Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 22

Pakaitinė mama rekordininkė

Ją galima pavadinti tikra rekordininke! Net 13-ai šeimų ši moteris padovanojo galimybę tapti tėvais.
Pakaitinė mama rekordininkė Carole Horlock
Surogatinė mama rekordininkė Carole Horlock
Temos: 1 Mama

Nors šiuo metu pasaulyje yra ne viena pakaitinė motina, pasiryžti tam net 13 kartų (ką jau kalbėti apie tai, kad moteris dar turi dvi suaugusias dukras) atrodo lyg filmo scenarijus... Gal todėl 13-asis Carole Horlock kūdikis buvo paskutinysis – juk moteriai jau 46-eri.

Atiduoti ką tik gimusį mažylį daugeliui gimdyvių atrodo baisiausia, kas tik gali nutikti, tačiau tik ne Carole. Ji sako, kad matydama, kaip ką tik iškepti tėveliai žvelgia į kūdikį, ją užlieja didžiausias džiaugsmas – juk, kad ir kaip būtų, moteris  prie to prisidėjo iš visos širdies.

Paskutinis gimdymas ir paskutinis mažylis. Tai įvyko visai neseniai. C. Horlock sako, kad šįkart tai buvo itin sudėtinga. Net palyginti su tuo, kad anksčiau ji išnešiojo ir pagimdė trynukus! 18 valandų trukę sąrėmiai baigėsi cezario pjūviu. Moteriai šis paskutinis gimdymas buvo sunkus tiek psichologiškai, tiek fiziškai.

Dar 1995 metais, tuomet būdama vos 27-erių, vieniša mama su dviem dukromis Steffanie, kuriai šiandien jau 22-eji, ir dabar jau devyniolikmete Megan tiesiog dirbo skalbykloje ir nė negalvojo, kad kada nors bus žinoma visame pasaulyje. Akivaizdžiu postūmiu tuo metu ryžtis pakaitinei motinystei Carol buvo apie tai atsitiktinai perskaitytas straipsnis. Taigi Carol nusprendė padėti toms poroms, kurios negali susilaukti vaikų, bet to nori labiau už viską pasaulyje.

Moteris prisimena: „Nors buvau gana jauna, jau keliskart išsiskyrusi, likau su dviem mergaitėmis. Megan tuo metu buvo vos metukai. Mąsčiau, ką joms galėsiu duoti dirbdama skalbykloje?“

Nuo to laiko Carole pagimdė 8 mergaites ir 5 berniukus. Taigi iš viso –13 vaikų (iš jų pora dvynukų ir trynukai). Moters teigimu, pats gimdymo procesas jai mielas širdžiai. „Dauguma žmonių mano, kad esu pamišusi, tačiau dievinu tą momentą, kai kūdikis išvysta pasaulį“, – teigia C. Horlock.

Kadangi pakaitinės motinystės paslaugos neįteisintos Didžiojoje Britanijoje, moteris iš vaikų tėvų gaudavo tik tam tikrą pinigų sumą (maždaug nuo 10 000 iki 15 000 svarų), skirtą jos išlaidoms.

Beje, C. Horlock, kitaip nei kitos pakaitinės motinos, tėvams nekelia ypatingų reikalavimų, tarkime, kasmet siųsti mažylio nuotraukas. Tačiau tik gimusių kūdikių fotografijas ji saugo nedidelėje dėžutėje savo fermoje, kurioje gyvena su gyvenimo draugu Paulu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius