Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

50 nebrangių ir mielų kalėdinių staigmenų (II dalis)

Kalėdinė kompozicija.
Shutterstock nuotr. / Kalėdinė kompozicija.
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šventinės staigmenos gali kainuoti visai nedaug, jeigu pasitelksite fantaziją. Tęsiame sąrašą!

Sekite mūsų naujienas ir „Facebook“ tinkle!

1. Sako, kad Kūčių naktį sugalvoti troškimai pildosi. Kalėdų proga padovanokite savo artimiesiems svajonių kupiną maišelį. Vasarą rinktus akmenukus nuplaukite, juos sudėkite į medžiaginį maišelį. Būtų labai gražu, jei maišelį pasiūtumėte savo rankomis. Kartu įdėkite nenuplaunamą rašiklį-markerį. Gavęs dovaną žmogus turės ant akmenukų surašyti savo troškimus, juos užkasti parke, miške ar savo kieme. Akmenėlius taip pat galima laikyti ir savo gėlių vazonėliuose.

Taip pat skaitykite: 50 nebrangių ir mielų kalėdinių staigmenų (I dalis)

„Youtube“ stop kadras/Akmeninės pėdutės
„Youtube“ stop kadras/Akmeninės pėdutės

2. Kalėdos – tai šeimos šventė, kurios metu pati didžiausia vertybė yra bendravimas. Tačiau šiais laikais per daug laiko praleidžiame prie naujųjų technologijų – telefonų, planšečių, kompiuterių, naršydami internete ar žiūrėdami televizorių. Padovanokite savo artimiausiems žmonėms dieną be visų šių šiuolaikinio pasaulio atributų – dieną be technologijų. Pabandykite nustebinti šeimą suplanuodami Kalėdų pusryčius, pietus bendraujant, o vakare žaidžiant įvairius stalo žaidimus. 

3. Iki švenčių žmogui, kurį norite nustebinti, palikite užrašus po langais ant sniego (jei jo yra). Galite užrašus palikti ir eidami jūsų brangaus žmogaus maršrutu į darbą, parduotuvę ar kitur. Jie maloniai nustebins ir tikrai neliks nepastebėti. Jūsų mylimas žmogus žinos, kad apie jį galvojate ir laukiate švenčių. 

Fotolia nuotr./Kava
Fotolia nuotr./Kava

4. Turbūt artimųjų tarpe turite žmonių, kurie mėgsta daug keliauti. Kalėdų proga padovanokite kortelę-skirtuką jo lagaminui. Kortelę pagaminkite iš spalvoto popieriaus, gražiai užrašykite to žmogaus vardą, pavardę ir kitus svarbius kontaktinius duomenis. Kortelę įlaminuokite, perriškite kaspinu. Neabejojame, kad tas žmogus bus dėkingas, kad rūpinatės jo daiktais ir nepamirštate jo pomėgių.

5. Visi esame pastebėję, kad žmogui, kuris mėgsta skaityti, labai sunku išrinkti tinkamą knygą. Tačiau siūlome kitą būdą, kaip paaštrinti jo skaitymo malonumus. Padovanokite jam rankų darbo skirtukus knygoms. Juos galite pasiūti ar pagaminti iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, sagų. Paimkite spalvotą sąvaržėlę ir prie jos priklijuokite sagutę. Padarykite tokių skirtukų komplektą. Prie skirtukų galite prisegti įdomių užrašų, pavyzdžiui, „Užmigau čia”. Skirtukus sudėkite į maišelį ir perriškite kaspinėliu. Štai kelios idėjos! 

VIDEO: Knygų skirtukų idėjos
Knygų skirtukų idėjos

6. Prisiminkite vasarą ar svarbų jums ir mylimam žmogui ar visai šeimai laiką. Įsigiję arba patys pasigaminę užrašų knygutę ar sąsiuvinį, į jį suklijuokite to periodo nuotraukas, kurios primins, kaip puikiai leidote kartu laiką. Būtinai parašykite, kur ir kada tai vyko bei kuo ta akimirka jums svarbi. Knygutės ar sąsiuvinio viršelį dekoruokite. Šį sąsiuvinį galėsite pildyti ir kitomis gražiomis akimirkomis, tegul šios Kalėdos būna vienos iš tokių! 

7. Artėjant naujiesiems metams visi imame galvoti apie nuveiktus, dar būsimus darbus ir pažadus kitais metais padaryti tai, ko dar iki šiol nespėjote ar neišdrįsote. Padovanokite šeimos nariams, artimam draugui ar draugei kitų metų kalendorių. Jį galite gaminti sąsiuvinyje ar suklijavę 12 lapų, priklausomai nuo to, kokį išsamų kalendorių žadate gaminti. Prie kiekvieno mėnesio įklijuokite jūsų ir žmogaus, kuriam dovanosite kalendorių, nuotrauką. Svarbias jums abiem datas pažymėkite, įrašykite, ką siūlytumėte nuveikti konkrečią dieną. Tai bus bendras jūsų 2015 metų planas.

8. Kalėdos – tai ne tik šilumos, džiaugsmo, bendravimo bet ir poilsio metas, kuomet skiriame laiko sau ir artimiesiems. Tačiau po įtemptų darbų, kalėdinių pirkinių maratono labai sunku atsipalaiduoti ir greitai atgauti jėgas, todėl savo artimiausiems žmonėms ar mylimam žmogui padovanokite masažą. Prieš jį darydami, pažiūrėkite mokamuosius filmukus, nusipirkite atpalaiduojančio aromatinio aliejaus arba pasigaminkite jį namuose. Pasistenkite, kad masažas ne tik būtų malonus, bet ir naudingas sveikatai. 

Fotolia nuotr./Masažas
Fotolia nuotr./Masažas

9. Niekas nesukuria taip šventinės Kalėdų nuotaikos kaip sniegas. Esant purioms sniego pusnims už lango padovanokite šeimai, draugams ar mylimam žmogui nuostabų laiką lauke. Pasivažinėkite rogutėmis, slidėmis ar pačiūžomis. Juk taip gera prisiminti vaikystę ir pajusti tą gaivų šaltuką ant skruostų. 

Fotolia nuotr./Žiemos kraštovaizdis
Fotolia nuotr./Žiemos kraštovaizdis

10. Nudžiuginkite draugus ir artimuosius rankų darbo kalėdine dovana – padovanokite jiems rankų darbo nuotraukų rėmelį. Jam gaminti kaip pagrindą naudokite kartoną, ant jo galite klijuoti akmenukus, kriaukles ar net sagas. Leiskite atsiskleisti jūsų fantazijai. 

media-cache-ak1.pinimg.com nuotr./Dekoruoti rėmeliai
media-cache-ak1.pinimg.com nuotr./Dekoruoti rėmeliai

11. Jei per Kalėdas žadate aplankyti draugus ar kaimynus, bet nežinote, kaip juos pasveikinti, tuomet geriausia dovana – dalelė jūsų šventinės nuotaikos. Padovanokite jiems rankų darbo kalėdinę eglutę iš saldainių. Ją lengvai pagaminsite storą popieriaus lakštą susukdami į kūgį. Ant jo ratu klijuokite turimus saldainius, geriausia, kad jų popierėliai būtų žali. Galite pamaišyti su spalvotais, kurie imituos eglutės žaisliukus. Ant viršūnės užklijuokite žvaigždę, ir jūsų dovana paruošta! 

Fotolia nuotr./Zefyriukai
Fotolia nuotr./Zefyriukai

12. Nieko nėra nuostabiau, kaip gauti dovaną, kuri skirta tik tau. Kalėdų proga savo šeimos nariams, antrajai pusei ar draugams padovanokite ypatingus marškinėlius. Paimkite senus marškinius arba nupirkite naujus, juos nudažykite tekstiliniais dažais, galite pasitelkti batikos techniką. Ant marškinėlių taip pat galima užrašyti ką nors gražaus markeriu. Tai miela asmeniška ir paprasta dovana Kalėdų proga. 

13. Kalėdoms pati nuostabiausia dovana – kai padovanojate kažką savo rankų darbo, o dar geriau, kai tai būna kažkas valgomo ir skanaus! Pagaminkite naminį sviestą, jį išsukite su įvairiomis žolelėmis, prieskoniais, taip pat galite pagaminti žemės riešutų sviestą, kuris ir maistingas, ir sveikas. Tai bus puiki dovana tiek kiekvienai šeimininkei, tiek kitiems, mėgstantiems gardų maistą. 

Astos Černės nuotr./Cinamoninis sviestas su vanile
Astos Černės nuotr./Cinamoninis sviestas su vanile

14. Saldžios dovanos – tai pačios geriausios dovanos Kalėdų proga. Nustebinkite artimuosius, draugus ar antrąją pusę pagamindami naminių saldainių, triufelių ar irisų. Šie saldumynai nesunkiai pagaminami, jų receptų internete knibždėte knibžda, tereikia produktų ir šiek tiek pastangų. Ši dovana patiks kiekvienam smaližiui. Saldainius taip pat galite įvynioti į pačių rankų darbo popierėlius, tai tik sustiprins įspūdį! 

Receptas: Šokoladiniai triufeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.3 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 350.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo)
Sviestas: 60.00 g
Konjakas: 40.00 ml
Kakava: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite arba stambiai sutarkuokite 250 g šokolado.

2. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

3. Nedideliame puode užvirinkite grietinėlę, supilkite ant šokolado, trumpai palaikykite, plakite šluotele, kol masė taps vientisa. Sudėkite sviesto gabalėlius, išmaišykite, įpilkite konjako, dar kartą gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve.

4. Dar kartą atsargiai išmaišykite masę. Į puodelį įpilkite šilto vandens ir pamerkite kelis šaukštelius, kad sušiltų. Nusausinkite šaukštelį, pakabinkite šokolado masės ir krėskite ant plėvele užklotos pjaustymo lentelės. Iš šio kiekio turėtų išeiti 12 vienodo dydžio skanėstų. Uždenkite plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

5. Nedideliame puode ištirpinkite 100 g šokolado. Užsimaukite plonas gumines pirštines, užpilkite ant delno tirpinto šokolado, suvilgykite juo šokolado gumuliuką, tuojau pat jį apvoliokite kakavos milteliuose. Paruoštus triufelius palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje ir patiekite.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Kakava: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirštines!) suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

3. Ištraukusi apvoliokite kakava.

Verta žinoti

• Klasikiniams triufeliams gaminti rinkitės ne mažiau nei 56 proc. kakavos turintį juodąjį šokoladą.

• Ėmusis baltojo šokolado triufelių, nepamirškite: beprotišką jų saldumą galima „prigesinti“ gausiai apvoliojus rutuliukus karstelėjusiomis tarkuotomis citrusų žievelėmis.

• Tiek juodojo, tiek baltojo šokolado triufeliams pikantišką prieskonį suteiks vienos ar kitos rūšies riešutai, tarkuotos citrusų žievelės, saulėgrąžos, sezamai, smulkinti vafliai, konjakas, šampanas, likeris, žaliųjų arbatžolių, mėtų ar aitriųjų paprikų milteliai. Pasirinktus priedus galima įmaišyti į karštą šokolado masę arba juose pavolioti jau suformuotus saldainius.

Receptas: Imbieriniai triufeliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Sviestas: 75.00 g (nesūdyto)
Miltelinis cukrus: 75.00 g („Dansukker“)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Gvazdikėliai: 1.00 g (maltų)
Šokoladas: 200.00 g (pieninio)
Meduoliai: (10 - 12 imbierinių - papuošimui) 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite plakamąją grietinėlę, sviestą, cukraus miltelius, šviesųjį sirupą ir prieskonius.
  2. Užvirinkite. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į grietinėlės mišinį. Maišykite, kol šokoladas ištirps.
  3. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Imbierinius meduolius sutrupinkite.
  4. Suformuokite triufelių rutuliukus ir pavoliokite meduolių trupiniuose.
  5. Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER“

 

Receptas: Kavos triufeliai su viskiu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 120.00 g (mažiausiai 65 proc. sausųjų kakavos medžiagų)
Grietinėlė: 60.00 ml (riebios)
Kava: 1.00 arbat. š. (tirpios)
Sviestas: 20.00 arbat. š. (kambario temperatūros)
Viskis: 1.00 valg. š.
Kakava: 1.00 st. (¼ - puodelio - tamsios)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
  2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite tirpios kavos miltelius ir išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai.
  3. Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite.
  4. Sudėkite sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  5. Supilkite viskį ir išmaišykite.
  6. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
  7. Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį. Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
  8. Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios triufelių formos.
  9. Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  10. Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
  11. Iki patiekimo laikykite šaldytuve. Skanaus!
Receptas: Apelsininiai triufeliai su cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 120.00 g (mažiausiai 65 proc. sausųjų kakavos medžiagų)
Grietinėlė: 60.00 ml (riebios)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis - nutarkuotos žievelės)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 20.00 g (kambario temperatūros)
Kakava: 1.00 st. (¼ - puodelio tamsios)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
  2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną.
  3. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai. Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu.
  4. Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite. Įmaišykite sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps, iki vientisos masės.
  5. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
  6. Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę plokščią lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį.
  7. Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
  8. Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios, nors nebūtinai idealiai apvalios, triufelių formos.
  9. Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  10. Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
  11. Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
Receptas: Naminiai irisai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 400.00 g
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 40.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą sukrėskite grietinę ir cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite masę.
  2. Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60–70 min.), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu dėkite į saldainių formeles.
  3. Laikyti irisus galite saldainių formelėse arba išdėlioti juos ant riebalų nepraleidžiančio popieriaus.

Receptas: Angliški irisai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 60.00 g
Sviestas: 120.00 g
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Kukurūzų sirupas 3.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Baltasis šokoladas 100.00 g
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min.

2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite.

3. Maišydama ir prižiūrėdama temperatūrą, virkite, kol masė pasieks 148 °C. Nukelkite puodą ir įmaišykite migdolus. Supilkite mišinį į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite karamelę ir palikite atvėsti.

4. Karšto vandens vonelėje atskirai išlydykite juodąjį ir baltąjį šokoladus. Ant sustingusios karamelės paskirstykite juodąjį šokoladą ir apšlakstykite baltuoju. Arba būkite kūrybinga: supilkite lopinėliais abu šokoladus, palaukite  minutę, kol jie apstings, ir šaukšto galiuku išvedžiokite ornamentus.

Vakariečiai dažniausiai gamina irisus (angl. toffee). Gamindama angliškus irisus su šokoladu, riešutus galite dėti ne tik į karamelės mišinį, bet ir apibarstyti viršų. Jei neturite kukurūzų sirupo, keiskite jį cukraus sirupu arba medumi, dėl kurio karamelė bus šiek tiek švelnesnė.

Receptas: Sezamų sėklų irisai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Sirupas:(„Dansukker“ šviesiojo) 100.00 ml
Cukrus: 125.00 g („Dansukker“ cukranendrių DEMERARA)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.
  2. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sezamų sėklas, sudėkite į didelį mikrobangoms atsparų indą.
  3. Nustatę 750 W galią kaitinkite 6 minutes. Pamaišykite.
  4. Kaitinkite dar 2 minutes (jei norėsite patikrinti mišinio temperatūrą – ji turėtų būti 135 °C.).
  5. Įmaišykite sezamų sėklas.
  6. Šaukštu sukrėskite į formeles.

Receptas „DANSUKKER“

15. Kalėdos – tai metas, kuomet kiekviena moteris nori būti palepinta. Jei mėgstate užsiimti rankdarbiais, tuomet savo draugei, merginai, žmonai, mamai ar dukrai pagaminkite papuošalų dėžutę. Dėžutę galite pagaminti iš medienos, taip pat iš modelino. Ant dėžutės pieškite ar užrašykite ką nors gražaus. Tai bus puiki ir naudinga kalėdinė dovana jai. 

16. Ar pamenate, kaip vaikystėje mama sekdavo pasakas? O kodėl nepadovanojus savo artimiesiems, vaikams ar mylimam žmogui kalėdinės pasakos? Nustebinkite juos pagamindami pasakų knygutę su trumpa linksma kalėdine istorija ir piešinukais. Ji galbūt ir neatrodys profesionaliai, bet bus  iš širdies. Juk svarbiausia pati pasaka! 

17. Juk kiekvienam mūsų patinka girdėti gražius žodžius iš mylimų žmonių. Todėl neprašausite pro šalį padovanodami svarbiam žmogui gražią dėžutę ar stiklainiuką, kuriame būtų lapelių kiekvienai šventės laukimo dienai, ant kurių būtų surašytos priežastys, kodėl juos mylite ar paprasčiausi, bet nuoširdūs palinkėjimai. Pasistenkite dėl savo mylimų žmonių, juk tiek nedaug tereikia – tik gražių žodžių

18. Jei kalėdinės dovanos jau jūsų nebestebina, tačiau norite padovanoti kažką ypatingo savo draugams, tėvams ar antrajai pusei, tuomet padovanokite po mažą dovanėlę visiems penkiems jų pojūčiams. Į penkias nedideles dėžutes sudėkite dovanėles, kurios asocijuojasi su pagrindiniais žmogaus jutimais. Į dėžutę regėjimui įdėkite nuotrauką, į dėžutę lytėjimui – masažinį kamuoliuką, į dėžutę, skirtą kvapams, – smilkalų, kitoje, skirtoje garsui – kompaktinį diską su melodijomis, o skoniui pamaloninti puikiai tiks pačių kepti meduoliai. 

19. Kalėdos – tai šventė, kuomet galite palepinti ir nustebinti savo artimuosius bei draugus kulinariniais sugebėjimais. O kodėl jiems po eglute nepadėjus gardžių riešutukų? Riešutai – sveiki ir maistingi, jie patys savaime yra puiki dovana, tačiau mes jums siūlome juos paskrudinti kartu su prieskoniais ir padovanoti pikantiškų riešutų rinkinuką. Tam jums reikės anakardžio riešutų (400 g), dviejų šaukštų medaus, vieno kiaušinio baltymo, dviejų šaukštai kario, vieno šaukštelio jūros druskos, vieno šaukšto manų kruopų. Viską sumaišykite ir kepkite.

Astos Černės nuotr./Saldūs cinamoniniai riešutai
Astos Černės nuotr./Saldūs cinamoniniai riešutai

20. Jei nežinote, ką dovanoti savo mažiesiems, krikšto vaikams ar draugų, giminių vaikams, tuomet turime jums puikią dovanos idėją Kalėdų proga! Pagaminkite vaikučiams rankų darbo plastilino, kuris bus ne tik puiki pramoga mažyliams, bet ir saugusiesiems žaisti. Plastiliną gaminkite iš 2 puodelių miltų, 2 puodelių vandens, 1 puodelio druskos (smulkios), 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštelių citrinos rūgšties, kelių lašų maistinių dažų (pasirinktos spalvos). Sudėtas visus ingredientus į puodą maišykite ant ugnies, kol plastilinas nebelips prie puodo sienelių. Tikime, kad eksperimentuodamos atrasite savo mėgstamiausias spalvas ir geriausią receptą.

21. Vaikams labiausiai patinka žaismingos ir skanios dovanos. Nors su maistu mums mamos liepdavo nežaisti, tačiau mes siūlome savo vaikučiams padovanoti gardžių sausainių ABC. Avižiniai sausainiai-raidelės ne tik skanūs ir maistingi, bet ir gali žaismingai atrodyti, todėl patiks visiems ir mažiems, ir dideliems. 

Receptas: Avižiniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (150 gr. kvietinių ir 50 gr. rupių kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiami netiks)
Bananai: 1.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutai: 100.00 g (saujelė kapotų migdolų arba lazdynų)
Razinos: 100.00 g (saujelė smulkių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir druską, sukrėskite bananų tyrę, gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir razinas.  

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite iš tešlos apskritus paplotėlius, nepamirškite tarp sausainių palikti tarpo. Įkaitinkite orkaitę iki 175°С temperatūros. Kepkite sausainius 15–20 min., kol kraštai gražiai paruduos. Sausainius atvėsinkite.

Kulinaro patarimas. Avižiniai sausainiai bus gražesni, jei juos formuosite sausainių formele: padėkite formelę ant skardos, įkrėskite tešlos, paspauskite pirštais, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

22. Turite artimųjų, kuriems be galo patinka knygos? Gal žinote jų mėgstamiausią? Susiraskite jos tekstą internete, atsispausdinkite. Paimkite senus kalėdinius burbulus eglutei puošti ir naudodami vandenį bei lipalą apklijuokite burbulus tekstu iš knygos. Jei akį patraukia gražūs žodžiai – pažymėkite juos. Artimam žmogui tai taps dar ypatingesne dovana, nes jūs pagalvojote apie smulkmenas. 

23. Smagu per Kalėdas ką nors kepti, tad šįkart kepkite dovanas draugams! Nusipirkite kelias spalvas orkaitėje kepamo modelino ir sumaišykite pasirinktas spalvas į rutuliuką, iš kurio gaminsime padėkliukus puodeliams. Tuomet iškočiokite jį tokio dydžio kokio pageidaujate, pasirinkite gražią formą ir dėkite į orkaitę. Palikite orkaitėje tiek laiko, kiek nurodo instrukcija. Kraštus galite nudažyti auksiniais dažais – gausite puikius padėkliukus puodeliams. Margų ir auksinių Šventų Kalėdų!

24. Vaikai visada Kalėdomis džiaugiasi labiausiai, tad palepinkite juos originalia savo kurta dovana – „Viskas piešimui“. Į gražų indą sudėkite įvairias priemones, skirtas piešimui: kreideles, pieštukus, drožtukus, dažus. Įdėkite lapų, kad vos gavęs dovaną, vaikas iškart galėtų kibti į darbą! 

Fotolia nuotr./Mergaitė piešia
Fotolia nuotr./Mergaitė piešia

25. Prisimenate laikus, kai iš siūlų darydavote draugystės apyrankes? Grąžinkite juos, priminkite draugams senus laikus, tačiau šįkart galite naudoti odos virveles ir netgi įnerti karoliukų. Imkite tris virveles, vienam gale padarykite mazgą. Pradėkite pinti tarsi kasą ir į kiekvieną pynimą įverkite po karoliuką. Galite kiekvienam sugalvoti reikšmę ir atvirutėje užrašyti, pavyzdžiui, raudonas – meilė, baltas – laimė ir t. t. 

Rankų darbo apyrankė
Rankų darbo apyrankė

26. Kalėdos ypatingos tuo, jog tai netikėtų idėjų ir dovanų metas! Galbūt norite padaryti išskirtinę dovaną? Griebkite valgymo įrankius ir nuspalvinkite jų rankenėles purškiamais dažais. Rinkitės smagias spalvas: raudoną, oranžinę, mėlyną, pasirinkite blizgius, o ne matinius dažus. Įrankius apriškite kaspinėliais ir sudėkite į dailią dėžutę. 

27. Kalėdos – tai tinkamas metas aplankyti draugus, kaimynus, gimines ir padovanoti jiems pačių keptą pyragą. Tai ir nuoširdi ir paprasta dovana, kuri tikrai pradžiugins kiekvieną. Siūlome jums puraus obuolių pyrago receptą. 

Receptas: Obuolių pyragas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Cukrus: 50.00 g
Pienas: 230.00 ml
Miltai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kiaušinis ir trynys)
Sviestas: 100.00 g
Obuoliai: 1.00 kg (1-1,5 kg)
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba skystas medus)
Obuolių degtinė: (kalvadoso) 40.00 ml
Razinos: 3.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (malti)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.

2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.

4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptas: Močiutės obuolių pyragas su cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 73
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (4 - 5)
Cukrus: 3.00 st. (2 arbat. š. - obuolių apibarstymui ir 3/4 st. - tešlai)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - arbat. š. - obuolių apibarstymui ir žiupsnelis - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Vanilės pasta: (0,5 - tešlai, tinka ir ekstraktas) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišykite.
  2. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  3. Baltymus gerai išplakite. Susidarius standžioms, baltoms putoms, į juos po truputį, nuolat maišydami suberkite cukrų.
  4. Viską gerai išmaišykite, į baltymus įmaišykite trynius, po truputį berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įberkite cinamono ir pagardinkite vanile.
  5. Viską gerai išmaišius, į tešlą plona srovele pilkite ištirpintą, karštą, beveik verdantį sviestą (gali pasirodyti keista, kad į tešlą pilamas karštas sviestas, bet recepte tai ir buvo pabrėžta, pirmą kartą recepto autorė darydama pati labai nerimavo dėl šio gamybos etapo, bet dabar drąsiai pila karštą sviestą ir visada viskas puikiai pavyksta).
  6. Tešlą gerai išmaišykite (sviestas iš pradžių maišysis gana sunkiai, todėl nebeplakite plakikliu, o tiesiog pasiimkite šaukštą ar mentelę ir viską sumaišykite).
  7. Į tešlą sudėkite ir gerai išmaišykite obuolius.
  8. Pyragą sukrėskite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks sausas).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptas: Karštas obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Biskvitas: apvalus 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 400.00 g (skardinė)
Obuolių tyrė: konservuota 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (obuolių - glajui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.

2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.

3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.

4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.

5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.

28. Pradėkite stebinti ir dovanoti dovanas dar belaukiant Kalėdų. Pagaminkite šeimai ir vaikams užduočių dėžutės. Tegul kiekviena diena iki Kalėdų būna skirta naujai užduočiai ar staigmenai. Pasigaminti šią užduočių dėžutę visai paprasta. Jums reikės: dėžučių (gali būti degtukų), spalvoto popieriaus arba dovanų popieriaus, klijų, atspausdintų arba rašytų užduočių arba staigmenų. Papuoštas dėžutes, kuriose įdėsite užduotis ar staigmenas sudėliokite taip, kad jos sudarytų eglutę. Šias advento dėžutes smagu gaminti su vaikais. Tokį kalendorių galima padovanoti ir draugams. 

„Fotolia“ nuotr./Advento kalendorius
„Fotolia“ nuotr./Advento kalendorius

29. Kalėdų proga padovanokite artimiesiems rankšluostį su išsiuvinėtais jų inicialais. Jį gavęs žmogus tikrai apsidžiaugs. Ši išskirtinė dovana jam kasdien primins Jus. 

30. Tikriausiai kiekvienas esame susidūrę su problema, kuomet pritrūkstame žodžių, norėdami pasveikinti artimus žmones. Juk kuo žmogus artimesnis, tuo daugiau jam norisi pasakyti, tačiau ne visiems tai lengva padaryti. Draugui, artimiesiems, mylimajam padovanokite sveikinimų rinkinį įvairiom progom. Surašykite palinkėjimus popierinėje knygelėje ir suskirstykite juos pagal progas. Ši knygelė bus puiki ir praktiška dovana. 

31. Kalėdų metas – kupinas jaukumo ir šilumos. Nieko nėra geriau šaltą žiemos vakarą, kaip jauki žvakių šviesa. Padovanokite draugams, šeimai, mylimam žmogui rankų darbo žvakides ir į jas įstatytas žvakeles. Žvakides aromatinėms žvakėms galima lengvai pagaminti iš paprastų stiklinių taurelių, ant kurių vorele aplink apklijuokite sausas medžio šakeles arba cinamono lazdeles. Tai paprasta, tačiau labai nuoširdi ir jauki dovana. 

Shutterstock nuotr./Kalėdinė kompozicija.
Shutterstock nuotr./Kalėdinė kompozicija.

32. Šalta žiema dažniausiai su savimi visuomet atsineša ir nemalonių ligų. Todėl padovanokite artimiausiems žmonėms „šeimos daktaro“ rinkinį. Jame sudėkite vaistažoles, kurias galbūt rinkote vasarą, arba nupirkite jas vaistinėje ar kalėdinėje mugėje. Į rinkinį puikiai tiks mėtos ir melisos, turinčios raminantį poveikį, ramunėlės nuo uždegimo, liepų žiedai nuo peršalimo, citrina – bendram imunitetui stiprinti, imbieras, taip pat medus. Kiekvienam iš šių vaistų galite pridėti ir šmaikštų užrašą, pavyzdžiui, „Medus – vaistas nuo dienos kartėlio”. 

Fotolia nuotr./Česnakai, medus ir citrina gelbsti kraujagysles
Fotolia nuotr./Česnakai, medus ir citrina gelbsti kraujagysles

33. Jei namuose turite storų mezgimui tinkamų siūlų arba nereikalingą, jau nebenešiojamą megztinį, kurį galite išardyti, tuomet savo artimiesiems galite padovanoti puikius rankų darbo padėkliukus arbatos puodeliams. Padėkliukus numegzkite iš kuo storesnių siūlų. Tai paprasta, tačiau labai naudinga dovana, kuri padės apsaugoti nuo karščio medinio stalo paviršių. Megzti padėkliukai atrodys žiemiški ir jaukūs. 

34. Nepamirškite sukurti kalėdinės nuotaikos sau ir savo artimiesiems. Papuoškite eglutę, o jei eglutės nėra, galite ir medelį savo artimojo kieme. Pasikliaukite fantazija – puoškite savo gamybos žaisliukais, o gal rašteliais-palinkėjimais? Tai bus puiki staigmena vos pažvelgus pro langą ir dovana visam šventiniam laikotarpiui. 

35. Kas labiausiai kvepia Kalėdomis ir šventėmis jei ne mandarinai? Ir kaip nuostabu yra žinoti bei jausti, kad jumis kažkas rūpinasi. Pradžiuginkite savo artimą nuo Kalėdų iki Naujųjų metų šventės siųsdami mandarinų jam/jai tiesiai į darbą! Dėkite į dėžutę ir siųskite aprišus kalėdiniu kaspinu. 

Fotolia nuotr./Mandarinai
Fotolia nuotr./Mandarinai

36. Niekas taip puikiai nesukuria kalėdinės nuotaikos, kaip papuošimai namuose. Jūsų pačių sukurta šventinė girlianda gali tapti puikia kalėdine dovana draugams, kaimynams ar artimiesiems. Ant pasirinktos spalvos ir storio virvelės verkite džiovintus vaisius, pavyzdžiui, apelsinus. Tarp jų galite verti ir iš spalvoto popieriaus karpytas eglutes ar snaigutes, taip girlianda taps dar žaismingesne. Juk mieliausios dovanos yra tos, kurios pagamintos pačių rankomis.

37. Žiema – sąstingio ir ramybės metas, kuomet visa gamta miega. Todėl labai smagu namuose turėti augalą, skleidžiantį gyvybės energiją. Draugams, kaimynams ar artimiesiems padovanokite savo mėgstamo ar jau auginamo augalo sėklų, taip pat gražų vazonėlį. Jį galite dekoruoti patys. Nepamirškite prisegti auginimo instrukcijos ar patarimų, kaip geriau jį prižiūrėti. Augalas, kad ir kas tai bebūtų – gėlė ar prieskonis, tikrai suteiks džiaugsmo bet kuriam žmogui. Juk taip smagu stebėti kaip auga tavo rankomis pasodintas augalėlis. 

Fotolia nuotr./Kalėdų žvaigždė - puansetija
Fotolia nuotr./Kalėdų žvaigždė - puansetija

38. Žiemiški pasivaikščiojimai su karšta arbata termose – tokie jaukūs ir romantiški... Galbūt žinote kokių slaptų, mažai kam žinomų miesto gatvelių ar akį traukiančių kiemų? Sudarykite maršrutą ir savo draugams ar artimiesiems: dovanokite žiemišką ekskursiją neatrastomis jūsų miesto gatvėmis. Smagu pažinti miestą žiemą, o laikas praleistas kartu tik suartins jus. 

39. Žiemos metu sveikatai labai naudinga praleisti šiek tiek laiko lauke, gryname ore. Padovanokite artimiausiems žmonėms žiemišką išvyką. Galite pasivaikščioti parke, miške arba nuvykti prie artimiausio ežero ir praleisti aktyviai laiką slidinėjant pačiūžomis. Įspūdžiai bus nepamirštami! 

„Fotolia“ nuotr./Sniegas
„Fotolia“ nuotr./Sniegas

40. Jei puikiai sutariate su vaikais ir Jūsų draugų rate yra tokių, kurie augina mažus vaikus, tuomet nudžiuginkite juos padovanodami savo kaip auklės paslaugas. Palepinkite draugus galimybe laiko skirti sau ir padovanokite jiems „Auklės kuponus“. Tai bus puiki ir nuotaikinga dovana jūsų draugams, kurie tikrai apsidžiaugs ją gavę! 

41. Nors žiemą ir šalta, surenkite iškylą lauke! Pasirūpinkite marinuota mėsa, griliumi, karšta arbata, šilta apranga ir pasikvietę brangius žmones keliaukite į gamtą! Tai bus puiki staigmena Kalėdų rytą, kuria tikrai nenusivilsite. Pasirūpinkite šiltais šalikais ir pirštinėmis bei termose garuojančia karšta arbata. 

Fotolia nuotr./Apelsinų punšas
Fotolia nuotr./Apelsinų punšas

42. Artimiesiems, draugams ar kaimynams, kurie namuose laiko augintinius, padovanokite augintinių priežiūros kuponus su pažadu prižiūrėti jų numylėtinius, kuomet šeimininkai atostogaus. Ši dovana vertinga, praktiška ir originali, kuria tikrai nustebinsite! 

„Shutterstock“ nuotr./Žiema
„Shutterstock“ nuotr./Žiema

93. Kalėdos – džiaugsminga šventė, tačiau praėjus šventiniam laikotarpiui dažnai užplūsta pošventinė depresija. Pasirūpinkite, kad jūsų draugai, artimieji ir kiti mylimi žmonės patirtų džiaugsmingas akimirkas ne tik per šventes, bet ir po jų. Padovanokite jiems gerą nuotaiką visiems metams! Į stiklinį indelį supilkite baltų mėtinių žirnelių (arba geltonų, cukrumi aplipusių) ir ant stiklainėlio užrašykite „Geros nuotaikos vitaminai”. Garantuojame, kad ši dovana tikrai kels šypsnį kiekvieną kartą į ją pažvelgus. 

94. Saldus bičių medus – tai vienas iš svarbiausių žiemos atributų, sušildančių žiemą ir saugančių nuo nemalonių ligų. Padovanokite draugui ar kitam artimam žmogui pagardinto medaus stiklainėlį. Įprastu skystu medumi užpilkite lazdyno ar migdolų riešutus, palaikykite kelias dienas prieš dovanodami! 

readingmytealeaves.com nuotr./Medus
readingmytealeaves.com nuotr./Medus

45. Kalėdų proga draugams ar šeimai padovanokite kino seansą namie. Numatytą dieną pasirūpinkite kalėdiniais filmais, kukurūzų spragėsiais, o rankomis pagamintus bilietus į kino seansą įteikite iš anksto. Smagių filmų! 

46. Draugams, kaimynams ar mylimam žmogui padovanokite pakabinamus vazonėlius su augalėliais namams papuošti. Į tuščius stiklinius indus pasodinkite gėlių sodinukų, stiklainėlius apriškite virve taip, kad juos galima būtų pakabinti ir įteikite draugams dovanų.

47. Mėgstate žaismingus papuošimus ant kalėdinės eglutės? O kas gali būti smagiau nei puošti jais namus. Įsigykite permatomos plastmasės ar stiklo burbulus. Nuimkite pakabinimo dalį – ir ten įmeskite kelis spalvotų vaškinių kreidelių gabalėlius ir uždarykite burbulą. Dabar prasidės smagiausia dalis: būtinai užsidėkite pirštines ir plaukų džiovintuvu karšta oro srove kaitinkite burbulą tuo pat metu jį sukiodami. Kreidelės ims tirpti besimaišydamos ir palikdamos spalvos takelius. Ant laikiklių užriškite kaspinėlius pagal vyraujančią spalvą burbule. 

48. Smagu, kai Kalėdos būna saldžios, o dar smagiau, kai gali tuo nudžiuginti artimą. Pagaminkite skirtingų rūšių sausainių sviestą! Jums reikės 2 puodelių mėgstamų sausainių trupinių, pusės gabaliuko sviesto, kelių valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno (priklauso nuo to, kaip saldžiai mėgstate), taip pat užvirto pieno. Trupinius sudėkite į dubenį, sviestą, kondensuotą pieną ir užvirtą pieną sumaišykite keptuvėje kol tai taps vientisu skysčiu, jį užpilkite ant trupinių ir maišykite kol taps vientisa mase. Porai valandų padėkite į šaldytuvą. Galite įpilti ir vandens. Masę sudėkite į žavų stiklainiuką, užklijuokite etiketę ir pariškite kaspiną.

49. Sakoma, jog prieš Kalėdas reikia apsikuopti, susitvarkyti daiktus. Gal besirausiant spintoje radote marškinių, kurių nebenorite? Neišmeskite, o pagaminkite užvalkalėlį pagalvei! Imkite vidurinę dalį taip, kad sagos būtų per pagalvės vidurį. Iškirpkite kvadratą ir jį apsiūkite. Jei tai vyriški marškiniai, tokia detalė puikiai papuoš vyro namų interjerą ir suteiks vyriškos dvasios! 

50. Kokios šventės be nuotraukų? Suorganizuokite fotosesiją artimam žmogui. Suplanuokite, galbūt net sugalvokite įdomią vietą, kurioje galėtumėte laisvai fotografuotis. Parinkite dekoracijas ir temą – tai bus puiki staigmena artimam žmogui. Juk tokių akimirkų neįmanoma pamiršti! Nepamirštamų ir linksmų Šventų Kalėdų!


Idėjų sąrašą parengė „Provident Finansai“.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24