Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 27

Gerų santykių zonos pagal fengšui

Susikivirčijote su mylimuoju? Jau kuris laikas svarstote, kad jus siejantis ryšys pasidarė vangokas ir reikėtų įpūsti naujos ugnies? Sužinokite, ką šiais klausimais rekomenduoja fengšui.
Interjero detalės
Interjero detalės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Fengšui Filosofija

Ši senovės kinų gyvenimo meno filosofija skirta energijų harmonijai palaikyti. O pastaroji būtina norint gyventi laimingai. Fengšui moko sutvarkyti savo aplinką taip, kad ji leistų skleistis meilei, padėtų gerinti žmonių tarpusavio santykius ir pan.

Pasak žinovų, kad savo namus (arba kurį nors kambarį) įrengus pagal fengšui taisykles, galima pakoreguoti savo kasdienį gyvenimą – pritraukti daugiau malonių išgyvenimų, suburti platesnį bičiulių, nuoširdžių žmonių ratą. Tokia permaina, pagal šią teoriją įvyksta tada, kai namų erdvėje gali laisvai tekėti šviesiosios energijos, o negatyviems impulsams pastatomos užtvaros.

Sėkmę nešantį “perversmą” rekomenduojama pradėti nuo pertvarkyti numatytos patalpos plano braižymo. Tą planelį įsprauskite į stačiakampį, kurį padalykite į devynis lygius langus. Gausite tinklą, kurio kiekvienas langelis simbolizuoja vis kitą gyvenimo sritį. Toks tinklas vadinamas “bagua” diagrama ir pasitarnauja sprendžiant, kurį plotą pastiprinti kokia energija, kad atitinkama gyvenimo sritis pasikeistų ir labiau atitiktų lūkesčius.

Ryšį su partneriais, pasak fengšui žinovų, smarkiai veikia energija, gimstanti tolimajame dešiniajame patalpos kampe. Kaip tik į šią kambario vietą turėtumėte atkreipti dėmesį, jei norite šiek tiek pakeisti santykius su partneriu. Jei turite galimybę spręsti, kaip ir kas bus išdėstyta visame būste, pasistenkite, kad miegamasis atsidurtų kaip tik tokioje vietoje – tolimame dešiniajame kampe. Taip pat verta gerai apgalvoti minėto ploto miegamajame apstatymą.

Tvarka – svarbus dalykas

Niekas taip nejaukia gyvenimo harmonijos kaip kasdienės aplinkos netvarka. Bet kaip, chaotiškai išdėlioti (ar net išmėtyti) daiktai trikdo gyvybinės energijos tėkmę. Tiesa, laisvai srūti šiai energijai trukdo ne tik netvarka. Fengšui požiūriu, energijų darną griauna per didelė gausa net ir labai tvarkingai sudėtų daiktų, ypač tokių, kurie susiję su liūdnais prisiminimais ir skaudžiais išgyvenimais.

Taigi, kai užsimosite prisikviesti į savo namus laimės dvelksmą, imkitės daryti tvarką. Verta be gailesčio atsikratyti visko, kas primena praeities nesėkmes, nepavykusius, nuvylusius ryšius (pakeisti gyvenimą įmanoma tik išsivadavus nuo to, kas buvo). Išneškite lauk visus jums nemielus daiktus, taip pat tuos, kurie nereikalingi arba yra įskilę ar kitaip sugadinti. Jei negalite to padaryti, bent užuolaidas pakabinkite naujas ar užtieskite kitą lovatiesę. Nuvalykite ir išsiurbkite dulkes nuo knygų, šviestuvų, paveikslų, veidrodžių. Į išvalytą, atnaujintą erdvę lengviau priplūs šviežios, geros, naujos ir sveikos energijos.

Šią permainą iškart pajusite: ir viduje pasidarys lengviau, šviesiau. Tai bus ženklas, kad esate pasirengę įsileisti į savo gyvenimą naują energiją bei su ja atkeliaujančius įvykius, žmones, mintis ir jausmus.

Miegamajame

Norint pritrauki partnerį arba iš naujo įžiebti jo aistrą, fengšui žinovų teigimu, svarbu pasirūpinti, kad miegamasis būtų tikrai maloni ir graži vieta, skatinanti teigiamas emocijas ir intymumą. Todėl pasistenkite, kad jame nebūtų nieko nereikalingo, pavyzdžiui, senų laikraščių arba krūvos lyginti sukrautų skalbinių. Gerosioms energijoms tekėti ir stiprinti dviejų žmonių sąjungą padeda… lengvai varstomos miegamojo durys. Taigi reikia prižiūrėti, kad nebūtų užgriozdintos daiktais, trukdančiais jas laisvai atidaryti ir uždaryti.

Lova turėtų stovėti taip, kad prie jos būtų galima prieiti iš abiejų pusių. Tokia miegamos vietos padėtis rodo atvirumą naujai patirčiai ir atradimams.

Netoliese tinka įkurdinti gerą energiją spinduliuojančius interjero elementus (pavyzdžiui, menišką skulptūrėlę, paveikslėlį, žvakidę). Beje, pasirenkant tokius daiktus patartina pasikliauti savo grožio pojūčiu ir intuicija.

Derėtų paisyti dar vienos fengšui taisyklės: visko turi būti po du. Pora šviestuvų gausina gyvybinės energijos srautą. Ištikimybę ir laimės pojūtį stiprina dekoratyvinių antelių pora. Delfinai simbolizuoja tobulą partnerystę, taigi jų skulptūrėlės ar paveikslas su jų atvaizdais kambaryje kurs artimam ryšiui palankią terpę.

Svarbus atributas, padedantis sukurti jaukų artumą, yra žvakės. Skleisdamos malonią šviesą jos išsklaido įtampą ir įkaitina emocijas. Žinoma, žvakių irgi reikėtų porinio skaičiaus. Svarbi ir žvakių spalva. Miegamajame nėra tinkamesnių už raudonas ir rožines, mat jos sėkmingai dera prie jausmų temperatūros. Smarkiai neapsiriksite, jeigu nuspręsite pasidžiaugti geltonos, baltos arba oranžinės žvakelių poros liepsnelėmis. Manoma, kad šios spalvos sutvirtina sąjungos pamatus. Taigi patartina ne tik retkarčiais miegamajame uždegti tokios spalvos žvakių, bet ir pasirūpinti, kad šių spalvų apskritai netrūktų interjere. Pavyzdžiui, kodėl nepasilepinus rožiniuose pataluose, šviestuvo neapsiautus gelsvu gaubtu, o užuolaidoms neparinkus oranžinio audeklo…

Tiesa, svarbu nepersistengti su tokiais intensyviais spalvos akcentais, mat miegamasis turi išlikti ir gaivinančio poilsio vieta.

Partnerystės laukas

Jei šioje jūsų būsto srityje įrengtas ne miegamasis, vis tiek pasirūpinkite, kad ten nestigtų meilės energiją žadinančių detalių. Aplinka bus palankesnė šiltiems jausmams skleistis, jeigu kambaryje pakabinsite šiltų spalvų šviestuvą, spalvoto stiklo krislų girliandą arba ant stalelio padėsite natūralaus krištolo.

Kristalai ir skaidrus stiklo krištolas sustiprina pozityviąją patalpos energiją, jie surenka ir subtiliai perskirsto erdvėje sklandančią šviesą. Šiomis paprastomis priemonėmis pavyksta apvalyti aplinką nuo joje pasklidusių neigiamų vibracijų. Skaidrių kristalų energija atveria žmonių širdis, o jų tarpusavio santykiams įpučia daugiau ugnies.

Partnerystės lauke viešpatauja Žemės stichija. Taigi darną šioje vietoje padeda palaikyti keramikos ir stiklo dirbiniai. Tai gali būti vazos, žvakidės, dekoratyvūs veidrodėliai, fajanso ir porceliano skulptūrėlės. Beje, ir ne miegamajame visų šių magiškų daikčiukų turėtų būti po du. Ypač kai pradedate ieškoti priemonių, norėdami sutvirtinti ryšį su mylimu žmogumi arba iš naujo įžiebti pradėjusią blėsti aistrą. Patartina net baldus sustatyti poromis, pavyzdžiui, verčiau pastatyti du fotelius nei vieną kanapą. Arba dvi mažas sofutes vietoj vienos didelės.

5 žingsniai darnos link pagal fengšui

1. Švarūs ir tvarkingi namai. Jokių nereikalingų daiktų. Ypač miegamajame.

2. Atsikratykite daiktų, kurie jums primena ankstesnį partnerį (jeigu tai buvo ilgalaikis ryšys, pakeiskite miegamojo baldus ar bent jau lovos čiužinį).

3. Būkite budrūs, kad namų partnerystės zonoje ir miegamajame neatsirastų “vienišų” daiktų. Nuotraukos, paveikslai ir skulptūrėlės turi vaizduoti laimingas poras – žmonių, gyvūnų, augalų, daiktų ir pan. Net gėlių toje vietoje turi būti porinis skaičius.

4. Miegamajame raskite vietos romantiškoms detalėms. Pamėginkite sužaisti jausmus gaivinančiomis spalvomis: jei nesiryšite rausvai nudažyti sienų, įsigykite rožinės ar avietinės spalvos patalynę. Lovos užtiesalą papuoškite minkštais kutais ar prašmatniais raukiniais. O ant lovos sukraukite kalną spalvotų pagalvėlių.

5. Kuo aiškiau apsispręskite ir atvirai prisipažinkite sau, ko tikitės iš partnerio. O tada tvirtai tikėkite, kad visa tai turėsite, ir netgi su kaupu.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius