Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liekna ar laiminga. Ką renkatės?

Žinia, būti apkūnesnei už modelius šioje tobulumo besivaikančioje visuomenėje – psichologinis diskomfortas.
Liekna ar laiminga. Ką renkatės?
Liekna ar laiminga. Ką renkatės? / Fotolia nuotr.

Būti apkūnesnei, nei leidžia KMI indeksas, – dar didesnis diskomfortas. Ir ne tik psichologinis, bet ir fizinis. Apie tai kalbame daug ir dažnai. Visgi lieknumas taip pat turi savo kainą. Daug moterų už jį arba jo iliuziją moka išties brangiai – įvairiomis prasmėmis.

Dietų nukankintuose kūnuose, kaip teigia specialistai ir atlikti jų tyrimai, neretai slepiasi visa krūva bėdų – tiek fiziologinių, tiek psichologinių. Noras turėti tobulą figūrą mus spraudžia į rėmus, na, o jeigu kamuoja ne vienas papildomas kilogramas, į tuos rėmus įlįsti tikrai sudėtinga... Tik ar visada verta mokėti tokią kainą?..

 

► Toronto ligoninės Psichiatrijos skyriaus Kanadoje, JAV, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos universitetų atliktame tyrime tikinama, kad dietų išvargintos moterys tampa neseksualios, jos vengia intymių santykių. Taigi aistra blėsta itin greitai ir krizės su partneriu vargu ar išvengiamos. Be to, mažėja tikimybė pastoti ir išnešioti sveiką mažylį.

 

► Per daug liekni modeliai nebepageidaujami mados pasaulyje. Vos žingsniuojančios supermanekenės turi būtinai atitikti sveiko kūno standartus, t. y. kai kuriose šalyse kreipiamas itin didelis dėmesys į jų kūno masės indeksą (KMI), kuris turi būti nemažesnis nei 18,5.

 

► Paskutiniai Notre-Dame universiteto atlikti tyrimai skelbia, kad dažnos kalbos apie dietas ir svorio metimą trukdo susirasti draugų. Išties, jeigu nuolat šnekama tik apie maistą, svorį, dietas, argi įdomu būti šalia tokio žmogaus? Pasaulyje yra daug nuostabesnių dalykų!

 

► Psichologų nuomone, mamos savo dukroms irgi gali perduoti iškreiptą pasaulio sampratą, jeigu nuolat laikosi dietos, nevalgo ir kankina save badu. Vaikams tai gali atrodyti normalu, tačiau motinos daro daugiau meškos paslaugą savo mažyliams negu suteikia naudos. Mitybos sutrikimai – sunkiai pagydoma psichologinė problema, tad geriau vaikučius orientuoti maitintis sveikai.

 

► Dietologų ir mitybos specialistų nuomone, liguistas dietų laikymasis gali netgi pakenkti psichikai, sukelti depresiją. Griežtai besimaitinantys kenčia nuo didelės įtampos ir streso, tampa užsidarę, nelaimingi, agresyvūs ir skundžiasi prasta nuotaika bei energijos stoka.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius