Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 būdai numesti svorio, kai miegate

Manote, kad tai neįmanoma? Knygos „The Sleep Doctor's Diet Plan: Lose Weight through Better Sleep“ autorius Michaelas Breusas sako, kad itin svarbu suvokti, koks mums svarbus geras miegas.
Mityba.
Mityba. / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma jo knygoje, miego problemos tapo sudėtinga daugelio moterų realybe, kadangi dailiosios lyties atstovės yra kamuojamos streso, hormonų svyravimo, nerimo, prastos nuotaikos, o visa tai dar ir apjungia augantis svoris.

M. Breusas gilinasi į miego ir svorio metimo ryšį, kaip miegas greitina medžiagų apykaitą, padeda deginti riebalus, sumažinti potraukį užkandžiavimui. Kokiomis taisyklėmis patariama vadovautis, rašoma portale rodalwellness.com.

Rinkitės pilno grūdo produktus

Baltų miltų gaminiai, kaip visi puikiai žinome, greitai pasotina, tačiau tas sotumo jausmas labai greitai išgaruoja kaip dūmas. Todėl keiskite šiuos angliavandenius sudėtiniais, kad jaustumėtės sveikiau bei ilgesnį laiką išliktumėte pasisotinę taip stabdydami norą užkandžiauti.

Nevalgykite po 19 val. – nebent rinktumėtės itin lengvus užkandžius

Pavyzdžiui, tam tinka jogurtas su saujele skaldytų graikinių riešutų, nedidelis indelis avižų košės, pilno grūdo skrudinta duonelė su šaukštu žemės riešutų sviesto.

Nepadauginkite baltymų ir kalcio

Rašoma, kad geriausia vakare valgyti sudėtinius angliavandenius ir ribotą kiekį baltymų. Baltymai ir kalcis, pasak rodalwellness.com, puikus pasirinkimas, kadangi jie padeda organizme gamintis melatoninui, kuris atsakingas už gerą miegą, tačiau per dideli jo kiekiai suteiks energijos ir miegoti tikrai nenorėsite.

Angliavandeniai mums padeda nurimti, nes skatina serotonino išsiskyrimą. Taip pat patariama vakare vengti maisto, kuris gali sukelti rėmenį, todėl aitrūs prieskoniai ir česnakas – prastas pasirinkimas.

Vakarienė be druskos

Druska dehidratuoja organizmą, skatina skysčių kaupimąsi, pilvo pūtimą. Specialistai sako, kad po itin sočios, pavyzdžiui, kinų virtuvės vakarienės, galime atsibusti šiek tiek patinusiu veidu. O kas ginčysis, kad tai netiesa? Geriausias vakarienės pasirinkimas – daržovės ir baltyminis maistas, pavyzdžiui, liesa vištiena.

Venkite valgyti produktus, kurie išblaško jūsų miegą

Tai būtų bet koks aštrus maistas, pomidorų padažas, gazuoti gėrimai, citrusiniai vaisiai, šokoladas, riebus, keptas maistas, česnakai, svogūnai, mėtos, taip pat – bet kokie produktai, kuriuose yra kofeino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius