Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santuoką verta atnaujinti kas septynerius metus

Kasdieniame gyvenime būname susaistyti pačiomis įvairiomis sutartimis ir priesaikomis. Kai ką esame verčiami atnaujinti, o kai kam, tarkime, santuokiniams savo ryšiams, nesuteikiame jokios ypatingos reikšmės.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Jausmai

Atrodo, jog santuoka – visam gyvenimui ir ji neturi galiojimo laiko. Kad ir kaip būtų, toks juk ir yra vedybų tikslas, ar ne? Tuokiamės manydami, kad taip darome norėdami visada būti kartu, kad ir kokie sunkumai ar nesėkmės užkluptų. Išgyvename gražiausius ir sunkiausius momentus mokydamiesi vieni iš kitų. O vis dėlto... Teigiama, kad organizmo ląstelės atsinaujina kas septynerius metus. Ir ką tai reiškia? Kad mes lyg ir pakylame iš naujo. Juokas juokais...

 

Užsisėdėjimas vienoje vietoje būdingas ne tik darbo požiūriu. Santuokoje, bėgant metams, mes irgi daug ką priimame savaime, pamirštame stengtis, mat atrodo, kad viskas teka pasroviui ir nesinori nieko keisti. Visai neprošal pasikliauti britų santykių ekspertės Beverley Stone nuomone ir pamąstyti, jog santuokos įžadus verta atnaujinti ar pratęsti kas septynerius metus. Argi nebūtų smagu išgirsti iš antrosios pusės ar pačioms paklausti, ką jis mano apie jūsų drauge nugyventus metus ir ar  norėtų toliau darniai koja kojon žengti dar septynerius metus iš eilės? Juk atviri pokalbiai yra būtent tai, ko labiausiai trūksta norint išsaugoti gyvybingą, aistringą ir laimingą santuoką.

 

Žinoma, atsakymai niekada nebūna vienodi. Paklaususios, ar partneris norėtų su jumis būti dar septynerius metus, galite sulaukti ir neigiamo atsakymo arba tokio, kuris jus labai nustebintų. Tačiau ar ne geriau žinoti, ko nori šalia jūsų esantis žmogus? Juk neharmoninga, abejingumu grįsta santuoka laimės neatneša nei vienam iš partnerių... Ne veltui skaičius „7“ turi tiek daug magiškos galios. Tad rimtai pamąstykite, gal tikrai verta atnaujinti santuoką kas septynerius metus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius