Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 17

8 priežastys išeiti iš savo komforto zonos

Kodėl verta išeiti iš komforto zonos? Kai viskas atrodo geriau nei gali įsivaizduoti, pokyčiai erzina ir gąsdina.
Žiūronai.
Žiūronai. / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Sėkmės formulė. Ji tikrai egzistuoja!

„Jeigu esate laimingi ir puikiai jaučiatės komforto zonoje, puiku. Šita žinutė nėra skirta jums. Tai mintys tam žmogui, kuris nori daugiau, didesnių ir geresnių dalykų ir giliai viduje žino, kad viso to nusipelnė. Taigi, šie žodžiai ir padrąsinančios mintys tegu padeda jums išeiti iš komforto zonos ir surizikuoti – tai gali padėti priartėti prie jūsų svajonių gyvenimo“, – rašo Jinna Yang, kelionių ir gyvenimo būdo žurnalistė, projectinspo.com įkūrėja.  

Be rizikos nėra laimėjimo

Jūs norite skraidyti. Daryti judesius. Laimėti žaidimą. Svajoti, siekti, turėti – norite sklandyti. Tačiau niekada neskriesite, jeigu nepašoksite į viršų. Turite prisiimti riziką savo gyvenime, kad gautumėte apdovanojimą. Jeigu to nepadarysite, tuomet taip ir liksite nesužinoję, kas gali nutikti. Daugelis sėkmingų žmonių savo gyvenime nepabijojo rizikuoti – gal ne viskas ėjosi taip, kaip jie tikėjosi, tačiau tai neturi mūsų sustabdyti nuo baimės pakeisti savo gyvenimą.

Išmoksite kažko naujo

Beprotybės prasmė, sakoma, daryti vis tą patį vėl ir vėl iš naujo, kai norime pasiekti skirtingą rezultatą. Taigi, jeigu norite pokyčių, turite išsiropšti iš tos komfortiškos šiltos vietelės, kuri jus verčia kartoti vis tą patį. Jums reikia išsilaisvinti, kadangi aš garantuoju, kad pabaigoje tikrai išmoksite kažko naujo. Jūs sutiksite naujus žmones, pamatysite naujas vietas, išmoksite naujų įgūdžių ir tapsite geresne savęs paties versija.

Pasitenkinimas – kūrybingumo žudikas

Kūrybingumas, mano nuomone, tai galimybė mąstyti išlindus „iš dėžės“. O tai padaryti yra labai sunku, kai esate įstrigęs tuose pačiuose dalykuose kiekvieną dieną. Kai jūs susiduriate su sunkiais laikais ar aplankote naujas teritorijas, jūs galite būti nustebinti, kokiais kūrybingais galite būti. Naujovės ne visada yra pasirinkimas – kartais tai būtinybė.

Taip pat skaitykite: 5 keistos ir moksliškai įrodytos priežastys, dėl kurių nepavyksta sulieknėti

Pokyčiai turi nutikti ir tai yra gerai

O, pokyčiai. Jie atrodo gąsdinantys, ar ne? Nauji draugai, nauji žmonės, naujas miestas, naujas maistas. Tai, viso to gali būti per daug ir mintys...

Ir mintys gali būti gąsdinančios. Tačiau blogas mintis reikia įveikti ir suvokti, kur jūs norite būti, kurlink norite eiti. Vos vienas didelis pokytis gali būti tai, kas jus priartins prie jūsų norimo tikslo.

Pasitikėjimui reikia praktikos

Jeigu jūs netikite savimi, tuomet geriausia priežastis pasielgti netikėtai, beprotiškai, spontaniškai – net jeigu paslysite, išmoksite save susirinkti iš naujo.

Nemanau, kad mes gimėme pasitikėdami savimi. Tam reikia praktikos. Reikia nedidelių žingsnelių tam, kad mes užaugtume ir suprastume, ką mes darome ar norime daryti. Bet būtent tai ir yra nuostabu. Jeigu jūs netikite savimi, tuomet geriausia priežastis pasielgti netikėtai, beprotiškai, spontaniškai – net jeigu paslysite, išmoksite save susirinkti iš naujo. Darykite dalykus, kurie jus gąsdina. Kuo dažniau taip elgsitės, tuo greičiau ateis suvokimas, kad galite daugiau nei patys numanote ir tai tiesus kelias į pasitikėjimą savimi ir savo jėgomis.

Taip pat skaitykite: Asmeninių pokyčių konsultantė L. Blekaitytė: 3 klausimai sau, galintys iš esmės pakeisti gyvenimą

Sėkmės svajos

Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną. Sėkmė – tai kelionė, o ne tikslas. „Pakankamai“ niekada neužtenka. Aš visada galvoju – o kas toliau? Pasižiūriu atgal ir įvertinu, kiek nuėjau. Ir tada didžiuojuosi tuo, ką pavyko padaryti ir pasiekti. Išsiveržę iš komforto zonos mes tampame stipresni, vis labiau pasitikime savimi ir labiau suvokiame savo stiprybių ir silpnybių prasmę.

Apgailestavimai yra neišvengiami, tačiau vengtini

Ar jūs norite gailėtis visą gyvenimą spėliodami, o kas būtų buvę, jeigu... Kadangi taip ir nutiks, jeigu jūs patys nežengsite žingsnio GYVENTI taip, kaip norisi. Jeigu nesekate savo širdimi, tai ateityje laukia gailestis ir svajonės apie tai, ką norėjote turėti, bet taip ir nepavyko. Gal ir negalite išvengti apgailestavimų, tačiau jūs galite rinktis. Aš geriau gailėsiuosi dėl to, ką padariau, negu dėl to, ko nepadariau.

Puikūs dalykai niekada nenutinka komforto zonoje 

Aš skaičiau daug žymių ir sėkmingų žmonių istorijų ir supratau viena – kiekvienas jų darė tai, kas jiems kėlė baimę. Kiekvienas jų priėmė sunkius sprendimus. Kiekvienas jų žengė žingsnį iš savo komforto zonos.

Taip pat skaitykite: Mokymo trenerė Agnė Zinkevičiūtė: keli klausimai sau padės išvengti gyvenimo, kuris nepatinka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius