Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl moterys užprogramuotos būti neištikimos?

Mokslininkai teigia, kad moterys yra užprogramuotos neištikimybei, ir dėl visko kalta biologija, rašo adelove.com. Mokslininkai teigia, kad nenatūralu vienu metu būti su vienu partneriu; jie taip pat tiki, kad mes evoliucionavome iki tokio lygio, kad ieškome tinkamesnių partnerių dar būdami santykiuose.
Ji ir Jis
Ji ir Jis / Shutterstock nuotr.

Visi savimi nepasitikintys vaikinai nustebs sužinoję, kad moterys yra iš anksto užprogramuotos užmegzti romaną – tai yra atsarginis planas tam atvejui, jei esami santykiai nepasisektų.

JAV psichologai Davidas Bussas ir Cari Goetz vadovavo mokslininkų komandai, padariusiai išvadą, kad mes evoliucionavome ir jaučiame poreikį nuolatos tikrinti savo santykius ir visur ieškoti geresnių pasirinkimų.

Mokslininkai net citavo aktorės Jennifer Love Hewitt įkūnytos veikėjos iš filmo „The Client List“ žodžius: „Sutuoktiniai yra tarsi blynai. Nėra nieko gėdingo, jei pirmąjį išmeti.“

Jie teigia, kad moterys užprogramuotos nuolatos ieškoti partnerių dėl gyvenimo sąlygų, kurias moterys turėjo prieš tūkstančius metų. Kai gyvenimas būdavo trumpas, tačiau žiaurus ir negailestingas, mūsų protėviai atsargoje visada turėdavo potencialių partnerių – tam atvejui, jei tuometinis partneris mirtų.

Ir tai yra giliai įsišaknijęs išgyvenimo instinktas, sustiprinantis šių dienų neištikimybę, nepaisant to, kad šių dienų gyvenimas yra visiškai kitoks.

Žmogaus evoliucijos istorija reiškia tai, kad moterys užprogramuotos romanus užmegzti kaip natūralų atsarginį planą. Tai reiškia, kad moterys vis dar yra užprogramuotos ieškoti vyriškų „romanų partnerių“, net jei jos turi laimingus, stabilius santykius.

Mokslininkų teigimu, tai reiškia, kad moterys lygins savo partnerius su kitais, esančiais jų gyvenime, kadangi jos sutvertos nuolatos ieškoti geriausio egzemplioriaus.

Žmonės vis dar nuolatos žvalgosi partnerių, nepaisant to, kad dabar gyvenimas yra mažiau agresyvus, nereikia tokios kovos. Mokslininkai teigia, kad neištikimybė yra „partnerio apsidraudimas“. Be to, tai, ką moterys išmoksta iš neištikimybių, padeda joms apsispręsti, ar verta likti su esamu partneriu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichoterapeuto pacientų istorijos: kai neištikimybė išeina į naudą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius