Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 21

6 dalykai namuose, kuriuos reikėtų valyti ar keisti kasdien

Šveisti namų nepatinka niekam, tačiau yra keletas vietų kiekvieno jūsų namuose, kurios valymo prašosi praktiškai kiekvieną dieną.
Kempinės
Kempinės / „Fotolia“ nuotr.

Kokios tai vietos, portalui huffingtonpost.com vardija Melissa Maker, populiaraus kanalo „Youtube“ svetainėje „Clean My Space“ įkūrėja bei sumanytoja.

Koridorius

„Tai įėjimas į jūsų namus ir būtent dėl to labai svarbu pasirūpinti savo koridoriuko švara. Jau vien dėl to, kad nuo tvarkos šioje vietoje priklausys ir jūsų bendra būsena grįžus namo“, – tikina M. Maker.

Specialistė pataria grįžus namo niekuomet nenumesti pirkinių ant žemės, turėti vietą raktams pakabinti bei sudėti pašto dėžutėje rastai makulatūrai. Taip pat tam skirtoje vietoje sukabinti lauko drabužius bei pasidėti batus ir grindis plauti kuo dažniau, mat koridoriuje nešvarumai itin greitai kaupiasi ir paskui išsinešioja po visus namus.

Rankšluosčiai indams valyti

„Daugelis namų šeimininkių rankšluosčius indams valyti dažnai naudoja paprasčiausiai rankoms nusisausinti ar nusivalyti gaminant valgį, tačiau tai didelė klaida jau vien dėl to, kad tokiu būdu ant šių rankšluosčių, kuriuos vėliau naudojame indams valyti, patenka itin daug bakterijų nuo nešvarių mūsų rankų. Jei negalite to išvengti, bent jau pasistenkite rankšluosčius keisti kiekvieną dieną ir plauti juos aukščiausioje skalbimo temperatūroje“, – pataria M.Maker.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas namuose kuria ir kaupia neigiamą energiją

Kempinė

Indus kasdien plaudami kempine net nesusimąstome, kiek daug ant jos iš tiesų gali būti nešvarumų, pelėsio ir įvairiausių bakterijų. Moksliniai tyrimai įrodė, kad vienas veiksmingiausių būdų greitai visus šiuos nešvarumus nuo jos pašalinti yra mikrobangų krosnelė. Kiek drėgnoką kempinę pakanka įdėti į mikrobangų krosnelę vienai minutei ir ištraukus nuo jos pasišalins net 99 proc. bakterijų.

Kitas būdas, kurį rekomenduoja M. Maker, – kempinę penkias minutes pavirinti karštame vandenyje.

Virtuvės ir vonios spintelės

Virtuvėje esančios spintelės, ant kurių ruošiame maistą, taip pat ganėtinai greitai susiteršia, tad jas, kaip ir spinteles vonioje, taip pat derėtų valyti kiekvieną dieną.

„Laikykite purškiamąjį buteliuką ir mikropluošto šluostę po kriaukle, kad kasdien galėtumėte apsivalyti paviršius, ant kurių kaupiasi daugiausia nešvarumų. Tuo pačiu patarčiau kasdien valyti ir vonioje esančių spintelių paviršius bei tualeto durų rankeną ir šviesos jungiklius, mat ant šių vietų taip pat kaupiasi netikėtai daug bakterijų“, – pataria M. Maker.

Televizoriaus pultelis

„Jis tiesiog padengtas purvu ir bakterijomis. Tad pultelį patarčiau valyti kiekvieną dieną. Tą patį vertėtų daryti ir su savo išmaniaisiais telefonais. Tik pagalvokite, ką galėjote liesti savo rankomis, prieš tai į jas paimdami telefoną“, – perspėja M.Maker.

Jūsų rankinės apačia

„Sėdėdama restorane rankinę galbūt pasidedate ant žemės, lankydamasi parduotuvėje ją laikote ant nešvarių prekystalių, o grįžusi namo ją nušveičiate ant virtuvinio stalo? Ar kada susimąstėte, kiek daug bakterijų ir nešvarumų gali ant jos būti? Patarčiau savo rankinės dugną kasdien bent jau perbraukti šlapia servetėle, kad išvengtumėte nereikalingų bakterijų ir palaikytumėte švarą savo namuose“, – tikina specialistė.​

TAIP PAT SKAITYKITE: Rankinė išdavikė: ką šis aksesuaras gali apie jus atskleisti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius