Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacija: vyras jaunesnis už moterį poroje

Vyresnio vyro ir jaunesnės moteris duetas tampa įprastas akiai. O štai gerokai jaunesnis partneris šalia damos sukelia visokių jausmų audrą.
Robin Wright ir Benas Fosteris
Robin Wright ir Benas Fosteris / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip reikėtų kurti tokius santykius? Į ką atkreipti dėmesį? Abiem atvejais moteriai tenka daugiausiai „pylos“. Jeigu ji jauna ir daili ištekėjo už vyresnio – tai barakuda, jei ji vyresnė, o vyras jaunesnis – tai plėšri puma, siekianti seksualinių ryšių su gerai atrodančiu jaunuoliu.

Tačiau ne visada santykiai yra paremti tik išskaičiavimu. Daugelis porų (jų gausu ir Holivude) dėl amžiaus skirtumo nesuka galvos ir laimingai nugyvena ilgus metus.

Knygų autorė, šeimų terapeutė Tina B. Tessina sako, kad moterims patinka jų jaunatviškų ir spontaniškų partnerių lankstumas, nuotykių troškimas. Taip pat yra kitų priežasčių, kodėl tokios sąjungos tampa vis populiaresnės ir dažnesnės.

  • Vyresnės moterys atrodo vis geriau ir jauniau dėl to, kad renkasi sveiką mitybą, sportą, o kartais ir plastinės chirurgijos specialistų paslaugas.
  • Moterys grįžta į „rinką“, nori vėl susitikinėti ir po skyrybų; taip pat jos savęs nenurašo ir dėl pailgėjusios gyvenimo trukmės.
  • Pirmenybę damos teikia nebe dailiam namui su tvorele ir keliems automobiliams. Draugystė, bendravimas, turiningas ir praturtinantis laisvalaikis užima pirmą vietą.
  • Vyrai, beje, tikina, kad vyresnės moterys jau žino, ko nori iš gyvenimo, iš savo partnerio, taip pat iš sekso, yra finansiškai apsirūpinusios ir tvirtai stovi ant žemės, jos įdomios ir linksmos, rašoma webmd.com.

Tačiau jeigu prabiltume apie tai, kad vyro ir moters siekiai gali skirtis, kaip reikėtų atremti nuomonę, jog visi vyrai ieško jaunesnės moters, galinčios jam pagimdyti vaikų? Juk biologija lieka biologija, ar ne?

Psichologas Michaelas R. Cunninghamas tikina, kad žmonės – labai lanksčios rūšys, ir patrauklūs faktoriai gali būti ne tik biologiniai: „Jūs galite nepaisyti biologijos, siekdami kitų tikslų“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ko moteris neturėtų reikalauti iš vyro?

Natūraliosios medicinos specialistė Kathryn Elliott sako, jog esame savo vidinių kritikų ir įsitikinimų įkaitai: manome, jog turime sverti būtent tiek ir ne daugiau, ištekėti per kelerius metus, o kas netelpa į rėmus – demonizuojame.

Jos nuomone, vyresnės moters ir jaunesnio vyro santykiai įmanomi, tik reikia pasirinkti žmogų, gyvenantį panašaus intensyvumo gyvenimą. Kitu atveju, gali būti kur kas sudėtingiau. Tačiau nebūtinai dėl metų skirtumo, kadangi nesuderinamumas – bet kokio amžiaus porų problema.

Knygos Older Women, Younger Men: New Options for Love and Romance bendraautorė Susan Winter draugavo ne su vienu vyru, kurie už ją buvo jaunesni keliomis dešimtimis metų.

Ji ir kita knygos bendraautorė Felicia Brings apklausė daugiau kaip 200 porų, kuriose vyras buvo jaunesnis ir kurios dažniausiai susidurdavo su trimis mitais:

  • „Jis paliks tave dėl jaunesnės“

S.Winter teigia, kad jų apklaustųjų tarpe tokių dalykų nebuvo. Išimtinais atvejais santykiai iširdavo dėl to, kad vyras norėdavo vaikų, tačiau skyrybos įvykdavo ne dėl jaunesnės moters.

  • „Ji suvedžiojo jaunesnį vyrą“

Ir vėl – visais atvejais santykių iniciatyva priklausė vyrams, o ne moterims.

  • „Tai ilgai netruks“

S.Winter sako, kad vidutinė tokių santykių trukmė – apie 13 metų, tačiau kai kurių apklausiamųjų porų santykiai truko daugiau kaip 25-erius metus. Ji taip pat mano, kad nors tokie santykiai tikrai ne kiekvienam, tačiau daugelis vyrų, kurie domisi vyresnėmis moterimis, yra stabilūs, subrendę ir nenori būti globojami, tačiau jie nori moters, kuri žino, kas ji yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius