Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvos skausmas orgazmo metu praneša apie rimtas sveikatos problemas

„Ne šiandien, brangusis, man skauda galvą“, – lyg kirviu nukerta mylima mergina, atsakydama į vaikino pasiūlymą pasimylėti. Šis pasiteisinimas tarp dailiosios lyties atstovių populiarus jau šimtus metų, tačiau mokslininkai atskleidė, kad galvą vis dėlto dažniau skauda vyrams ir ne prieš seksą, o po jo arba tiesiog sekso metu.
Įsimylėjėliai
Įsimylėjėliai / Shutterstock nuotr.

Remiantis statistika, pasaulyje maždaug 1 proc. žmonių bent kartą gyvenime patiria galvos skausmą lytinio akto metu arba po jo, o kai kuriuos šis gydytojų vadinamas orgazminis galvos skausmas kamuoja ir dažniau. Anot JAV dirbančio neurologo Jose‘o Billerio, nuo galvos skausmų sekso metu kenčiančių žmonių gali būti gerokai daugiau, tačiau jie tiesiog nesikreipia pagalbos, nes nemano, kad dėl šios būklės verta sunerimti.

Vis dėlto neurologas perspėja, kad orgazminis galvos skausmas, dažniausiai pasireiškiantis dėl migrenos ar patiriamo streso, gali pranešti ir apie rimtas ar netgi pavojų gyvybei keliančias sveikatos problemas: hemoragiją, smegenų aneurizmą ar netgi artėjantį insultą.

Fotolia nuotr./Jis ir Ji
Fotolia nuotr./Jis ir Ji

Jose‘as Billeris tikina, kad orgazminius galvos skausmus dažniausiai patiria vyrai, ir pagrindinė problema yra ta, kad apie šią būklę jie bijo ar tiesiog gėdijasi pasisakyti gydytojui.

„Orgazmo metu ar po jo kylantis staigus galvos skausmas gali būti nepaprastai stiprus ir varginti abu partnerius: vieną – dėl patiriamo skausmo, kitą – dėl partnerio atsisakymo mylėtis“, – atskleidžia neurologas ir norintiems šio skausmo išvengti pataria daugiau sportuoti, vengti alkoholio ir sveikai maitintis. Jei šie patarimai nepadeda, o skausmas vargina ir toliau, gydytojas rekomenduoja kuo skubiau kreiptis į neurologą, kad šis ištirtų ir paskirtų reikiamą gydymą.

Galvos skausmų sekso metu tipai

Anot neurologo Jose‘o Billerio, žmonėms būdingi trijų rūšių galvos skausmai sekso metu ar po jo:

Nestiprus skausmas prieš ar per orgazmą. Toks skausmas dažnai primena didelės įtampos sukeltą galvos skausmą ir ištinka dažniausiai prieš pat patiriant orgazmą, o jo metu dar labiau sustiprėja. Skausmo židinys – pakaušio ar kaklo sritis.

Žaibiškas skausmas. Toks galvos skausmas dažniausiai ištinka pasiekus orgazmo viršūnę ir gali baigtis labai staigiai arba trukti netgi kelias valandas po sekso.

Galvos skausmas po sekso. Tokie galvos skausmai varijuoja nuo labai silpno iki nepaprastai stipraus ir dažniausiai kyla iš karto po patirto orgazmo. Atsistojus galvos skausmas dažniausiai sustiprėja, todėl gydytojai pataria keletą minučių ramiai pagulėti lovoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius