Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 02

Naujajame „Ji“ numeryje dovana – knygelė „Velykui stalui“ ir balandžio horoskopas

Ar žinote, kad pirmoji šv. Velykų diena būdavo švenčiama namuose – į svečius tą dieną niekas neidavo. Parėję iš bažnyčios, su šventėmis sveikindavo namiškius ir visa šeima sėsdavo prie šventinio stalo... Plačiau apie Velykų tradicijas ir vaišių receptus rasite knygelėje „Velykų stalui“.
Archyvo nuotr./ Žurnalo „Ji“ balandžio mėnesio viršelis (Nr. 14)
Archyvo nuotr./ Žurnalo „Ji“ balandžio mėnesio viršelis (Nr. 14)

Naujajame numeryje pasiūlysime ir keletą interjero puošybos idėjų. Namų interjero dekoravimas per Velykas – palyginti naujas reiškinys, tačiau naudojama simbolika siekia ne vieną šimtmetį. Apie tai, ką reiškia velykiniai atributai ir kaip jais skoningai ir paprastai papuošti namus, sužinosite atsivertę straipsnį „Šventiški namai“. O kaip ši šventė švenčiama kitose šalyse, kokios tradicijos vyrauja svetur ir Lietuvoje, skaitykite rubrikoje „Spektras“.

Ir žinoma, koks gi numeris be balandžio horoskopo! Astrologė, dvasinio ugdymo centro „Udumbara“ vadovė N. Gabija Wolmer sako, kad šis mėnuo žada būti spalvingas kaip margutis. Bus visko – ir gerų, ir blogų dienų. Pasak astrologės, sėkmingasis periodas prasidės paskutinę mėnesio dekadą. Jei smalsu, ką jūsų zodiako ženklui pranašauja žvaigždės, nepraleiskite numerio temos.

14-ajame „Ji“ numeryje kaniterapinės pagalbos centro įkūrėja Iveta Šikšniuvienė pasakoja, kad kaniterapija plačiai taikoma daugelyje šalių. Paprastai  į vaikų ar senelių namus vykstama su didžiuliais dovanų, buityje reikalingų daiktų nešuliais. Tačiau mūsų pašnekovė ir jos bendraminčiai į globos įstaigas keliauja turėdami kitokį tikslą — padovanoti besąlygiškos meilės ir šilumos, kurią skleidžia šunys. Plačiau apie tai – interviu „Šunys padeda sveikti“.

Taip pat skaitykite: 12 požymių, kad švaistote gyvenimą vėjais

Daugeliui lietuvių ypač aktuali ir jautri tema – emigrantai. Skaitydami straipsnį „Manau, atėjo metas grįžti namo“, sužinosite, kodėl prieš septynerius metus į Airiją su žmona išvykusiam Aidui Guliokui dabar ne taip paprasta sugrįžti.

Tiems, kuriems smalsu, kaip gyvena garsenybės, atskleisime 10 faktų apie merginų grupės „Man-go“ lyderę Rima Petrauskytę-Malašičevę. Neseniai ji dalyvavo unikaliame projekte „Delfinai ir žvaigždės“. Apie naujus vandens bičiulius ir kitus įdomius dalykus – tiesiai iš Rimos lūpų.

Turbūt pritarsite, kad pasakos, filmai ir knygos apie bokšte įkalintą princesę, pamotės engiamą Pelenę ir jas išgelbėti pasiruošusį princą ant balto žirgo neatsiejamos nuo vaikystės. Kone visos mergaitės užauga tikėdamos, kad sutiks svajonių princą ir su juo gyvens ilgai ir laimingai. Bet gyvenimas – ne pasaka... Apie tai skaitykite straipsnyje „Pelenės, princai ir kita romantika“.

Taip pat skaitykite: Sudėtingi likimai: žmonės, ilgus metus praleidę priverstinėje ar savanoriškoje izoliacijoje

Laisvalaikiui siūlome praplėsti akiratį ir „nukeliauti“ į Turkiją. Ar žinote, kad aplankyti Stambulą, buvusį Konstantinopolį, tapo labai patogu, kai „Turkish airline“ pradėjo vykdyti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus. Trys valandos lėktuve, ir tu jau Rytų ir Vakarų kultūrų persmelktame miestų mieste. Taigi virtuali kelionė gali greitai tapti realia, jei tik panorėsite (straipsnis „Stambulas: kur susitinka Europa ir Azija“).

„Moteris, kuri nesikvepina, – neturi ateities“, – sakė legendinė dizainerė Coco Chanel. Tačiau, kaip nepaskęsti svaigių kvapų jūroje ir išsirinkti tą vienintelį aromatą? Plačiau apie tai – straipsnyje „Savojo aromato beieškant“.

Na, o tiems, kurie domisi sveika mityba, – straipsnis „Mitybos rekomendacijos miestiečiams“. Įrodyta, kad miestų gyventojai kur kas dažniau skundžiasi įvairiais negalavimais. Ar gyvenant dideliame mieste įmanoma ilgiau išlikti sveikam ir darbingam? Taip, jeigu laikomasi sveikos gyvensenos principų. Vienas iš jų – tinkama mityba...

Taip pat skaitykite: Asmeninių pokyčių konsultantė pataria, kaip susirasti svajonių partnerį

Ilgai šėlusios britų aktorės Kate Winslet gyvenimo vėtros, rodos, nurimo. Tris kartus ištekėjusi ir trijų vaikų susilaukusi moteris šiandien jaučiasi saugi, laiminga ir vis dar perspektyvi. Plačiau apie šią garsenybę  sužinosite atsivertę straipsnį „Po audros“.

Žinoma, nepamiršome ir mėgstančiųjų gaminti. Naujajame numeryje patarsime, kaip pasiruošti naminio majonezo patiems. Net ir nevalgantys jo per Velykas neiškenčia nepagardinę juo kiaušinių – juk tai tradicinis valgis! 

Kiekviena šventė turi tradicinį pyragą. Velykoms kepamas keksas, vadinamas Velykų boba. Dar mūsų senoliai tikėjo, kad šv. Velykų rytą pirmas kąsnis turėtų būti bažnyčioje šventintos Velykų bobos gabalėlis. Tik jo suvalgius dera tiekti šventinius pusryčius – tada šeimynykščiai visus metus bus sveiki ir stiprūs. Išsikepti galite ir jūs.

Smagių eksperimentų virtuvėje, jaukių švenčių ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius