Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Optinė apgaulė: depresija sergančios merginos tatuiruotė atskleidžia du klastingos ligos veidus

Oregono valstijoje (JAV) gyvenančiai Bekah Miles (20 m.) praėjusiais metais buvo diagnozuota depresija. Po šios diagnozės mergina nusprendė ant kojos pasidaryti tatuiruotę, kuri įprasmintų jos kovą su šia klastinga ir žmogaus psichologiją stipriai paveikiančia liga.
Bekah Miles tatuiruotė
Bekah Miles tatuiruotė / „Facebook“ / Bekah Miles nuotr.

Tatuiruotės nuotrauka mergina pasidalijo ir savo „Facebook“ paskyroje, kartu nusprendusi papasakoti ir savo istoriją. Itin didelio susidomėjimo internete sulaukusi ir diskusijas apie depresiją įplieskusi tatuiruotė yra tarsi optinė apgaulė – žvelgiant į tatuiruotę iš priekio, matosi angliškas užrašas „I'm fine“ (liet. „Man viskas gerai“), tačiau jei į tatuiruotę pažiūrėtumėte iš Bekah perspektyvos, tai yra iš viršaus, tuomet perskaitytumėte visiškai ką kitą – „Save me“ (liet. „Gelbėkite mane“).

VIDEO: Bekah Miles istorija

Ši tatuiruotė ir pačios Bekah Miles išpažintis yra nuoširdi įžvalga į tai, kaip išties yra sudėtinga susitvarkyti su savo emocijomis sergant depresija. Pasidalijusi naująja savo tatuiruote „Facebooke“ Bekah Miles rašė:

„Šiandien aš pripažįstu tai, ką žinojo tik nedaugelis jūsų. Pagaliau, aš esu pasiruošusi prabilti apie savo psichinę ligą.

Praėjusiais metais man buvo diagnozuota depresija, tačiau kalbant atvirai, manau, kad ja sergu jau gerokai ilgiau. Dabar suprantu, kad ši liga man trukdo tinkamai gyventi.

Taigi, šiandien pasidariau šią tatuiruiruotę ant kojos – manau, kad jai ši vieta tinkamiausia, nes čia geriausiai ir atsiskleidžia dviguba jos prasmė. Pažvelgę į mane iš priekio matysite užrašą „I'm fine“, tačiau aš matysiu visai kitokius žodžius – „Save me“.

Taip pat skaitykite: Psichoterapeutė Jolanta Bičkienė: „Vieną klastingiausių depresijos formų gali slėpti ir šypsena“

Ši tatuiruotė ganėtinai tiksliai apibūdina depresija sergančio žmogaus savijautą – aplinkiniams toks žmogus atrodo visiškai normalus ir galbūt netgi linksmas, tačiau iš tiesų viduje jis patiria didžiulę kovą. Tai kas gi toji depresija?

  • Depresija man – tai dienos, kai jaučiuosi liūdna be jokios priežasties.
  • Depresija – tai rytai, kuomet jaučiu, jog nesugebu atsikelti iš lovos.
  • Depresija – tai begalinis nors miegoti arba atvirkščiai – didelė nemiga.
  • Depresija – tai namų ruošos darbai, kurių niekada neužbaigiau, nes paprasčiausiai nesugebėjau jų padaryti.
  • Depresija – tai nervinė krizė, kylanti dėl visiškų smulkmenų.
  • Depresija – tai persivalgymas arba visiškai dingęs apetitas.
  • Depresija – tai naktys, kuomet ašaros bėga be jokios priežasties.
  • Depresija – tai 25 kilogramų svarmuo man ant pečių, kurį kartu su savimi nešiojuosi kiekvieną dieną.
  • Depresija – tai poreikis nuolatos ieškoti veiklos prasiblaškymui, kad netektų net ir kelioms minutėms likti vienai su savo mintimis.
  • Depresija – tai nukentėjusios draugystės, kurios nutrūko dėl mano negebėjimo tinkamai funkcionuoti.
  • Depresija – tai skaudžios ir baisios mano mintys.
  • Depresija – tai ašaros, kurios rieda dėl to, jog nesuprantu, kodėl jaučiuosi taip apgailėtinai net ir tada, kai, atrodo, turėčiau būti laiminga...

Man be galo sunku atvirai kalbėti apie tai, kaip iš tiesų aš jaučiuosi, tačiau manau, kad apie depresiją turi sužinoti visi. Psichologinės ligos yra rimta problema, tačiau kažkodėl mūsų visuomenė jas priima ganėtinai pašaipiai. Depresija nėra joks pasirinkimas ar išsigalvojimas ir tikrai gali būti, kad vienu ar kitu gyvenimo tarpsniu ir jums teks ją patirti. Tad kodėl taip nenorime apie ją kalbėti?“

 

(Dear mom and dad, please don’t kill me over this permanent choice. I want you to hear me out.)Today, I am coming out...

Posted by Bekah Miles on Sunday, August 23, 2015

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius