Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 13

Kodėl moterims patinka futbolas?

Kokia moteris visuomet tiksliai pasakys, kur yra jos vyras? Taip, našlė. Visą mėnesį mes, moterys būsime panašios į ją, nes žinosime, kur galime rasti savo vyrus: prie televizoriaus bare, pas draugus arba namuose.
Futbolo sirgalės.
Futbolo sirgalės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyrai ir futbolas neatsiejamas kaip peilis ir šakutė. O štai kelios priežastys, kodėl mes, moterys, mėgstame futbolą, žiūrime jį ne tik namuose, bet ir mielai patraukiame į triukšmingus barus.

Mums patinka reginys. Gražu gi. Aikštėje 22 vyrai sekioja kamuolį. Raumeningos kojos, greitis, ištvermė, nevažomos emocijos... Kaip nesižavėti tokiu reginiu, net jeigu ir visų žaidimo taisyklių neišmanai iki smulkmenų?

Beje, ar žinote, kaip mes, moterys, aiškiname nuošalę? Įsivaizduokite, kad esate su drauge prekybos centre. Tu ir kita varžovė pamatėte TĄ PAČIĄ rankinę. Parduotuvė tuoj užsidarys, reikia skubėti, todėl tu sviedi rankinę savo draugei, kuri kaip tik bėga prie kasos, kaip beje, ir ta entuziastinga varžovė, tikėdamasi, kad rankinė atiteks būtent jai. Taigi čia esminis niuansas – ta tavo draugė neturi išsiveržti į priekį toliau nei varžovė (ar susilyginti su ja) rankinės perdavimo metu. O jei išsiveržia – viskas, nuošalė, damos!

Pavydo kurstymas – saldus malonumas. Taigi nuo rankinės grįžkime prie kamuolio ir vyrų, žinoma. Kai tokios aistros kunkuliuoja stadione ir žiūrovų tribūnose (ir baruose), sutinkame, jog paskui labai sunku saviškiui vyreliui įrodyti, kad jis yra vienintelis patraukliausias, geidžiamiausias ir mylimiausias, ypač kai šis girdi mūsų dūsavimus: „Aaaa, o tas koks gražuuus, velnias!“ arba „Atsiduočiau nedraugavus, šis tikrai vertas nuodėmės…“. Visai sveika vyrą paerzinti, kad mes sugebame pastebėti patrauklius vyrus ir už miegamojo ribų. Perspėjimas – pagyras futbolininkams dozuokime.

Dėl aistros sugebame aukotis. Einame sirgti už mėgstamą komandą išsipiešusios karo spalvomis, rėkiame, veržiasi mūsų aistra iš iškilių krūtinių, blizga akys, kaista skruostai… Jeigu jau palaikyti mėgstamą komandą, tai iš širdies, nesvarbu, kad mėnuo bus skausmingas piniginei, paplonėsiančiai dėl išlaidų alui, traškučiams ar skrudintai duonai. Dėl Diego Forlano ar vaikiško veidelio Fernando Torreso nieko negaila. Nuo liepos vidurio sėsime ant grikių dietos, ir bus tvarka.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Forlanas.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Forlanas.

Mums patinka, kad... jiems patinka. Mes keliame rankas aukštyn, šokinėjame, spiegiame, nuo emocijų degame kaip deglai. Džinsai, aptempti marškinėliai, ne visai padoraus gylio iškirptė ir laisvė būti savimi. Tokios natūralios ir emocingos mes patinkame vyrams ir, svarbiausia, tai žinome. Tada esame jų genties dalis – savos, mielos ir geidžiamos. Ir mums patinka taip jaustis, po velnių!

Čia nepamatysi vyrų su alaus pilvais. Turime omeny, stadione, nes bare tokių vyrukų it prarijusių futbolo kamuolį – pilna. Netgi kampuotojo Rooney tokio neįsivaizduojame, o juo labiau profesionaliųjų vartininkų Gianluigi Buffono ar Ikero Casillaso. Futbolininkai – dailiai sudėti, tvirti, raumeningi vyrai, kuriuos veda į priekį viena mintis – nugalėti. O mums, moterims, imponuoja lyderiai. Net jeigu ir nepasiseka kokį kartelį, vis tiek jie mums – čempionai. Kad ir su tais juokingais triusikais.

„Scanpix“ nuotr./Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Buffonas.
„Scanpix“ nuotr./Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Buffonas.

Galime pamiršti virtuvę. Kol vyks čempionatas, galime pamiršti, kad namuose yra viryklė. Kam tai rūpi? Na, vaikų alkanų nepaliksi, o visa kita... Žinoma, galime pamiršti netgi depiliaciją ir plaukų dažymą – vargu ar pastebės mūsų išvaizdos pokyčius vyrai, užvaldyti San Paulo stadiono magijos, lažybų ir aistringų ginčų. Tačiau futbolo aikštės veja ir ta prižiūrėta – neapsileiskime ir mes. Visiškai tikėtina, jog po purvinų rungtynių vyrams reikės gražių ir švelnių vaizdų. 

Idėjos intymaus gyvenimo paįvairinimui. Įneškite į miegamąjį įvairovės. Svieskite šalin peniuarą, paimkite senus savo marškinėlius ir žymekliu parašykite: „Aš tavo gražiausias įvartis“. Marijonas tikrai nesupyks dėl dainos perfrazavimo. Galite vyrą nubausti ir pasakyti: „Na, ką, teks mušti baudos smūgį. Žaidimo sąlygų pagerinimas – tau nereikės įveikti jokios priešininkų apsauginės tvorelės...“.

Seksas ir futbolas? Įmanoma. Susitarkite: kurio palaikoma komanda laimės, tas ir imsis iniciatyvos šį vakarą, o mylėjimosi pozą pasiūlys „pralaimėjęs“.

Futbolo terminų žodynas gali paįvairinti kasdienį jūsų bendravimą: geltona kortelė – už tai, kad vaiką pamiršo paimti iš darželio, raudona – už tai, kad drįso ginčytis su jumis, jog visai nepamiršo. Ryte žadina telefono žadintuvas? Pakeiskite jį švilpuku.

Kartais paprastumas veikia labiau nei visokie seksualūs nėriniai. Sportiniai šortai, marškiniai ir baltos kojinės. Fantazuokite: galite vyrui būti ne tik gražiausias įvartis, bet ir didžiausia viltis bei šviesiausia naktis (apsieikime be didžiausios žuvies šįkart). Na, o jei vyras supranta tik tiesioginį marketingą, tai pjaustykite futbolo kamuolį ir iš jo puselių pradėkite gaminti liemenėlę...

Padovanotas laikas sau. Jei vyras – aistringas futbolo sirgalius, visada galima pasidžiaugti geru laiku be jo. Knyga, pokalbis su seniai matyta drauge (kad ir Skype), pasivaikščiojimas su mama, pagaliau atriektos kelios valandos atidėliojamiems rankdarbiams – ko daugiau reikia? Galima puikiai išnaudoti tą laiką, kol vyras prilipęs prie televizoriaus. Tobula.

Futbolas – mados reikalas. O kur mada, ten ir moterys. Pasakyti bent penkias futbolininkų pavardes būtų privalumas, nekalbant, kad žinote, koks simpatiškas yra  „Liova“ (treneris Joachimas Loewas), kokiu numeriu papuošti Lionelio Messi marškinėliai ir kokia šukuosena prieš dvejus metus per Europos futbolo čempionatą visus stebino jaunas italų eržilas Balotelli. O kaip nežinoti Zinedine‘o Zidane‘o smūgio galva italui Marco Materazzi ar Maradonos „Dievo rankos“? Klasika, kaip juoda „Chanel“ suknelė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolo rinktinės treneris Joachimas Loewas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolo rinktinės treneris Joachimas Loewas.

Šukuosenos ir tatuiruotės. Nuo Ruudo Gullito laikų ševeliūros išties patobulėjo. Jau vien ką reiškia sulaižytas Ronaldo, lankeliu plaukus prilaikantis Forlanas ar „pašiauštukas“ Neymaras. Visa stiliaus galerija, o stiliui ir grožiui mes tikrai nesame abejingos. O kur dar kūną numarginusios tatuiruotės? Futbolininkai jas mėgsta. O kadangi tatuiruotės asocijuojasi su užsispyrusiais blogiukais, tai irgi pridedame šiam žaidimui (ir žaidėjams, be abejo) patrauklumo balų.

„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Mario Balotelli, Fernando Torresas ir Diego Forlanas.
„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Mario Balotelli, Fernando Torresas ir Diego Forlanas.

Atsiskleidžia jautrioji žaidėjų pusė. Jei yra galimybė pamatyti, kaip tas veržlusis žaidėjas po rungtynių spaudžia glėbyje savo atžalą, mes lydomės nuo tokių vaizdų. Stiprūs vyrai staiga tampa rūpestingais, jautriais tėvais. Tos vyrų emocijos ne tik žaidimo metu, bet ir jam pasibaigus, labai virpina mūsų, moterų, širdis. Banali tiesa, bet tiesa. Sutikite, žavingas derinys – geležinis kūnas ir aksominė širdis.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi (kairėje) ir Cescas Fabregasas su savo vaikais.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi (kairėje) ir Cescas Fabregasas su savo vaikais.

Galima sustiprinti kosminį ryšį su vyru. Rungtynės – puiki proga pasmalsauti, kuo domisi jūsų vyras, kodėl jam patinka vienas ar kitas futbolininkas, palaikyti jo mėgstamą komandą (jei savo favoritės neturite). Manote, vyrui nesmagu pasipuikuoti prieš kitus vyrus, kad jo moteris šiek tiek nusimano apie futbolą ir drauge žiūri, diskutuoja, spėja rezultatus? O jeigu nesikišate, labai tikėtina, jog vyro draugų kompanijoje gali atsirasti kokia stirna ir sirgti su savo mylimuoju. O jūsiškis lygins: „Šito žmona faina, drauge stebi rungtynes, o štai maniškei niekas neįdomu...“ Sustiprinkite ryšį su savo gyvenimo partneriu, eikite ir sirkite, plėskite savo akiratį iki futbolo stadiono dydžio!

Taip... Futbolo mėnuo prabėgs nepastebimai. Ir vyrai sugrįš į namus ir į mūsų gyvenimą. Ir tada vėl jiems reikės mūsų – supratingų, laukiančių, palaikančių ir mylinčių moterų. Tokių, su kuriomis jie galėtų jaustis čempionais, net jei neįmušė nė vieno įvarčio. Ir ką čia slėpti – mums patinka būti tais tvirtais stovinčiais vartais, kurių nenuverčia net praūžę futbolo čempionatai. Atlaikysim.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius