Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 02

Marijos laiškas mamai. „Tu mokei mane su margaspalviais drugeliais skristi gėlėtomis pievomis“

Mama kiekvieno žmogaus gyvenime vaidina bene svarbiausią vaidmenį, tačiau kiek dažnai mes jai dėkojame? Tikriausiai pernelyg retai. Būtent dėl to portalas Ji24.lt skelbia laiškų konkursą „Ačiū tau, Mama!“. Siūlome paskaityti Marijos laišką.
Drugelis
Drugelis / „Shutterstock“ nuotr.

Visus konkurse dalyvaujančius laiškus rasite ČIA.

Mama, mamyte mano brangiausioji...

Vos pradedu galvoti apie tave, jaučiu, kaip gerklėje pamažu didėja gumulas, pradeda virpėti lūpos,  ima trūkčioti ir krištolu spindėti akys.

Tiesiog kitaip negaliu, nors prabėgo daugiau nei dvidešimt metų, kai netekau Tavęs... Iš širdies, tarsi iš perpildytos taurės, nori išsiveržti neišsakyti, neparašyti, amžina meile, šiluma, pagarba alsuojantys padėkos žodžiai Tau.

Prisimenu,  kaip mane mokei pažinti raides, sudėlioti pirmuosius žodžius,  vasarą kartu su margaspalviais drugeliais skristi gėlėtomis pievomis. 

Kaip mokei rudenį rinkti lapus, o juos sudžiovinus ant balto lapo išgauti nuostabiausius kūrinius, kaip mokei žiemą, paspaudus šaltukui ir įsispraudus į pačiūžas, daryti įvairiausius viražus ant  užšalusio tvenkinio.

Tavo šilkinės rankos glostė, o švelnus balsas ramino, guodė mane, kai peršalusi karščiavau.

Nepamiršiu linksmo Tavo juoko ir kaip mėgdavai dainuoti. Iki pat širdies gelmių įstrigę tavo mėgstamiausios Janinos Miščiukaitės dainos „Būna dienų lyg tyčia“  žodžiai.

O tas sviestinių sausainiukų kvapas, riečiantis net atokiausių kaimynų nosis, saldi sriuba, skrudintos vištienos kepenėlės... Deja, nespėjai man visų gyvenimo receptų perduoti. Bet Tavo stebuklingas, optimizmu trykštantis gyvenimo džiaugsmas, energija, tikėjimas, viltis ir meilė – viskas  liko manyje, viskas gyva, kaip tas jaunas, žalias pavasario želmenėlis, kurį auginai ir puoselėjai.  

Jaučiu Tau ilgai ir giliai brandintą gėrį, meilę, nuoširdumą bei didelį dėkingumą.

Ačiū, ačiū, Tau, šviesiausias saulės spindulėli, visada esi ir liksi  mano širdyje.

Tavo Marija


Šis tekstas dalyvauja portalo Ji24.lt rengiamame konkurse „Ačiū tau, Mama!“. 

Daugiau apie konkursą ir jo sąlygas rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Konkurse gali dalyvauti merginos ir vaikinai, moterys ir vyrai, kurie norėtų viešai paskelbti savo laišką Mamai ir padėkoti jai už pirmąją šypseną, kuria ji sutiko jus atėjusį į pasaulį, nors tos akimirkos ir neprisimenate.

Už pirmą garsesnį žodį, kuris skatino susimąstyti ir pagalvoti. Už priekaištingą jos tylą, kai iškrėtėte eilinę kvailystę, o tik vėliau pastebėjote, kad mamai tai kainavo gilesnę raukšlę veide ar per anksti pabalusius plaukus... Išliekite savo jausmus brangiausiam žmogui ir laimėkite rėmėjų isteigtus grožio prizus.

Rėmėjai
Rėmėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius