Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

15 faktų apie moters kūno ypatumus

Daugelis mėgsta sakyti, kad moterų neįmanoma suprasti. Su tuo pasiginčyti sunku, kadangi vyrai ir moterys išties skirtingos asmenybės.
Moteris su karūna
Moteris su karūna / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Moteris

Pavyzdžiui, jeigu vyro paklausite, kokią spalvą jis mato, greičiausiai atsakys, kad rožinę. Nesvarbu, kad jums tai lašišų ar pelenų rožinė, ar bijūnų, o gal fuksijų.

Na, o jeigu kalba eitų apie fiziologines ypatybes? Štai kokie faktai atskleidžiami apie moteris.

1. Moterų širdis plaka greičiau negu vyrų.

2. Damų ir plaukai plonesni. Tikinama, kad net kelis kartus, palyginti su vyriškių plaukais.

3. Atkreipkite dėmesį į moterų akis. Moterys mirkčioja du kartus dažniau nei stipriosios lyties atstovai.

4. Moterys įsimyli stipriau nei vyrai. Taip nutinka dėl to, kad jų organizme yra daugiau oksitocino, dar žinomo kaip meilės ir laimės hormono, bei geriau išvystytos tam tikros smegenų dalys, kurios yra atsakingos už prisirišimą.

5. Damų imunitetas yra stipresnis nei vyrų, o ir skausmo slenkstis didesnis, nors skausmo receptorių turime daugiau nei stipriosios lyties atstovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Moterų elgesio ypatumai, kurie kelią šypsnį

6. Apie intymumą. Tam, kad moteris pasiektų orgazmą, jai reikia nuo 10 iki 20 minučių. Vyrams pakanka ir apytiksliai keturių minučių.

7. Moters liežuvyje yra daugiau skonio receptorių nei vyrų liežuvyje.

8. Nė viena moteris neturi visiškai vienodų natūralių krūtų. Dažniausiai viena iš jų didesnė už kitą, kad ir labai nežymiai.

9. Apie apkalbėtas spalvas. Moterys geriau skiria spalvas, nes tai susiję su jų X chromosoma.

10. Įdomu tai, kad nors vyrai anksčiau pradeda sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, moterys nuo jų miršta bent 2–4 kartus dažniau. Dažniausiai joms šios ligos nustatomos gerokai vėliau, jos ilgiau snaudžia organizme visiškai nepastebimos. Sunerimti reikėtų sulaukusioms 50 metų ir netgi jaunesnėms dailiosios lyties atstovėms.

11. Beje, ar žinote, kodėl moterys ilgiau gyvena nei vyrai? Rašoma, kad tai gali būti susiję su tuo, jog dauguma moterų yra linkusios gyventi sveikiau. Kita priežastis ta, kad moterų kūnas lengviau susidoroja su ligomis.

12. Moterys turi geresnę atmintį – jų smegenyse geriau išsivystęs hipokampas, kuris informaciją perkelia iš operatyvios atminties į pastovią. Ir jeigu ta dalis smegenų dirba blogai, žmogui išmokti ką nors naujo ir tai prisiminti yra labai sunku. Gal todėl moterys dar vaikystėje turi kur kas mažiau bėdų besimokydamos mokykloje nei berniukai, ir gal dėl to jos mėgsta prisiminti tai, ką vyrai linkę paslėpti slapčiausiuose užkaboriuose.

TAIP PAT SKAITYKITE: 40 priežasčių mylėti ir gerbti vyrus

13. O jeigu kalbėtume apie šnekas, tai moterys perdien pasako net 20 tūkst. žodžių, o štai vyrai – vos 7 tūkstančius, kadangi tam tikras smegenų ląsteles, atsakingas už kalbą, blokuoja hormonas testosteronas. Moterys kalba ir greičiau ir dar dėl to patiria malonumą bei susijaudinimą. Viso to išvada –dailiosios lyties atstovėms kur kas lengviau išreikšti savo emocijas.

14. Kvapas vilioja. Vyras, kuris gerai kvepia, kur kas lengviau patrauks moterį į savo pusę ir bus patrauklesnis.

15. Moterys, peržengusios 40 metų ribą, kur kas lengviau pasiekia orgazmą nei damos, dar nesulaukusios 40-ies. Beje, tvirtinama, kad moterų potraukis vasarą kur kas didesnis nei kitais metų laikais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Keli patarimai moterims, kurioms per 40

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius