Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkų rekomendacijos, kaip pažaboti vyrų neištikimybę

Ar norėtumėte, kad mylimas vyras nesidairytų į kitas, o jus dievintų taip, kaip pirmąjį pažinties mėnesį? Naujausi tyrimai atskleidžia, kad tam reikia visai nedaug – tik... hormono oksitocino injekcijos, rašo „Los Angeles Times“.
Ji ir Jis
Ji ir Jis / Fotolia nuotr.

Vyrai, kuriems buvo suleista oksitocino, teigė, kad jų potraukis nuolatinėms partnerėms sustiprėjo ir apmalšo noras dairytis į žavias nepažįstamąsias. Jie net gana ramiai apžiūrinėjo rodytas patrauklių moterų nuotraukas.

„Monogamija žmonijai visada buvo problemiškas klausimas, – teigia psichiatras Rene Hurlemanas iš Bonos universiteto, kuris vadovavo tyrimui. – Vyrai nuo seno linkę kuo plačiau skleisti savo genus, tad poligamija yra galingas evoliucijos reiškinys, kuris turi įtakos jų elgesiui.“

Tad kas vyrus verčia būti monogamiškais? Pasirodo, nuolatinė oksitocino dieta, kuri skatina neuromediatoriaus dofamino gamybą. O dofaminas stimuliuoja prieraišumo jausmą. Oksitocino gamybą lemiantys veiksniai yra glamonės, apsikabinimai, lytiniai santykiai, be to, moralinė partnerės parama. Visa tai gali sulaikyti vyrą nuo žygių užkariauti kitas moteris. Taigi patarimas moterims: karščiau kurstykite namų židinį!..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius