Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 21

Vidinio laikrodžio paslaptys: kada geriausias laikas mylėtis, o kada – apsilankyti pas odontologą?

Mokslininkai sako, kad nuo vidinio mūsų laikrodžio priklauso emocijos, poreikiai ir net gebėjimai. Per 24 valandas nuolat kinta mūsų gyvenimo ritmas, kuris yra veikiamas hormonų, kūno temperatūros, kraujo spaudimo, ir taip reguliuoja nuotaiką bei energingumą.
Rytas
Rytas / „Shuterstock“ nuotr.

Ką apie vidinio laikrodžio paslaptis atskleidžia ekspertai?

Geriausias laikas mylėtis – 5.48 val.

Skiriasi ne tik porų libido, bet ir laikas, kada jos nori mylėtis. Juk jei vienas yra „pelėda“, o kitas „vyturys“, tuomet dažniausiai kyla įvairiausių nesusikalbėjimų. Tačiau mokslininkai ir čia yra pasiruošę mums padėti, kadangi tikinama, jog paroje kiekviena pora atras laiką, patį tinkamiausią seksui. Užteks pažvelgti į fiziologiją.

British Medical Journal žurnale publikuotas tyrimas atskleidžia, jog saulės spinduliai padeda pakilti testosterono lygiui, kadangi stimuliuoja atitinkamą smegenų dalį. Taigi, kylanti saulė tiek vyrams, tiek moterims, kaip tikina sekso terapeutė Geraldine Myers, dovanoja aukščiausią hormono testosterono lygį. Paprasta – rytas yra geriausias laikas mylėtis ir džiaugtis orgazmu, o jeigu norite tikslesnio laiko, prašom – 5.48. Beje, pasak italų mokslininkų, šiuo metu lengviausia pasiekti orgazmą.

Vida Press nuotr./Mieganti pora
Vida Press nuotr./Mieganti pora

Dažniausiai patiriamas širdies smūgis – 6.53 val.

Harvardo universiteto mokslininkai atskleidžia, jog rytas, o tiksliau, paskutinė miego fazė gali būti pavojingiausia dėl širdies smūgio rizikos. Intensyvus miego laikotarpis skatina širdį išnaudoti kuo daugiau deguonies, o šis procesas skatina prabudimą. Taip pat kūnas išskiria daugiau adrenalino tam, kad atsibustume ir dėl šios priežasties gali būti neigiamai paveiktos vainikinės širdies arterijos.

Taip pat skaitykite: Natūralūs būdai įveikti migreną

Populiariausias prabudimo laikas – 7.35 val.

Remiantis apklausa, britai dažniausiai rytais iš lovos pašoka 7.35 val. Priežastis, kodėl mes prabundame, ta, kad iš gilios miego fazės pereiname į „lengvesnę“. Tuo metu mūsų smegenis veikia didelis budrumo hormono oreksino kiekis.

Norite sužinoti tikslų svorį? Geriausias laikas lipti ant svarstyklių – 7.40 val.

Net 61 proc. žmonių, kurie laikėsi šios taisyklės ir svėrėsi ryte, išlaikė tą patį svorį per 6 mėnesių laikotarpį, palyginti su tais, kurie lipo ant svarstyklių gerokai dažniau ar vėliau.

Sutikite, logiška, kad tiksliausiai svorį atskleidžia rytinis pasisvėrimas, t. y. prieš pusryčius. Štai Browno universiteto mokslininkai taip pat tikina, kad tai puikus būdas išlaikyti savo svorį.

Jų tyrimo duomenimis, net 61 proc. žmonių, kurie laikėsi šios taisyklės ir svėrėsi ryte, išlaikė tą patį svorį per 6 mėnesių laikotarpį, palyginti su tais, kurie lipo ant svarstyklių gerokai dažniau ar vėliau. Tikinama, kad tiksliausio svorio žinojimas padeda reguliuoti ir išlaikyti esamus kilogramus.

123rf nuotr./Svarstyklės
123rf nuotr./Svarstyklės

Laimingiausi būname lygiai 8.00 val.

Nors rytas daugeliui nėra susijęs su laimingais pojūčiais, kadangi skubame, stresuojame ir dažnai niekur nespėjame, tačiau štai Cornellio universiteto tyrėjai teigia priešingai. Jų tyrimo lauku tapo socialinis tinklas „Twitter“, o jame, pasirodo, laimingiausios žinutės buvo parašytos būtent šiuo dienos laiku nepriklausomai nuo savaitės dienos, tad mokslininkai mano, kad šiuo atveju išties matoma biologinio laikrodžio įtaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius