Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 24

Šventinio stalo dekoras: išbandykite naujus spalvų derinius

Šią žiemą išbandykite kai ką nauja. Papuoškite savo namus stilingais šventiniais atspalviais, kurie tikrai nėra standartiniai.
Kalėdų stalo dekoras.
Kalėdų stalo dekoras. / Fotolia nuotr.

Žalia + Ruda

Spalvos, gamtoje pasitaikančios kartu, puikiai kartu dera dekoruojant namus, tad nebijokite pavyzdį imti iš motinos Gamtos. Tai ypač tinka derinant žalią ir rudą, dvi populiariausias žemės spalvas, naudojamas namų dekorui. Siekiant rafinuoto paprastumo, pabandykite žalią eglutę padekoruoti tik rudos spalvos ornamentais. Taip pat pamėginkite naudoti kelis žalios spalvos atspalvius ir dekoruodami šventinį stalą – rudas kankorėžis ir žalia lėkštė ar servetėlė.

Lino spalva + Balta

Neutralios spalvos interjero dizaine šio spalvos yra pačios saugiausios, bei puikiai tinka šventinėms dekoracijoms. Norėdami pasiekti kuklios elegancijos, derinkite baltą ir lino spalvas. Šis „mažiau yra daugiau“ požiūris yra nesenstantis ir lengvai taikytinas.

Patarimas: didesniems matmenims išgauti, papildykite šį derinį metališka spalva – nesvarbu, sidabro, aukso ar bronzos. Spalvų deriniui tai suteiks sluoksnių pojūtį.

Balta + Ruda

Balta ir ruda – tai paprastos, elegantiškos ir abiem lytims tinkančios spalvos. Taip pat ši kombinacija labai universali.

Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.
Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.

Žalia + Žydra + Balta

Nors prieš šventes žalia dažniausiai derinama su raudona, sezonine prasme ši spalva puikiai dera su žydra ir balta. Svarbiausia šiame spalvų derinyje tinkamas baltos spalvos kiekis. Stipraus balto fono pagalba, pavyzdžiui baltos eglutės ar staltiesės, spalvų gama, dažniausiai naudojama paplūdimio paklodėms ar burlaiviams, įgauna žiemišką išvaizdą.

Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.
Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.

Violetinė + Ruda + Bronzinė + Balta

Pasiduokite vyriškumui! Violetinės, rudos, bronzinės ir baltos spalvų kombinacija yra puikus būdas šį švenčių sezoną pridėti vyriško patrauklumo jūsų namams. Ruda bei bronzinė turi dominuoti, jeigu norite palaikyti pusiausvyrą. Šiek tiek „pažarstyti“ violetinės, suteikiančios akcentą, ir visu tuo papuošti baltą eglutę. Ypač prabangiai atrodys violetinės (alyvinės) ir bronzinės (aukso) spalvų derinys.

Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.
Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.

Turkio + Balta + Pergamentas

Rusvai gelsva kaip akcentas? Taip! Nors šventiniam dekorui turkio spalva dažniausiai derinama su brankamenio tonais bei metališkomis spalvomis, turkio bei prislopinto, neutralaus tono – tokio kaip pergamento – derinys ne toks banalus. Tai buikus būdas spalvofobams be didelio diskomforto į savo dekorą įtraukti prisotintų atspalvių.

Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.
Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.

Balta + Auksinė

Nuo tų laikų, kai smilkalai ir mira buvo priimtinos šventinės dovanos, aukso spalva buvo derinama su sidabro ir/arba violetine spalvomis. Norėdami suteikti šiai klasikinei spalvai šiuolaikiškumo dvasią, pabandykite derinti ją su balta. Šiltų aukso spalvos pustonių ir šaltos baltos spalvos priešprieša sudaro puikią pusiausvyrą.

Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.
Fotolia nuotr./Kalėdų stalo dekoras.

Fuksijos spalva + Augalų žalia + Balta + Raudona

Per pastaruosius keletą metų fuksijos tapo labai madingu atspalviu modernistiniame šventiniame dekore ir dažnai derinama su sidabro arba aukso spalva. Norėdami suteikti dekoruojamai patalpai šventinės dvasios, ryškiai rožinę (fuksijos) derinkite su ryškiai žalia, raudona ir balta spalvomis.

Švelniai rožinė + Purpurinė

Kramtomoji guma gali būti panaudota ne tik blogiausiai dantistui įteiktai dovanai. Retro ir kičo mylėtojai gali atgaivinti nostalgiškąjį 1950-ųjų toną, naudodami švelniai rožinę (tokią, kokia kadaise būdavo kramtomosios gumos spalva) kaip dominuojančią spalvą, šiek tiek prislopintą tamsia purpurinės spalvos didybe.

Žydra + Raudona + Balta

Šį švenčių sezoną modernistai gali šventėms suteikti vintažinio atspalvio, suderindami žydrą, raudoną ir baltą spalvas. 1950-siais, dekoratoriai šį žydrą atspalvį derino su gelsvai žalia ir/arba raudonai oranžine. Derindami šį žydrą atspalvį su raudona ir balta, mylima spalva gimsta iš naujo kaip šiuolaikinė šventinio periodo klasika.

Mėlyna + Raudona + Balta

Raudona ir balta yra ikoniškiausias šventinio sezono spalvų derinys, ir dėl to iš dalies galima padėkoti saldainių lazdelėms. Tačiau, priklausomai nuo to, su kokiomis spalvomis derinsite šią klasikinę spalvų kombinaciją, ji gali tapti šviežia ir smagi. Pabandykite mėlyną naudoti kaip dominuojančią spalvą, o raudoną ir baltą naudokite kaip akcentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius