Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 požymių, kad švaistote gyvenimą vėjais

Ir to net nepastebite – juk visi taip gyvena, ar ne? Tai taip įprasta, kad net esą nėra apie ką kalbėti? Bet jei pamėgintumėte bent mėnesį elgtis kitaip, daug kas pasikeistų. Pabandom?
Meilės tunelis, natūraliai suformuotas iš medžių Ukrainoje, Klevane
Meilės tunelis, natūraliai suformuotas iš medžių Ukrainoje, Klevane / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Šeima Psichologija

1. Jūs daug laiko eikvojate dalykams, kurie to neverti

Interneto žaidimai. Televizorius. Daug maisto. Daug alkoholio. Daug tuščių pokalbių. Sąrašą galima tęsti. Pamąstykite apie savo gyvenimą: kur ir kaip jūs leidžiate laiką? Ar tai atneša jums pasitenkinimą ir naudą?

2. Jūs nuolat skundžiatės

Savo darbu, savo viršininku, savo užmokesčiu, savo kaimynais ir vyru? Jeigu taip, jūs iš esmės nieko nekeičiate, bet spinduliuojate neigiamą energiją. Pasistenkite kalbėti apie tai, kas jus džiugina, ir apie tai, ką mėgstate, o ne apie tai, kas jums nepatinka.

3. Jūs netobulėjate

Nejudantis vanduo tvenkinyje užželia maurais. Taip ir mūsų protas – jei nesimokote ko nors naujo, stovite vietoje. Nauji iššūkiai grūdina.

4. Jūsų vidinis dialogas visada negatyvus

Jei nuolat galvojate, kad jums nepavyks gauti paaukštinimo ar įkurti savo verslo, nes nesate tokia protinga kaip X ir graži kaip Y, galvojate teisingai. Jums tikrai nepavyks. Kol taip galvosite. Ką begalvotumėte, tai netrukus ir taps jūsų realybe. Taigi – kontroliuokite mintis.

Taip pat skaitykite: Sulaukėte 30-ties? Štai kam turėtumėte ištarti „stop“

5. Jūs nepatiriate įkvėpimo

Ar kam nors jaučiate aistrą? Juk turi būti kažkas, ką darydami nejaustumėte bėgančio laiko – taip įtrauktų procesas. Susiraskite užsiėmimą, kuris džiugintų.

Kino teatro „Pasaka“ nuotr. /Flamenko
Kino teatro „Pasaka“ nuotr. /Flamenko

6. Jūs neplanuojate ateities

Jei neturite nei plano, nei tikslo, esate panašus į dreifuojančią valtį.

Smagu, kad išminčiai pataria gyventi šia diena ir džiaugtis šia akimirka, bet kartais verta nukreipti mintis į ateitį ir pagalvoti: kur einu ir kur noriu nueiti? Jei neturite nei plano, nei tikslo, esate panašus į dreifuojančią valtį.

7. Jūs bendraujate su žmonėmis, kurie jus traukia žemyn

Galbūt su jais miela ir paprasta, bet visada liksite ant to paties laiptelio: apkalbos prie taurės vyno... Be to, kaip visada reikės išklausyti jų skundus, kokia prasta valdžia, koks blogas oras ir koks nenusisekęs jų gyvenimas. Jei bendraudami nepatiriate jokių teigiamų emocijų, pagalvokite: ar su tais žmonėmis susitikinėjate? Kas, kad esate pažįstami nuo darželio laikų. Bendraukite su tais, kuriais žavitės.

Taip pat skaitykite: Romantika dviese: meilės filmų vakaras

8. Jūs esate priklausomi nuo savo telefono

Jūs iš tų, kurie nuolat siuntinėja SMS ir negali atsitraukti nuo telefono net pietaudami ar leisdami laiką su mylimu žmogumi? Apgailėtinas vaizdelis: pora ateina į kavinę pavakarieniauti ir abu, užuot meiliai bendravę, įlenda į savo telefonus...

9. Jūs švaistote pinigus

Yra didelis skirtumas tarp „aš noriu“ ir „man reikia“. Yra žmonių, paskendusių kredituose, bet vis vien perkančių brangius vardinius daiktus ir prabangius automobilius, nes jie niekaip negali atsisakyti sėkmės lydimo žmogaus įvaizdžio. Ko mums labiausiai reikia? Paprastų dalykų. Ir mylimo žmogaus šalia.

Fotolia nuotr./Taupyklė
Fotolia nuotr./Taupyklė

10. Jūs neišsimiegate

Jei aiškinate, kad esate per daug užsiėmę, kad galėtumėte normaliai išsimiegoti, labai klystate. Tai tik žalingas jūsų įprotis: ilgai naktinėti, o paskui skųstis, kad miego maža. Įpraskite nueiti miegoti daug anksčiau – pamiršite nuovargį ir susierzinimą.

Taip pat skaitykite: 5 gyvenimo pamokos, kurias suprantame per vėlai

11. Jūs neskiriate dėmesio savo kūnui

Nieko naujo: patys žinote, koks svarbus sportas ir sveika mityba. Ir ne todėl, kad pagaliau netektumėte tų papildomų kelių kilogramų. Sveikas gyvenimo būdas pirmiausia turi įtakos jūsų psichinei sveikatai ir bendrai savijautai.

12. Jums tiesiog nepatinka jūsų gyvenimas

Didžiausia kliūtis dažniausiai yra mūsų pačių mintys.

Jei nesijaučiate laimingi, laikas kažką keisti. Nelaukite, kol savaime kažkas išsispręs, kad laikui bėgant bus geriau, kad priprasite, kad visi taip gyvena. Metas išeiti iš komforto zonos! Didžiausia kliūtis dažniausiai yra mūsų pačių mintys (ne aplinkybės ir kiti žmonės), tad bandykime jas keisti!

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius