Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 18

Netikėti plaukų lako panaudojimo būdai

Plaukų lakas ne tik jūsų šukuosenai suteikia apimties bei grožio, bet ir gali būti naudingas įvairiose buitinėse situacijose.
Moteris laiko plaukų laką
Moteris laiko plaukų laką / Fotolia nuotr.

Tinklapis goodhouse.ru pateikia netikėtus plaukų lako panaudojimo būdus. Išmėginkite!

Vikrūs kenkėjai

Vabalai, uodai, muselės – jeigu juos pagauti labai sunku, pabandykite tai atlikti su plaukų laku. Tiesiog papurkškite, tik būkite labai atsargūs. Nepamirškite, kad plaukų lakas – degus, tad bet koks atviro ugnies šaltinio ir lako duetas gali baigtis pavojingai.

Įverkite siūlą į adatą

„Išsitaršiusio“ siūlo įverti į adatos skylutę gali nepavykti net ir užkietėjusioms siuvėjoms. Išmėginkite siūlą „palyginti“ laku – papurkškite suteikdami siūlui formą – pamatysite, kad darbas taps daug lengvesnis.

Nepaklusnūs antakiai

Žinoma, ant veido purkšti plaukų lako nevalia, todėl užpurkškite jo ant ausų krapštuko ir palyginkite neklusnius antakius, kad jie išlaikytų norimą formą. Tik nepadauginkite!

Vaikiški piešinukai

Kai kuriuos mažylių piešinius norisi išsaugoti ilgai, todėl tam gali praversti jūsų plaukų formavimo priemonė. Tam, kad saugant piešinys neišbluktų ir nenusitrintų, papurkškite jį laku iš 30 cm atstumo.

Sausos gėlės

Laikui bėgant jų spalvos tampa išblukusios. Štai čia ir vėl galite išmėginti plaukų laką, kad sausų gėlių kompozicijos ilgiau džiugintų.

Irstančios pėdkelnės

Ne tik nagų, bet ir plaukų lakas geba kuriam laikui sustabdyti bėgančią pėdkelnių akį. Jeigu neturite galimybių išvengti šios bėdos ar tiesiog persimauti naujų pėdkelnių, plaukų lakas išgelbės iš tokios nemalonios situacijos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neįprasti būdai panaudoti aliuminio foliją buityje

Vaikiški piešinėliai kreidelėmis

Šis būdas neveiks, jeigu pasipils lietus, tačiau norėdami išsaugoti kreida pieštus piešinius ilgiau, tarkime, kurs nors ant sienos ar po stogeliu, išmėginkite plaukų laką.

Žiedadulkės

Nuo gėlių krentančios žiedadulkės gali priversti dažniau išsitraukti šluostę, tačiau galite ilgiau jas išlaikyti savo vietoje, o puokštę dailesnę, jeigu kiek į žiedus papurkšite plaukų lako. Apskritai tikinama, kad gėlių puokštė, nupurkšta laku, laiko kur kas ilgiau ir atrodo gražiau.

Žymės nuo kosmetikos ir dėmės

Jas lengviau pašalinsite, jeigu prieš skalbimą nupurkšite plaukų laku ir pavalysite. Beliks įmesti į skalbiamąją mašiną.

Įsielektrinimas

Pavyzdžiui, sijonas limpa prie kojų. Papurkškite delnus ir perbraukite audinį ir vidaus – ši problema jūsų nebeturėtų varginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius