Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai drovuolei: kaip pasakyti mylimajam, ko nori lovoje

Seksualumas ir drovumas – kaip dera šie du skirtingi būdo bruožai? O, pasirodo, ne taip lengva išsakyti savo pojūčius ir mintis, kad mylimasis suprastų, ką daryti lovoje. Ypač, jeigu negaunate to, ko norite, arba viskas vyksta ne pagal susijaudinimo amplitudę...
Seksuali pora
Seksuali pora / Fotolia nuotr.

Dauguma moterų savęs nevadina kukliomis šventuolėmis, tačiau neranda žodžių, kuriais išreikštų savo seksualinius troškimus ir fantazijas. Juk, kad ir kaip būtų, visa tai gali šokiruoti mylimąjį ir atvirkščiai. Taigi, kaip išspręsti komunikacijos krizę lovoje?

Atviras pokalbis: „už“ ar „prieš“?

Psichologai ir seksologai sako, kad geriausiai problemas išsprendžia paprasčiausias pokalbis, tačiau kaip jį pradėti? Iš esmės, jeigu būtų taip paprasta, visas pasaulis mėgautųsi tiesiog nepakartojamai aistringu seksu. Mūsų psichologinis nusiteikimas ir būdo ypatybės varžo atvirą pokalbį ne tik pradėti, bet ir įgyvendinti jį bei užsibrėžtus tikslus iki galo (ir su galu – taip pat). Kitas dalykas, kaip tą atvirumą išreikšite. Pavyzdžiui, prie stalo pareiškusios: „Mielasis, tu manęs visiškai nepatenkini lovoje. Galėtum labiau pasistengti ir išbandyti naują techniką arba dažniau pamaloninti mane“, kažin ar sulauksite tinkamo atsako, nes toks atviras puolimas gali jūsų partnerį išgąsdinti, jis pasijus sumenkintas ir neįvertintas. Nes, būkite sau atviros, išgirdusios, kad esate prastos lovoje, o vyrui su jumis neįdomu, kažin ar kedentumėte plunksneles iš džiaugsmo?

Ką galite padaryti: pašnibždėkite į ausį, ko trokštate tą akimirką, kai abu esate susijaudinę ir kaip reikiant įkaitę. Gali būti, kad atviri troškimai dar labiau įplieks geismo ugnį. Sekse kartais viskas atrodo nelabai realu – sutirštintos spalvos, sukilusios emocijos, net pati realybė tampa kitokia, tad kodėl toje naujoje realybėje nepabandžius turėti savų taisyklių? Tačiau turėkite omenyje, kad visas, ką darote, turi ne tik teikti malonumą – tai turi būti priimtina abiem partneriams. Išbandyti viena, o štai versti tai daryti – visa kas kita.

Fotolia nuotr./Erotiška moteris
Fotolia nuotr./Erotiška moteris

Ką vadiname siaubingu seksu?

Štai skundžiasi viena draugė kitai, kad jos mylimasis visiškai nevykęs. „Grubus, spontaniškas, tik ir laukia progos, kada mane į lovą įsitempti. Jokios preliudijos, vien kažin kokie gyvuliški instinktai. Viens du – ir baigta. Nepatinka man visa tai.“ O štai kita antrina: „O kad man tokį. Dievinu tokius vyriškus, grubius patinus, kurie pasiruošę atlikti savo pareigą, įkaitinti mane lyg geležį, besilydančią rankose. Manasis tikras romantikas. Gėlės, žvakės, valandas trunkanti įžanga... Aš ne tik valgyti užsinoriu, aš namų neturiu kada susitvarkyti po tokio sekso.“

Išvada: siaubingas seksas, kaip maistas, priimtinas pagal skonį. Tad jūs norite vienokio sekso, o jūsų vyriškis galbūt mąsto, pavyzdžiui, kad ta ilga preliudija jums suteikia didžiulį malonumą; kitas gal girdėjęs, kad moterims patinka spontaniškas seksas ne lovoje, bet tarkime, ant virtuvės stalo. O štai baimė šokiruoti išsakant savo troškimus, ir toliau gali jums kelti nepasitenkinimą, kol galiausiai pratrūksite.

Sutikite, kad intymus gyvenimas – visgi reikalinga ir būtina dalis dviejų žmonių santykiams įprasminti ir sutvirtinti. Tad išdrįsti praverti burną – labai nebloga išeitis. Bent jau vienu laipteliu kilstelėsite save aukštyn, pasakydamos, kad nenorite tų žvakių, arba kad jums lovoje kur kas patogiau nei ant šalto virtuvės stalo, nuo kurio pradeda skaudėti nugarą...

Žvalgyba ir veiksmai

Tačiau pasakyti gali būti keblu. Todėl jeigu jau stalas „iškrito“ šįvakar, tai prigriebkite paskubomis kokį pledą ar pagalvėlę. Kuo būsite aktyvesnė intymiuose santykiuose, tuo partneris labiau jus pažins, matys, ko norite, ko reikia. O jeigu atsipalaidavusi manote, kad jis privalo žinoti, kaip jus patenkinti, ar tiesiog skaito jūsų mintis tiek žvakių šviesoje, tiek tamsoje, tai labai klystate. Negalite pasakyti, parodykite, surežisuokite vakarą tokį, kokį įsivaizduojate. Pati parinkite muziką, kvapus, jei jie vyro neerzina.

Geriausiai išreikšti savo troškimus ir fantazijas padeda vaidmenų žaidimai. Įtariate, kad vyras pasišaipys iš jūsų užgaidos pabūti valdinga rūmų dama ir jam tekusio nuolankaus vergo vaidmens? Galite apie tokį seksą pašniukštinėti iš anksto. Tarkime, žiūrint kokį filmą su tam tikra scena, pakomentuoti pačiai, kaip tai gražu/šlykštu, ir paklausti vyro nuomonės. Tai jį išprovokuos pokalbiui, o jūs sužinosite, kaip toli jis gali nueiti sekse.

Vienas iš veiksmų – parodyti ranka, kur norėtumėte, kad jis glamonėtų ar pabučiuotų. Jei pati neliečiate savo krūtų ar klitorio, tai paimkite vyro ranką ir ja stimuliuokite tas vietas, parodydama, kokiu inensyvumu ir kaip norėtumėte pagreitinti savo bei jo jausmingą kvėpavimą. Tai savotiška pamokėlė, kaip šokant – žingsnelių rodymas, kad šokis išeitų darnus. Manome, kad vyras tikrai neturėtų įsižeisti. Jis bus dėkingas, kad jam parodėte judėjimo kryptį, kad nereikėtų klaidžioti po jūsų kūną kaip po minų lauką.

Jei šis būdas jums netinka, galite ant savo kūno sužymėti skaičius ta tvarka, kuria norite būti glamonėjamos, kaip įsivaizduojate visą aktą. Tačiau, turime įspėti, kad suplanuota meilė dovanoja įtampą, laukimą, galite perdegti, pradėti irzti, jei vis tiek viskas ne taip, „ne pagal planą“. Kartais geriau viską palikti spontaniškumui ir netikėtumui. Mažiau lūkesčių – mažiau ir nusivylimų.

Po sekso kalbėkitės apie pasitikėjimą

Dažnai išsakyti savo viliokiškus norus trukdo baimė, kaip į tai pažvelgs partneris. Gal jis pamanys, kad esate jūsų norai pernelyg drąsūs? O gal pagalvos, kad jums visai galvoje negerai? Tačiau negi visą gyvenimą reikia slopinti savo troškimus? Žinoma, kad ne. Po sekso kalbėdamiesi apie tai, ką jautėte, ar patiko, galite pabrėžti, kad, pavyzdžiui, viskas truko pernelyg ilgai/trumpai/intensyviai, tad kitą kartą būtumėte dėkinga, jeigu jis atsižvelgtų į jūsų norus. Tik visa tai išsakykite subtiliai: „Mielasis, ši naktis buvo tokia karšta, kad dar dabar mano kūnas tiesiog dega... Žinai, kitą kartą norėčiau, kad viskas truktų dar ilgiau ir intensyviau... Gal pabandom?“ Galite pažerti patarimų, kad, pavyzdžiui, jis iš pradžių galėtų jus pamaloninti burna, o vėliau atsilyginsite tuo pačiu... Be to, seksualinės fantazijos gal verda netgi jūsų išrinktojo galvoje – juk jis taip pat gali bijoti pasakyti, ko trokšta. Bet kažkuriam verta žengti pirmą žingsnį.

Ir čia svarbus vienas niuansas: kitą žmogų mes myluojame ir glamonėjame taip, kaip patys norėtume būti mylimi. Įsivaizduojame, kad jeigu bučiuosime vyrui sprandą ar čiulpsime ausų lezgelius, tai jis alpės iš malonumo, nes mums pačioms tai prilygsta fontano išsiveržimui.

Tačiau mylimojo kūnas yra kitoks ir reaguoja kitaip. Todėl ir jūs būkite atidesnė: jus glamonėdamas taip, kaip jam patinka, kaip jis įsivaizduoja, kad būtų malonu, jis tarsi pasako, ko pats norėtų. Būkite dosni, pasirūpinkite ir vyro poreikiais, atsiliepkite į kūno šauksmą.

Nedrįstate ištarti: „Pamylėk mane?“ Tada galite prigalvoti įvairiausių palyginimų ar užuominų, kurios bus suprantamos tik jums abiem. Tai bus jūsų, kaip mylimųjų, kalba, sutartinis ženklas tam veiksmui – seksui. Pavyzdžiui, pamerkta raudona rožė – norite šiandien sekso. Nuperkate kekę bananų – irgi galvojate apie jį. Galite pakviesti vyrą „paslidinėti“, pabūti „speleologu“, paprašyti „užpilti degalų“ ar pakviesti „kapitoną į šiltą ir jaukią kajutę“... Žaismingumas išslaisvina kūrybingumą, atpalaiduoja ir sukuria intymią atmosferą. Taip mokysitės abu išsakyti savo norus. Tai kaip? Pajodinėkim ant mustango?

Fotolia nuotr./Ji
Fotolia nuotr./Ji

Tylėjimas – auksas?

Na, iš kurios pusės pažiūrėsi. Jeigu lovoje jūs elgiatės lyg vandens į burną prisisėmusi, kažin ar tai duos taip ilgai lauktų saldžių vaisių. Juk  jeigu mintyse galvojate: „O ne, ir vėl tas pats. Kaip neįdomu, na, ar negalime kada nors pakeisti pozos. Jau taip atsibodo, kad jis visuomet viršuje. Mielai pasikeisčiau su juo vietomis. O dar tos jo rankos... Visai ne ten, kur turėtų būti. Po galais, aš pati save geriau patenkinčiau“, elgiatės nesąžiningai savo ir partnerio požiūriu.

Gali būti, kad vyras mąsto besielgiąs net labai gerai, uždegantis jūsų kūną ir visaip kitaip jus jaudinantis. Jeigu savo veido išraiška, elgesiu ir prisilietimais leidžiate suprasti, kad būtent taip ir yra, kodėl manote, kad kažkas pasikeis? Kalbėkite arba perimkite iniciatyvą į savo rankas. Pasakiusi vyrui, kad šiandien paradui vadovausite jūs, tikrai sulauksite papildomų taškų. Tik jau nepradėkite komentuoti kiekvieno judesio ir be perstojo tarškėti, kad štai dabar jau jaučiate dirginamą tašką, tuoj sprogsite, temsta akyse ir pan. Žodžiu, laikas ir vieta bei seksas diktuoja savas taisykles.

Dar vienas iš būdų – parašyti mylimajam erotinę istoriją apie vyrą ir moterį, sudėlioti jų tobulą meilės sceną. Padėkite vyrui vakare ant pagalvio, tegu perskaito. Tikrai ištekėjote ne už kvailo vyro, jis supras ir pamėgins kažkiek tų fantazios detalių inešti į jūsų intymų gyvenimą. Na, jei ne šiąnakt, tai per artimiausias savaites. Juk jam svarbu, kad jo mylima moteris būtų laiminga ir patenkinta. O tokia ji būna, kai yra ir dvasiškai, ir kūniškai „teisingai“ mylima. Ką reiškia „teisingai“? Kai moters gyvenime nesikaupia susierzinimo, kartėlio ir priekaištų „ratai“.

Visai kitas reikalas, jeigu jūs nebenorite savo vyro, todėl ir seksas tapo sunkia pareiga. Ką daryti tokiu atveju, sunku pasakyti, mat kiekviena situacija išties sudėtinga ir individuali. Dirbtinis geismo sužadinimas, kai nebelieka jausmų ir pagarbos vienas kitam, tikrai nėra išeitis, tad bandykite ieškoti sprendimo kartu su savo partneriu, o pasitarus – ir su specialistu.

Akrobatiniai triukai ir tiesa

Žinote, norėdami išbandyti tai vieną, tai kitą pozą, jūs tobulėjate sekso srityje ir atrandate tai, kas jums patinka ir labiausiai jaudina. Tačiau nereikalaukite neįmanomo iš savęs ar partnerio. Praktika rodo (o ko verta vien „50 pilkų atspalvių“ trilogijos šlovė), kad kartais eksperimentai baigiasi rimtais sužalojimais. Tad ir savo norus vertinkite atsargiai, nes vietoj sadomazochistinių žaidimėlių su bizūnėliu realybėje galite atsidurti gydymo įstaigoje... O tada ir tas malonumas veikiausiai nublanks. Trumpai tariant – išlaikykite sveiką protą ir intymiose situacijose.

Fotolia nuotr./Porelė paplūdimyje
Fotolia nuotr./Porelė paplūdimyje

Ir galiausiai – lojalumas bei pagarba vienas kitam

Pridėti galime ir kantrybę. Kaip jausmai vienas kitam neišgaruoja per vieną dieną, taip naivu tikėtis, kad viena diena pakeis jūsų seksualinį gyvenimą. Tam reikia daug pastangų, pokalbių ir, žinoma, praktinės veiklos. O tai juk dažniausiai būna smagiausia dalis... Be to, puiku nusistatyti tam tikras ribas, kurių neperžengsite, kad vėliau nekiltų nesusipratimų ir nesutarimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius