Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 26

Moteriškiausi Guinnesso rekordai

Moterys ne prasčiau nei vyrai sugeba pasiekti rekordų. O svarbiausia – jie tikrai verti dėmesio. Kai kurie galbūt juokingi, kai kurie – itin moteriški, pavyzdžiui, akimis neaprėpiamas batelių skaičius, tačiau visi verti pamatyti, bent jau virtualiai.
Barbių kolekcija
Barbių kolekcija / Scanpix nuotr.

♦ Didžiausia Barbių kolekcija

Gaila, tačiau jau seniai mergaitės nebenori mielos ir jaukios Skudurinės Onutės, o renkasi išpustytą Barbę. Kai kurios jų taip susižavi šia lėle, kad nusprendžia kolekcionuoti Barbes, o vėliau patenka ir į Guinnesso rekordų knygą. Pavyzdžiui, tokia yra Bettina Dorfmann iš Vokietijos. Per 19 metų (nuo 1993 m.) namuose ji sukaupė net 15 000 Barbių! 53-ejų metų sulaukusi Betina Barbes įsimylėjo dar būdama maža mergaitė, o šiandien jos kolekcijoje galima aptikti ir pačias naujausias, ir tokias, kurios gali būti pavadintos vintažinėmis, pavyzdžiui, firmos „Mattel“ sukurtas lėles dar 1960-aisiais...  Pačios mieliausios Betinai yra 1967–1972-ųjų Barbės, mat šios išsiskiria spalvingais drabužiais, įdomiomis šukuosenomis ir akį traukiančiais įvaizdžiais. Beje, brangiausia jos kolekcijoje Barbė kainuoja daugiau kaip 10 000 dolerių.

VIDEO: Didžiausia Barbių kolekcija

♦ Ilgiausios kojos

Retas vyras nenulydės dailiosios lyties atstovės žvilgsniu, kuri demonstruos ilgas, it nulietas kojas, ar ne? O jeigu jos pačios ilgiausios pasaulyje? Sutikite, vaizdelis tikrai prikaustys! Svetlana Pankratova, kuriai 42-eji, pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip moteris, galinti džiaugtis ilgiausiomis pasaulyje kojomis. O jos tikrai atrodo tobulai, ypač kai jų ilgis – 132 centimetrai.

VIDEO: Ilgiausios kojos
♦ Labas, „Hello Kitty“!

Ištikimiausia „Hello Kitty“ gerbėja galime pavadinti Asako Kandą iš Japonijos. Sukaupusi daugiau kaip 4500 atributikos su viena mieliausių katyčių, ji vadinama pasaulio rekordininke. Kolekciją kurti Asako pradėjo būdama 11-os – nuo paprasčiausių trintukų, pieštukų ir kitų mokslui reikalingų dalykėlių. Tačiau viskas baigėsi tuo, kad moteris, sulaukusi ketvirtosios dešimties, dar ir dabar dėl meilių katyčių eina iš proto! Ir nors kai kurie žmonės pašiepia tokią Asako aistrą ir sako, kad ši įstrigusi kūdikystėje, moteriai tai nė motais. Namuose vyrauja rausva spalva, o „Hello Kitty“ atributika išmargintos ne tik pagalvėlės: kolekcijoje gausu lipdukų, net ventiliatorius, keptuvė, skrudintuvas, jau nekalbant apie drabužius, užuolaidas... Trumpai tariant, Asako namai – tikras rojus „Hello Kitty“ gerbėjams.

VIDEO: Labas, „Hello Kitty“!

♦ Seniausia lengvojo kultūrizmo atstovė

Šiais laikais, kai gražia figūra negali pasigirti net visai jaunos merginos, 74-erių Ernestine Sheperd tampa tikrai malonia išimtimi. Kai žmonės išleidžia krūvą pinigų neva jauninančioms procedūroms, kremams ir kitokio plauko šedevrams, ši moteris drąsiai teigia, kad jaunystės paslaptis – pratimuose. Pažvelgus į jos kūną, tuo nesuabejos net didžiausias skeptikas. Ernestine ne tik sportuoja, bet ir kasdien nubėga ir keletą mylių. Taigi patarimas visoms ir visiems, kurie mano, kad sportas skirtas tik jaunimui: moteris lengvuoju kultūrizmu pradėjo užsiimti tik įžengusi į šeštąją dešimtį... Taigi valia turi neišmatuojamą galią.

VIDEO: Seniausia lengvojo kultūrizmo atstovė

♦ Didžiausia batų kolekcija

Šių metų vasarą anapilin išėjusi amerikietė 58-erių Darlene Flynn į istoriją įeis nenumaldoma savo meile batams. Ši moteris tikrai pranoko visas pasaulio moteris. Ir pranoko taip, kad pateko į Guinnesso rekordų knygą. Kolekcionuoti batus ji pradėjo 2001-aisiais po skyrybų. Iki mirties jų buvo sukaupusi net 16 400 batų porų! Tiesa, ne visi jie buvo avimi – juk porcelianinių kurpaičių taip lengvai neapsiausi. Kaip atrodė namai, kuriuose gyveno Darlene su tūkstančiais batų? Juose buvo pilna batų tematikos ir nesvarbu, kas tai būtų, ar krištolinė figūrėlė, arbatinukai, puodeliai, muiliukai ar bet koks kitas aksesuaras...

VIDEO: Didžiausia batų kolekcija

♦ Seniausia gimnastė

87-erių Johanna Quaas tikriausiai džiaugiasi būdama seniausia ir lanksčiausia gimnaste pasaulyje. Ji sporto salėje atlieka tikrus stebuklus. Be to, tokiame amžiuje džiaugtis štai tokia figūra – argi ne gyvenimo dovana?! Apie pasiektą rekordą Johanna sako: „Noriu visiems parodyti, kad niekada nėra vėlu.“ Pritariate? Tiesa, reikia paminėti, kad gimnastika ji susižavėjo sulaukusi 50-ies, o pirmosios varžybos įvyko, kai jai suėjo 56-eri.

VIDEO: Seniausia gimnastė

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius