Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 18

Populiariausių kalėdinių augalų penketukas

Nėra nieko smagiau ir gražiau, kai namus įvairiomis spalvomis papuošia dailiausios kalėdinės gėlės. Juk kai lauke siautėja pūga, gyvi ryškiaspalviai augalėliai teikia jaukumo ir šilumos. Štai keli populiariausi kalėdiniai augalai, kurie labai papuoštų jūsų namų interjerą ir net vaišių stalą.
Puansetija
Puansetija / Fotolia nuotr.

► Puansetija (Kalėdų žvaigždė)

Greičiausiai kiekvienas mūsų matė pastaraisiais metais itin išpopuliarėjusią ryškiai raudonos spalvos (nors būna ir kitokių) puansetiją. Įdomu, kodėl žmonės taip pamėgo ją? Tai vienas iš tų augalų, kurių grožis atsiskleidžia būtent gruodžio mėnesį, kai dienos būna pačios trumpiausios, naktys niūriausios, o žmonės suirzę ir pavargę nuo nesibaigiančio šventinio šurmulio... Tad ryški Kalėdų žvaigždė – puikus būdas praskaidrinti nuotaiką ir papuošti namų interjerą! Kadangi ši gėlė nepakanti šalčiui, neskubėkite jos pirkti šaltą dieną iš gatvės prekeivio.

► Rojaus obuoliukai

Mažutėliai, ugniaspalviai uogas primenantys obuoliukai gali nuostabiai papuošti jūsų šventinį stalą. Jie tinkami ne tik įvairiems patiekalams ruošti ar juos gardinti. Gėlių parduotuvėse galima įsigyti jų šakelių ir pamerkti vazoje arba apipurkšti sidabro ar aukso spalvos dažais. Taip papuošti jie atrodys ir dailiai, ir šventiškai.

Fotolia nuotr./Rojaus obuoliukai
Fotolia nuotr./Rojaus obuoliukai

► Kalėdinis kaktusas

Per patį švenčių įkarštį ryškiausiais žiedais apsipilanti gėlė – tikrų tikriausias artėjančių Kalėdų pranašas. Lyg ryškiaspalviais fontanais trykštantys raudoni, rožiniai žiedai ypač gražiai atrodo žiemos fone. Beje, dabar galima įsigyti ir kitų įvairiausių spalvų kalėdinių kaktusų: geltonų, baltų, violetinių, purpurinių...

Fotolia nuotr./Kalėdinis kaktusas
Fotolia nuotr./Kalėdinis kaktusas

► Bugieniai

Tai sodriai žali augalai su ryškiai raudonomis uogelėmis, ypač gražiai derantys kalėdiškai papuoštuose namuose, tinkami dekoruoti šventinį stalą, eglutę ar kalėdinį vainiką. Krikščionybėje bugienio lapai simbolizuoja kančią, o uogos – kraują. Šis augalas yra amžino gyvenimo ir atgimimo simbolis. Viena iš biblinių legendų pasakoja, kad ten, kur žengęs Išganytojas, po jo kojomis išdygdavę bugienių krūmai. Kai kuriuose paveiksluose, kūriniuose Kristus vaizduojamas ne su erškėčių, o su bugienių vainiku. Tačiau svarbiausia, kad šis augalas nuostabiai papuoš jūsų namus ir sušildys širdis.

Fotolia nuotr./Bugieniai
Fotolia nuotr./Bugieniai

► Amalas

Kai kuriose šalyse nuo senų laikų puoselėjama tradicija per šventes vyrui ir moteriai pasibučiuoti po amalo šakele – tai esą atneša laimę. Nors ši tradicija mūsų kraštui nebūdinga, šis augalas visada sukuria kalėdinę ir šventinę nuotaiką. Dar vadinamas laumės šluota amalas yra pusiau parazitinis ir netgi nuodingas augalas, tad su juo patartina elgtis atsargiai. Vis dėlto, jei norėsite namus papuošti amalu, rinkitės visžales šakeles ir dekoruokite, pavyzdžiui, vainiką, derinkite su kitais kalėdiniais augalais.

Fotolia nuotr./Amalas
Fotolia nuotr./Amalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius