Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24

Žavios idėjos jūsų sodui

Kad žalioji sodo oazė džiugintų akis, reikia ne tik daug darbo, bet ir išmonės. Kuo ją pagražinti, gali patarti ne tik specialistai, bet ir jūsų skonis bei norai. Įdomu, o kas gi šiais metais sodų erdvėse griežia pirmuoju smuiku?
Angelo skulptūra sode
Angelo skulptūra sode / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Miskantai Gėlės

► Skulptūrėlių renesansas

 

Nekalbame apie kičinius sodo puošybos elementus. Svarbiausia nepadauginti jokių ryškiaspalvių nykštukų, varlyčių ir antyčių, o geriau įsigyti klasikinio stiliaus skoningą skulptūrėlę, kuri idealiai atsiskleistų išpuoselėtame sode. Ypač kerinčiai atrodo angelai. Jie sodui suteikia paslaptingo žavesio ir jaukumo. Suprantama, ir šiuo atveju galioja taisyklė „geriau mažiau nei perdaug“.

 

Rožių sugrįžimas

 

Dar ne per seniausiai rožės daugelyje sodų buvo nustumtos į antrąjį planą. Tačiau pastaruoju metu į madą jos grįžta su trenksmu. Kad ir kaip būtų, klasika yra klasika. Rožės yra, buvo ir bus sodo karalienės. Kartais lepios, kartais išrankios, tačiau neabejotinai nuostabios, užburiančios savo aromatu ir švelniais aksominiais žiedlapiais, alsuojančios prabanga, žavinčios mažais ryto rasos lašeliais... Tikrai verta jas sugrąžinti savo sodus, gėlynus.

 

Rožės
Shutterstock nuotr. / Rožės

 

► Margaspalviai vazonai

 

Paties įvairiausio dydžio, spalvų... Jie puikiai įsilies į sodo erdvę ir suteiks kraštovaizdžiui žavaus paprastumo. Dar įdomiau, jeigu nuspręsite juose auginti ne tik gėles, bet ir žoleles, vaistažoles, braškes, avietes, daržoves, vyšninius pomidoriukus, agrastus, serbentus.

 

Gėlės vazonuose
Shutterstock nuotr. / Gėlės vazonuose

 

► Laukų augalai

 

Nuostabiai sode atrodo tikrų pievų ir laukų dvelksmas: šiūruojančios smilgos, viksvos... Taigi žymūs sodininkai pataria: jei norite jaukios lauko aplinkos, pasidomėkite dekoratyviaisiais eraičinais, miskantais, kurie žavi skirtingomis spalvomis ir sukuria neįtikėtinai jaukią atmosferą. O jei dar viksvinių augalų apsuptyje pastatysite dailų suoliuką... Argi ne romantiška?

 

Miskantai
Shutterstock nuotr. / Miskantai

 

► Kvapios darželių gėlės

 

Gardžiai kvepiantys augalai ne tik užburia savo aromatu, bet dargi privilioja drugelius, bites ir kitus vabzdžius. Tokie augalai dabar labai ant bangos. Ir ne be reikalo. Dūzgiantys ir kvapūs gėlių krūmai suteikia sodui tikros gyvybiškos jėgos ir natūralumo. Na, o natūralumas pastaraisiais metais ypač patrauklus ir madingas. Būtinai išbandykite lelijas, kvapiąsias vakarutes, rožes, Davido budėjas, bijūnus, jurginus, lubinus ir daugelį kitų gėlių, kurias taip mielai augino mūsų močiutės.

 

Bijūnai
Shutterstock nuotr. / Bijūnai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius