Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 paprasti organizmo valymo būdai

Kai pristingame jėgų, dažniausiai kaltiname darbą, miego trūkumą ar stresą. Tačiau organizmas tokius pačius ženklus mums siunčia ir tuomet, kai teršiame jį valgydami bet ką ir bet kuriuo paros metu. Kaip išvalyti ir atjauninti jį? Štai dar keli būdai iš daugybės, kuriuos verta išmėginti.
Prieskoninės žolelės
Prieskoninės žolelės / Fotolia nuotr.

♦ Bent kartą per savaitę ryte tuščiu skrandžiu suvalgykite žalumynų ryšulėlį. Tai gali būti česnakų laiškai, salotos, salierai, krapai, petražolės. Tądien pasistenkite, kad į mitybos racioną nepakliūtų druska, cukrus ir duonos gaminiai. Bene daugiausia liaupsių galime priskirti petražolėms. Praėjus pusvalandžiui, galite valgyti šviežių uogų, vaisių ir daržovių. Žalumynai teigiamai veikia inkstus, o vaisiai, uogos ir daržovės suaktyvina žarnyno ir skrandžio veiklą, tad taip iš organizmo pasišalina viskas, kas mums nenaudinga.

♦ Valydamos organizmą, galite kasdien suvalgyti po pusę virto ir tarka susmulkinto burokėlio. Geriausia, jeigu prieš tai burokėlius dar permaišysite šaukšteliu alyvuogių, saulėgrąžų aliejaus. Valgykite tuščiu skrandžiu. Suvalgiusi burokėlius, po 5–10 min. patartina sukrimsti 1–2 nesaldžius obuolius.

♦ Išgerkite morkų sulčių. Ryte stiklinė šviežių, ką tik išspaustų sulčių aprūpins mus ne tik vitaminu A, naudingu plaukams, nagams, akims, bet ir išvalys organizmą, kepenis, kraują nuo toksinų. Tik nepadauginkite! Nes per didelis kiekis morkų sulčių gali suerzinti žarnyno veiklą.

♦ Valgydamos būtinai įmaišykite į maistą kelis šaukštus maistinių rugių sėlenų. Tai itin naudinga žarnynui, skrandžiui, palengvinamas virškinimo procesas, iš organizmo lengviau pasišalina nuodingos medžiagos.

♦ Tarp valgymo procesų galite išbandyti štai tokį skanėstą: sumaišykite 100 g šviežio medaus, 300 g, džiovintų abrikosų, 300 g juodųjų slyvų, 300 g figų. Sutrinkite viską iki vientisos masės ir valgykite po šaukštą. Galite užgerti vandeniu. Tokį receptą pravartu išbandyti kenčiančioms nuo vidurių užkietėjimo.

♦ Vakare arba ryte (būtinai nieko nevalgiusios) išgerkite stiklinę neriebaus kefyro. Galite įpilti šaukštelį augalinio aliejaus.

♦ Išbandykite štai tokią arbatą: sumaišykite po 100 g beržų pumpurų, 100 g šlamučių, 100 g ramunėlių, 100 g jonažolių. Valgomąjį šaukštą gautos arbatos užpilkite 500 ml vandens ir 20 min. palikite pastovėti. Praėjus nurodytam laikui, perkoškite arbatą ir pagardinkite šaukšteliu medaus. Gerkite ją prieš miegą ir paskui nieko nevalgykite, negerkite skysčių. Ryte šios arbatos gerkite likus 25 min. iki pusryčių.

Apie organizmo valymą taip pat skaitykite šiuose straipsniuose:

ORGANIZMO VALYMAS PAGAL TIBETIEČIUS

KADA IR KODĖL VERTA VALYTI ORGANIZMĄ

ORGANIZMO VALYMAS PAGAL AJURVEDĄ

GREITAI PARUOŠIAMA ORGANIZMO VALYMO „ŠLUOTA“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius