Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 14

6 patarimai introvertams, padėsiantys atrasti bendrą kalbą su aplinkiniais

Kai kalba pasisuka apie sėkmę tiek darbe, tiek šeimoje, tiek bendraujant su aplinkiniais, labai dažnai pažymima, kad didelę įtaką tam turi mūsų emocinis intelektas, gebėjimas komunikuoti, užmegzti ryšius su aplinkiniais.
Susidomėjusi moteris
Susidomėjusi moteris / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Iš tokio suvokimo išplaukia išvada, kad sėkmingas žmogus būtinai turi būti energingas, itin aktyvus, mokantis užmegzti pokalbį. Tik ar tai visada apibrėžia žmogaus sėkmingumą ir pasiekimus?

Visgi tie, kurie nedrįsta parodyti savo gabumų, o talentus laiko po devyniais užraktais dėl savo drovumo ir kuklumo, turėtų įnešti pokyčių į savo bendravimo rutiną, rašoma igate.com.ua.

Nesidrovėkite kalbėti apie savo pasiekimus

Labai dažnai introvertai lieka nepastebimi, nesulaukia dėmesio, nes kuklinasi kalbėtis apie save ir savo pasiekimus taip negaudami užsitarnauto pripažinimo. Bet jeigu tylėsite, niekas nesužinos apie jus, ar ne?

Žinoma, yra ir kita medalio pusė. Kaip kalbėti apie save, kad nepasirodytumėte pasipūtę ir pagyrūnai? Pasirinkite tinkamą vietą ir laiką, nesistenkite bet kokiais būdais atsidurti dėmesio centre. Subtilumas tokioje situacijoje yra didelis pliusas.

Sukurkite tvirtus ryšius

Introvertai gal ir nėra linkę per daug bendrauti, tačiau sukurti tvirtus ryšius su kai kuriais žmonėmis jiems yra malonu ir netgi būtina.

Pagalba, rekomendacijos, patarimai, palaikymas – visa tai gali dovanoti artimas asmuo, kuris yra svarbus introvertu, tapęs patikimu draugu. Nebūtina su kiekvienu leistis į draugystes, tačiau dažnam mūsų norisi turėti lygiavertį partnerį, kuriuo galime pasitikėti bet kokioje situacijoje.

Dalinkitės savo idėjomis

Tauškimas apie bet ką labai skiriasi nuo laiku ir vietoje išsakytų „kokybiškų“ minčių. Jeigu jaučiate, kad turite ką pasakyti, tuomet neribokite savęs mąstymu „ką žmonės pagalvos“, ypač, kai galite pasidalinti alternatyviomis mintimis, protingomis idėjomis. Viso to išsakymas – puikus būdas pademonstruoti savo žinias, būti pastebėtiems iš gerosios pusės.

Neskandinkite savęs klaidų analizėje

Pernelyg dažnas ir aktyvus gilinimasis į savo klaidas ne motyvuoja, bet sukuria destruktyvią energiją. Pavyzdžiui, jūs išsakėte savo nuomonę, tačiau ji nebuvo „blizganti“, galbūt padarėte vieną kitą neesminę klaidą. Ar tikrai verta persukinėti šią situaciją kaip kokį filmą ir įstrigti jo analizėje? Skirkite tam ribotą laiką – pasimokėte iš savo klaidos ir keliaukite pirmyn nesigręžiodami atgalios.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 dalykų, kuriuos tvarkymosi specialistai daro prieš miegą

Repetuokite ir planuokite

Jums tai gali atrodyti keista, tačiau iš tikrųjų repeticija atlieka svarbų vaidmenį. Jeigu laukia svarbus pasirodymas, kodėl neišbandžius savo jėgų iš anksto? Tarkime, jums reikia vykti į konferenciją – visai pravartu apmąstyti, kaip save pristatysite, apie ką kalbėsitės su aplinkiniais. Šiuo atveju gali praversti ir kelios šabloninės frazės apie tai, kuo gyvena pasaulis, padedančios užmegzti paprasčiausią pokalbį be gilesnės minties, tačiau sukuriančios jaukesnę bei malonesnę tarpusavio atmosferą.

Ar visada virtualus bendravimas blogai?

Kartais, kai gyvas bendravimas kelia nemalonius jausmus, verta prisiminti, kad kai kuriuos dalykus galite įveikti ir bendraudami virtualiai. Jūs neturite savęs keisti taip, kad taptumėte patogiu kitiems, – kur kas svarbiau jaustis komfortiškai mokantis įveikti savo baimes, žengiant žingsnį į nepatirtus dalykus. Tačiau tai kiekvieno apsisprendimas.

Pasitarnauti gali ir socialiniai tinklai, kuriuose galite išsakyti savo nuomonę raštu, jeigu nedrįstate to pasakyti garsiai. Ilgainiui, sulaukdami palaikymo, galite atrasti būdą bendrauti su kitais taip ir tiek, kad jaustumėtės patogiai ir savo rogėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius