Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Kaip skalbti ir prižiūrėti megztus drabužius

Artėjanti žiema ir gūsingi bei vėsūs orai iš spintų verčia traukti pačius šilčiausius drabužius.
Megzti šalikai
Megzti šalikai / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Mezginiai

O kas gi geriau sušildys, jei ne megzti ir vilnoniai drabužiai. Jie yra ne tik praktiški, bet ir stilingi, juk šiluma iš mados jau tikrai niekada neišeis. Vis dėlto tokius drabužius reikia mokėti prižiūrėti, kitaip netruksite pastebėti, kad mėgstamas megztinis išbluko, išsitampė arba tiesiog tapo nebepatrauklus.

Siūlome atsižvelgti į šiuos tinklalapyje womanitely.com pateiktus patarimus, padėsiančius tinkamai prižiūrėti ir laikyti megztus dabužius.

Skaitykite etiketes

Nemanykite, kad etiketės prie drabužių siuvamos vien tam, kad erzintų jūsų odą. Jose pateikiama visa reikalinga informacija, kurią turėtumėte žinoti, norėdami tinkamai prižiūrėti ir skalbti drabužį, tad visuomet prieš mesdami jį į skalbiamąją mašiną, perskaitykite visą informaciją.

Na, o jei etiketės ant drabužio nėra, visuomet galite pasikonsultuoti su mezgimo siūlų pardavėjais, kurie tikrai žinos, kaip iš tokių siūlų numegztą megztinį derėtų prižiūrėti.

Skalbkite atskirai nuo kitų drabužių

Skalbiamojoje mašinoje skalbdami megztus drabužius, geriausia nemaišykite jų su kitomis medžiagomis. Tokio tipo drabužiai reikalauja ne tik kitokio skalbimo, bet ir kitų priemonių, tad verčiau juos skalbkite atskirai neaukštoje temperatūroje. Vilnonius megztinius galima skalbti ne šiltesniame nei 30 °C temperatūros vandenyje.

Megztiems drabužiams skalbti patartina naudoti specialiai jiems skirtas skalbimo priemones, kurių sudėtyje nebūtų baliklių, o jei nuspręsite skalbti rankomis, skalbimo priemonės niekuomet nepilkite tiesiai ant drabužio – taip galite vos per sekundę sugadinti jo spalvą ir tekstūrą. Dažytus megztinius rekomenduojama skalbti vandenyje su keliais šaukšteliais druskos ir šaukšteliu acto.

Taip pat skaitykite: Megztų drabužių pikas: madingi ir praktiški deriniai

Tiesa, nepamirškite drabužio gerai praskalauti vandeniu, kad nusiplautų visi valiklio likučiai, kitaip drabužis labai elektrinsis.

Jokių džiovyklių!

Jei namuose turite skalbinių džiovyklę, megztų drabužių į ją geriau nedėkite, kitaip rizikuojate sulaukti vieno iš dviejų rezultatų – jis arba susitrauks, arba išsitampys.

Megztus drabužius geriausia džiovinti natūraliai, o jei norite kiek pagreitinti džiuvimą, kuriam laikui drabužį įdėkite tarp dviejų rankšluosčių (taip greičiau susigers drėgmė) ir vėliau pakabinkite jį ant kėdės atlošo arba tiesiog padėkite ant lygaus paviršiaus.

Megztų drabužių jokiu būdu nederėtų džiovinti ant pakabos, kitaip jie labai greitai praras savo formą ir išsitampys, jų taip pat negalima ir gręžti – reikia tik nuspausti rankomis.

Kad neužpultų kandys

Megztus drabužius geriausia laikyti spintoje gražiai ir tvarkingai sulankstytus (ne pakabintus ar supakuotus į maišus), kitaip jie praras savo formą. Jei norite, kad drabužiai neprisigertų nereikalingų kvapų ir kad jų neužpultų kandys, į spintą padėkite ir keletą maišelių specialių drėgmę bei įvairius kvapus sugeriančių granulių. Nuo įvairių vabzdžių puikiai saugo levandų ir kedro kvapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius