet jai reikia laiko, kad pažintų jį geriau, ir jokie įkalbinėjimai, prasidedantys: „Mes juk suaugę žmonės...“, jos neveikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius