Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar moterys tikrai silpnoji lytis?

Kai buvome mažos, suaugusiųjų dėmesį žadindavome trapiu vaikišku bejėgiškumu ir naiviais kaprizais. Na, kuris gi tėtis nenupirks savo mažylei lėlės, kai ši ašaroja ir įnoringai trepsi kojytėmis. Deja, nemažai moterų mažos mergytės sindromo neatsikrato net suaugusios.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Ar tikrai esame silpnos

„Vyrai niekada nepraleidžia progos pabrėžti, jog mes, moterys, esame kvailesnės,“ –  skundžiasi silpnoji lytis. Kodėl taip yra? Ogi todėl, kad pačios kuriame kvailučių įvaizdį. Norite būti gerbiama? Nesimaivykite ir parodykite tai, ką iš tiesų sugebate. Juk seniai aišku, kad moterys vadinamos silpnąja lytimi tik formaliai. Iš tikrųjų nė velnio mes nesilpnos ir giliai širdyje visos tai žinome. Likimo užspeistos į kampą, padarytume viską, apie ką, sakome, nė nenutuokiame. Ir vinį įkaltume, ir varžtą įsuktume, ir automobilio padangą pakeistume, ir netgi pinigus pelningai investuotume.

„Seniau be vyro nesugebėdavau žengti nė žingsnio. Jis mokėdavo mokesčius, taisydavo mano automobilį, tvarkydavo banko sąskaitas ir pan. Tokiuose reikaluose buvau visai „žalia“. Netgi į kelionę viena bijodavau išvažiuoti – manydavau, jog nesugebėsiu įsėsti į reikiamą lėktuvą ar nesusigaudysiu užsienio valiutoje. Globojama vyro gyvenau lyg šiltnamyje. Bet… vieną dieną mano jaukiai pastogei atėjo galas – vyras mane paliko. Visi rūpesčiai užgriuvo mano pečius. Tada ir supratau, kad viską sugebu pati. Ir visada sugebėjau, tiesiog kai vyras viskuo rūpinosi, buvo patogu galvoti, kad nieko nesugebu“ – dalijasi patirtimi Auksė.

 

Kodėl vaidiname

Kodėl prieš vyrus kai kurios moterys vaidina „blondines“?

Viena vertus,  taip parankiau. Vyrai mano, kad be jų mes kaip be rankų, ir didžiuodamiesi kala į sieną vinį, pildo mokesčių kvitus savimi pasitikinčio žmogaus poza demonstruodami: „Štai, žiūrėk, kvaila moteriške, kaip tai daroma!“ Į tai tik patikliai linksime galva ir džiaugiamės išsivadavusios nuo įkyrių darbų.

Kita vertus, vaidinti bejėges – slidus reikalas. Palengvindamos sau buitį nejučia įsikinkome ir į antrarūšio žmogaus jungą. Užtat paskui nereikia piktintis, kad vyrai niekina mūsų protinius sugebėjimus. Juk pačios jiems į rankas įteikėme „dievybės“ skeptrą.

 

Tiesa yra tokia

Ar vyrai gali pamilti naivią kvailutę? Kai kada. Yra vyriškosios lyties atstovų, kuriems patinka globoti, pabarti, patarti, paglostyti. Kaprizinga mergytė jiems puikiausia partnerė. Bet… tai jokiu būdu ne visavertė meilė. Veikiau gailesčiu praskiestas švelnumas arba įsipareigojimas ginti ir globoti, kitaip tariant, tėviškas požiūris.

Ar vyrai gali gerbti bejėgę ir silpną būtybę? Niekada. Gerbti galima tik lygiavertį arba stipresnį už save. Silpnų niekas niekada negerbė ir negerbs. Geriausiu atveju užjaus ir pasiūlys nosinę ašaroms nusivalyti.

 

3 didžiosios elgesio su vyrais klaidos

Kaip išlikti trapia moterimi ir neprarasti orumo?..

1. Neapsimeskite, kad nieko nenutuokiate apie dalyką, kurį iš tikrųjų išmanote kuo puikiausiai.

Kai moteris besąlygiškai atsiduoda vyro globai, šis mielai ima vairą į savo rankas. Jam visai malonu vaizduoti proto galiūną ar stipruolį Heraklį ir žioplai moteriškei diriguoti, kaip reikia gyventi. Kokia jam iš to nauda? Gana dažnai vyrai su pasimėgavimu rūpinasi antrąja puse ne dėl to, kad pademonstruotų begalinę meilę ar prielankumą. Ne! Jūsų silpnumas ir nesigaudymas situacijose skatina jų ambicijas ir kursto savimeilę. Kuo jūs dedatės žioplesnė, tuo vyras jaučiasi galingesnis ir įtakingesnis.

Negi tikite, kad vyrų giminė dievina silpnas trapias būtybes, o protingų, mokančių už save pakovoti moterų nemėgsta. Iš tiesų yra atvirkščiai:  silpnas būtybes giliai širdyje jie niekina, bet su jomis  paprasčiau, mažiau vargo ir nervų. O šalia tvirtos moters juk neužsnūsi ant laurų, turi būti budrus, visada pasitempęs, kad nenušluostytų nosies.

 

2. Nerodykite vaikiškų kaprizų ir nevaizduokite įsižeidusios mergytės, kai iš tiesų pykstate ir turite tam priežastį.

Gailiu balseliu skundžiatės, kad vyras jūsų nepaiso? Užuot atvirai ir ramiai pasakiusi, jog jis elgiasi kiauliškai ir jums jau visa tai stovi galugerklyje, paleidžiate dūdas? Vaidinate nuskriaustą ir dejuojate tada, kai reikėtų tiesiog atsistoti ir išeiti?

Gal metas suaugti ir „reanimuoti“ savo moterišką orumą. Žinoma, tai nelengva. Juk nuo mažens mums įteigta, jog geroms mergaitėms demonstruoti tvirtybės nedera. Štai todėl daugelis moterų nuryja gerklėje stringantį įniršio kamuolį ir „perjungia“ pojūčius į „moteriškesnes“ emocijas: liūdesį, baimę, graužatį ar savigailą. Nors… iš tiesų tuo metu kunkuliuoja iš pykčio ir turi tam motyvą.

Kam ta veidmainystė? Na… verkti ir dejuoti saugiau, tam nereikia tiek pastangų nei pasakyti, ką iš tiesų manai. Dargi ir vyrams tai parankiau…

 

3. Nevaidinkite sutrikusios ar praradusios orientaciją tada, kai jaučiatės priešingai.

Netgi vyrai kartais nori pasijusti silpni ir bejėgiai. Juk malonu, kai tave lepina, rūpinasi, paglosto galvą. Akimirkai grįžti į vaikystę yra visiškai normalu ir visai nereiškia, jog esi skystablauzdis. Paprasčiausiai tai atpalaiduoja, ir tiek.
Jei noras vaidinti bejėgį kūdikėlį lydi nuolat – tai nieko gera nežadantis ženklas. Ypač tai aktualu moterims. Psichologų nustatyta, kad iškilus problemoms jos kur kas dažniau kiša galvą kaip stručiai į smėlį. „Brangusis, nieko apie tai neišmanau. Tu vyras, tu žiūrėk“, „Ak, man per sunku“, „Oi, aš negaliu“ – klasikiniai moterų pasiteisinimai, kurie, pačios žinote, nieko neverti.

Problemos tam ir yra, kad jas spręstumėte. PATI. Jos grūdina valią, ugdo asmenybę.

 

Brandžios moters elgesio strategija

1. Brandi, nepriklausoma moteris žino, ko nori ir moka tai pasiekti.

2. Jei reikia vyro pagalbos, ne verkšlena ir ne apsimetinėja, jos paprašo.

3. Šeimines problemas su vyru sprendžia ne isterišku ašarojimu, o lygiaverčiu dialogu ir logiškais argumentais.

4. Ji sugeba pati užsidirbti pinigų ir kaprizingai netrypčioja kojomis, kad vyras nenuperka pėdkelnių.

5. Nevaizduoja kvaišos vien tam, kad įtiktų vyrams.

 

Kokia moteris kelia vyrų pagarbą?

• Tokia, kuri yra asmenybė – tvirta ir pasitiki savimi.

• Nesižemina, nevaidina naivios ir pati nesikaria ant kaklo.

• Yra įdomi pašnekovė. Domisi ne tik lūpų dažais, apatiniu trikotažu ir vaikiškomis košytėmis, bet mąsto globaliau.

• Turi puikų humoro jausmą. Pasak vienos prancūzų apklausos, dauguma vyrų į gyvenimo drauges mieliau rinktųsi ne tokią gražią, bet šmaikščią ir linksmą merginą.

• Moka likti paslaptinga ir nenuspėjama. Naivios moterys, kurių mintis galima skaityti kaip atverstą knygą, save gerbiančių vyrų nevilioja.

Svarbiausia! Bet kuriuo atveju neperlenkite lazdos. Jei save laikote savarankiška ir nepriklausoma, dar nereiškia, jog turite tampyti bulvių maišus ar remontuoti automobilio greičio dėžę. Norite būti tikra moteris? Leiskite ir išrinktajam pasijusti tikru vyru.

 

Taip pat skaitykite:

Santykių eksperto Darreno Wilko laimingos santuokos receptai

Patrauklumo formulė

5 ženklai, pranašaujantys santykių krizę

Psichologė Rasa Aukštinaitytė: „Konfliktas – tema pokalbiui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius