Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 22

Charizmatiškų žmonių savybės: ar esate vienas iš jų?

Charizma – paslaptinga asmens trauka, tai, kas neapčiuopiama, sunkiai apibūdinama, bet akivaizdžiai juntama ir veiksminga. Charizmatiški žmonės kelia aplinkinių susižavėjimą, jie kaip magnetas traukia į save kitus ir dažniausiai yra sėkmingesni bei įtakingesni.
Vyras.
Vyras. / Fotolia nuotr.

Ši savybė yra įgimta ar įvaldoma? Pasirodo, yra būdų, padėsiančių sustiprinti savo charizmą. Adme.ru siūlo pasidomėti, kokie gi yra charizmatiški žmonės.

Jie gerbia visus žmones

Nesvarbu, su kuo jiems tektų bendrauti: su svarbiu klientu ar su pardavėju – charizmatiški žmonės visada yra mandagūs. Jie supranta, kad nėra kuo nors ypatingi ar geresni už kitus ir visada gerbia savo pašnekovą.

Jie laikosi „platininės“ taisyklės

Atidėkite į šoną savo išmanųjį telefoną ir išgirsktie, ką jums sako pašnekovas. Sutelkite dėmesį į pokalbį, užduokite klausimų – pamatysite, tai suveiks.

Sena kaip pasaulis „auksinė“ taisyklė mums sako: „Elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad kiti su tavimi elgtųsi.“ Tenka pripažinti, kad ši taisyklė turi šiokių tokių trūkumų: čia iš anksto daroma prielaida, kad visiems žmonėms reikia to paties. Tačiau visi mes esame skirtingi – vieniems reikia visuomenės pripažinimo, o kiti gi atvirkščiai nenori būti dėmesio centre. „Platininė“ taisyklė skelbia: „Elkis su žmonėmis taip, kaip jie nori, kad su jais būtų elgiamasi“, t. y. turėkite omenyje kiekvieno žmogaus charakterio savybes.

Taip pat skaitykite: Trumpas dosjė: kokie vyro bruožai patraukia moterį

Jie nemėgsta tuščių pokalbių

Žinote, kodėl varpas garsiai skamba? Nes jo vidus tusčias. Ar kada nors pastebėjote, kad pokalbiai apie nieką nesukelia pašnekovui jokių emocijų ar netgi vargina jį, o pelnyti jo simpatiją tampa „misija neįmanoma“. Norėdami pagyvinti nuobodų pokalbį, užduokite tokį klausimą, į kurį žmogui būtų įdomu atsakyti. Tikras, nesuvaidintas susidomėjimas žmogumi visada sukelia jo simpatiją jums.

Jie sutelkia dėmesį į žmogų

Charizmatiški žmonės domisi ne tik savimi, bet ir kitais žmonėmis. Tiesa, daro jie tai ne dėl to, kad norėtų patikti kitiems. Jie tai daro natūraliai ir nuoširdžiai. Atidėkite į šoną savo išmanųjį telefoną ir išgirsktie, ką jums sako pašnekovas. Sutelkite dėmesį į pokalbį, užduokite klausimų – pamatysite, tai suveiks.

Jie nesistengia įtikti ir patikti

Nedera savęs girti ir statyti ant pjedestalo. Charizmatiškam žmogui net nešautų į galvą vardinti savo privalumus ir stengtis žūtbūt įrodyti, kokie jie ypatingi. Jie supranta, kad stiprus noras įtikti ir patikti atstumia, o ne pritraukia.

Jie mato skirtumą tarp nuomonės ir fakto

Kai vyksta arši diskusija, charizmatiški žmonės išlaiko šaltakraujiškumą. Jie nebijo pasakyti savo nuomonės, bet tuo pačiu leidžia pašnekovui suprasti, kad tai ne faktas, o tik jų asmeninė nuomonė. Supraskite, aplinkui daug žmonių, kurie taip pat turi savo nuomonę.

Jie yra tikri

Paprasta: jie yra tokie, kokie yra. Ne paslaptis, kad visiems patinka žmonės, kuriais galima pasitikėti, su kuriais būtų galima „eiti į žvalgybą“. Niekas nemėgsta veidmainių ir melo.

Taip pat skaitykite: Ar galima išlaikyti vyrą seksu?

Jie yra sąžiningi

Tiesa, būti visada sąžiningu nėra taip paprasta. Norėdami būti sąžiningi, nekalbėkite blogai apie kitus žmones, neskleiskite gandų ir elkitės taip, kaip yra būtina. Kartais toks elgesys gali ką nors įžeisti, bet tai yra teisingiausias kelias į pripažinimą.

„Fotolia“ nuotr./Šypsena
„Fotolia“ nuotr./Šypsena

Jie šypsosi

Žmonės yra linkę nesąmoningai kopijuoti pašnekovo kūno kalbą. Jeigu norite patikti, pokalbio metu tiesiog nusišypsokite. Pamatysite, jums irgi nusišypsos.

Jie stengiasi atrodyti gerai, tačiau ne per daug

Kai vyksta arši diskusija, charizmatiški žmonės išlaiko šaltakraujiškumą.

Charizmatiški žmonės supranta, kad tinkama išvaizda ir bent jau minimalus tvarkingumas yra toks pat svarbus, kaip, pavyzdžiui, namų sutvarkymas prieš ateinant svečiams. Tai pagarbos ženklas.

Tačiau atminkite – išvaizda yra svarbu, bet vien grožio neužtenka.

Jie myli gyvenimą

Charizmatiškam žmogui gyvenimas – tai laimės kupinas nuotykis. Ir tai nereiškia, kad jie neturi problemų. Jie tiesiog supranta, kad problemos – tai laikina. Jeigu kažkas klostosi ne pagal planą, tiesiog pagalvokite, kad rytoj bus geriau negu yra šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius