Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misija įmanoma: 12 metų be sekso

Šiuolaikiniame pasaulyje seksas itin sureikšminamas, tačiau niekas nepaneigs, kad kai jo brukama per daug, darosi nebeskanu... Štai todėl vis daugiau porų nusprendžia gyventi be sekso ir dėl to nesijaučia prastai.
Sutikimas mylėtis
Seksui - ne! / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Menas Seksas
Scanpix nuotr. / Prancūziškojo „Elle“ redaktorė Sophie Fontanel
Scanpix nuotr. / Prancūziškojo Elle redaktorė Sophie Fontanel

Sophie Fontanel, prancūziškojo Elle redaktorė, savo potyrius be sekso aprašo memuaruose The Art of Sleeping Alone (lietuvių k. „Menas miegoti vienai“). Paklausite, ką reiškia gyventi be sekso? Gal tai truko tik savaitę, mėnesį? Deja, turime jums pasakyti, kad ši moteris be sekso gyveno nei daug, nei mažai – 12 metų. Kaip ji teigia, tai nebuvo susiję su jokiais religiniais aspektais ar noru pagaliau sutikti tą žmogų. Sophie manė, kad prastas seksas arba seksas tik dėl to, kad taip priimta, yra kur kas blogiau, nei išvis nesimylėti. Moteriai buvo 27-eri.

Kaip reaguotumėte į žmogų, kuris pasakytų, kad paskutinį kartą mylėjosi prieš 12 metų ir sekso atsisakė ne dėl kokių nors problemų, o tiesiog šiaip, savo noru? Būtent didžiąją prisiminimų dalį ir sudaro aplinkinių reakcijos į tokį apsisprendimą. Jau vien knygos pavadinimas vieniems gali atrodyti kaip tragedija, kitiems – kaip psichinė anomalija ir pan. Tai priklauso tik nuo mūsų pačių požiūrio.

Šiuolaikinėje kultūroje, kai seksas apima viską, kas tik įmanoma, keista, tačiau jo atsisakymas yra kur kas pastebimesnis nei, atvirkščiai, sekso eskalavimas. Tai lyg klausimas, pastebėjimas kitų, kurie negali to įsivaizduoti ir suprasti. Tačiau pasaulyje be intymaus gyvenimo atsiveria dar daugiau kitokių galimybių – nuo pačių primityviausių iki skatinančių pažinti save. Koks bus tavo gyvenimas sekso? Laikas sau pasiekia visiškai kitą lygmenį.

„Žmonės stebėdavosi: „Tai nesąmonė!.. Negali būti, kad tiek ilgai gyveni be sekso?! Kaip apskritai tai įmanoma?..“ – pasakojo 50-metė S. Fontanel. Vis dėlto ilgai trukęs celibatas baigėsi, kai ji sutiko TĄ vyrą...

„Jeigu mylitės to nenorėdami, nesijaučiate gerbiami ir tas seksualinis gyvenimas yra visai ne toks, apie kokį svajojate, ar galite sustoti? Atsakymas – „taip“, – tikina knygos autorė.

Vis dėlto yra keletas dalykų, kurių per 12 metų be sekso Sophie pasiilgo. Vienas jų – nepakartojamas malonumas priglausti savo galvą prie kieno nors pečių ir ištirpti jaukiame glėbyje...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius